حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در پیامی به‌مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲، سال جدید را با عنوان سال«مهار تورم، رشد تولید» نام‌گذاری کردند.

      

رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان نظام : ما گفتیم رژیم صهیونیستی ۲۵ سال دیگر را نمی‌بیند، خودشان عجله کردند و زودتر می‌خواهند بروند.

      
تبریز- آداب و سنن ماه مبارک رمضان در شهر تاریخی و فرهنگی مراغه جایگاه ویژه ای دارد.
کد خبر: ۹۵۰۰۶۷۸
|
۰۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲

خبرگزاری بسیج، از نظر انتقال آداب و رسوم رمضان می توان به این نکته اشاره کرد که بزرگان طایفه و خانواده ها در مراغه، دختران و پسران نوجوانی را که در آستانه سن تکلیف قانونی و شرعی هستند مجاب می کنند که قبل از اذان صبح از خواب بیدار شوند و ضمن فراگیری فرایض و احکام روزه و نماز آنان را به گرفتن روزه موسوم به کله گنجشکی ترغیب کنند که معمولا از اذان صبح آغاز و در اذان ظهر پایان می یابد و نوباوه گان و نوجوانان پس از شکستن افطار کله گنجشکی مجددا به احترام ماه مبارک رمضان از هر گونه خوردن و آشامیدن امساک می کنند. 
 در محلات قدیم مراغه مثل چهل پا و دروازه در ایامی نه چندان دور افطاری های محله ای برگزار می شد و همه خانواده ها آنچه در بضاعت خود داشتند که معمولا ساده و بی آلایش بود بر سر سفره می گذاشتند و بعد از دعای ربنا و دعای ماه رمضان و اذان تناول می کردند و پس از پایان افطاری معمولا پس از گفتن دعای سرسفره با روحانی محل، دسته جمعی نماز جماعت به پا می کردند و سپس روحانی شروع به مطرح کردن فضایل ماه مبارک رمضان و احکام نماز وروزه و دیگر اصول و فروع دین می کرد. 
مرحوم استاد ذاکر کریمی، شاعر مراغه ای که اشعار زیادی در وصف فیوضات ماه مبارک رمضان دارد و در آن بخش هایی از آداب و سنن ساکنان دامنه های جنوبی سهند و محلات مراغه را به نظم و نثر کشیده است.

 در ایام ماه مبارک رمضان معمولا تضادهای اجتماعی، اختلافات طایفه ای ،خشونت های خیابانی و حتی اختلافات خانوادگی و مسائل بزهکاری به پایین ترین سطح خود در طول سال می رسد و یک نوع معنویت و روحانیت و بشاشیت روحی و روانی در بین مردم حاکم می شود و این از فیوضات این ماه مبارک است.

ارسال نظرات
پرطرفدارترین