۱۴ / تير / ۱۴۰۴ - 05 July 2025
01:29
کد خبر : 9503935
۱۳:۴۲

۱۴۰۲/۰۱/۲۳
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین؛  

شب قدر بستر مکانی و زمانی نزول علم، آگاهی، دانش است  

حجت الاسلام مجیدی گفت: شب قدر دارای ارزش و جایگاه است اما شبی است که به معنای واقعی بستر مکانی و زمانی نزول علم، اگاهی، دانش است. 

قزوین_ به گزارش خبرنگار بسیج، همزمان با شب شهادت امیرالمومنین(ع)، در شب بیست و یکم ماه رمضان المبارک، با حضور خیل عظیم عزاداران علوی، مراسم احیای شب قدر، در صحن و سرای شاهزاده حسین(ع) قزوین برگزار شد.

حجت الاسلام سیدمصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در این مراسم با اشاره به جایگاه و فضیلت شب قدر بیان کرد: همه ما در دوران زندگی در دنیای مادی که معتقد به مکتب و دین اسلام و مذهب شیعه بوده ایم، این باور و اعتقاد در قلوب ما وجود دارد که شب قدر، شبی خاص در طول زمان بوده و آیات و روایات زیادی مبنی بر اهمیت و تعالی این شب بزرگ وجود دارد. 

وی گفت: یکی از دلایل فضیلت شب قدر تاکید قرآن کریم به جایگاه این شب پربرکت است. در جمعی در محضر رسول خدا(ص)، شخصی از مجاهدت فردی از قوم بنی اسرائیل ذکر خیر کرد که بیش از هزار ماه شمشیر مجاهدت در راه خدا داشت. پیامبر(ص) با شنیدن این سخن و نمایان شدن آثار تعجب در چهره ایشان به محضر خدا بیان کرد؛ که ای خدا چه می شود در امت من با وجود سن ۶۰ تا ۷۰ سال، شخصی سابقه هزار ماه مجاهدت در راه حق دارد؟ سوره قدر بر پیامبر نازل شد؛ «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ...». ای پیغمبر، درست است که عمر مردمان امت تو به هزار ماه نخواهد رسید اما به شفاعت تو، شبی را در امت تو قرار دادم که آن شب بیش از هزار ماهی که با مجاهدت افراد در مسیر رسالت الهی پیامبران برابری می کند، قدر و ارزش دارد. 

حجت الاسلام مجیدی اظهار کرد: پروردگار متعال به امت رسول خاتم این عنایت را داشت که شب قدری را در سال قرار داد که به اندازه هزار ماه ارزشمند است. خداوند در قرآن کریم می فرماید؛ انسان از عمر طولانی در دنیا چه می خواهد؟ اگر بنا بود در اقوام پیش از پیامبر اسلام، هزار ماه مجاهدت شود تا فردی به مقام بندگی خدا نائل شود، این مقام بندگی را در یک شب برای امت رسول الله(ص) قرار داده و این ارزش شب قدر است. شب قدر آنچنان با عظمت است که به تنهایی می تواند انسان را در مقام بندگی خدا قرار دهد. 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین عنوان کرد: در روایات ما بسیار اشاره شده که شب قدر، شب آمرزش تمام گناهان گذشته و شب تقدیر آینده ای درست در روزهای پیش رو است. درک درست این شب بزرگ، موجب عبور از گذشته سیاه در طول زندگی شخصی و رسیدن به آینده ای روشن است و این مقام بندگی است که انسان بر خلاف فرمان پروردگار عمل نکند و در مسیر بندگی و عبودیت خداوند حرکت کند. 

وی افزود: پیامبر مهربانی در در روایات می فرمایند؛ کسی که شب قدر را با ایمان و برای رسیدن به ثواب الهی احیا دارد، گناهان آن شخص بخشیده خواهد شد و این جایگاه شب قدر است. لذا آنچه را که در توان داریم برای پاک کردن معصیت گذشته و ترسیم درست آینده به صحنه بیاوریم. فضیلت دوم شب قدر، رسیدن به مقام بندگی است. یعنی شبی که بیش از هزار ماه ارزش دارد، ما را به مقام بندگی خواهد رساند اما باید این نکته را مورد توجه قرار داد که حرکت در مسیر درست زندگی، ما را در مسیر بندگی قرار می دهد. 

حجت الاسلام مجیدی در ادامه تصریح کرد: نمی توان دستورات الهی را نادیده گرفت و مدعی شد که بنده خدا هستیم. عده ای مدعی هستند که خدا را قبول دارند اما به احکام و دستورات دین اهمیت نمی دهند. نمی توان بنده خدا بود اما ربا در اقتصاد، شرب خمر و دیگر معصیات را مرتکب شد. لذا نمی توان خداپرست بود اما به محدودیت های سخت پایبند نبود و بر همین اساس شب قدر در مسیر درست بندگی موجب توجه الهی می شود. 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با اشاره به فراز پرتکرار دعای عظیم جوشن کبیر و خلاصی از آتش، اضافه کرد: هدف معصوم از بیان این فراز دعا، هدف نهایی است اما باید مسیری طی کنیم که از این آتش در امان باشیم و راه دور بودن از آتش دوزخ دور بودن از سیطره شیطان است. کسی که به برخی افراد در جامعه اینگونه تفهیم کرده که «خدا را قبول داشته باش اما هر چه خواهی کن»، قطعا در سیطره شیطان و در حوزه امام نار است. 

وی افزود: متاسفانه امروز با همین نگاه غلط، در جامعه ما برخی ارزش های دینی به سخره گرفته می شود. حیای مردان و حجاب بانوان با همین جمله و نگاه غلط دستخوش نابودی است. لذا نمی توان با نگاه منفعت طلبانه برخی معارف و احکام الهی را قبول داشته یا نداشته باشیم. مقام بندگی، مقام مسیر اهل بیت(ع) است.

این مسوول در ادامه یادآور شد: این مسیر را سیدالشهدا(ع) به خوبی ترسیم کرده اند که در حدیثی می فرمایند؛ اگر می خواهید بندگی کنید و به مقام واقعی عالمان اهل دین که اهل بیت(ع) هستند برسید 

باید اینگونه باشید که؛ برخی از قوم ما از میل به بهشت خدا را بندگی می کنند، این عبادت تجار است، کسی که خدا را از ترس دوزخ عبادت می کند، این عبادت همچون عبادت بردگان است، اما کسی خدا را از سر شایستگی عبادت کند، این عبادت احرار و آزادگان است. لذا مسیر عبادت خداوند در شب قدر برای رسیدن به مسیر بندگی، عبادت احرار و اهل بیت(ع) است.

وی ادامه داد: شب قدر دارای ارزش و جایگاه است اما شبی است که به معنای واقعی بستر مکانی و زمانی نزول علم، اگاهی و دانش است. قرآن که جامع ترین علوم عالم هستی است در شب قدر بر دل پیامبر(ص) نازل شد و جایگاه علم و دانش را بر ما روشن ساخت. اگر شب قدر شب آگاهی و معرفت نباشد صرف یک دعا و توسل ما را به مسیر واقعی نخواهد برد. آنچه در شب قدر انسان را به مقام بندگی می رساند علم و دانش و آگاهی است. منظور دانش و آگاهی که برخی روشنفکران به آن می بالند و جامعه متفکر به قرآن و متدین به اهل بیت(ع) را جامعه ای عقب افتاده معرفی می کنند و کتاب قرآن کریم که سراسر نور و آگاهی و دانش است را به آتش می کشند.، نیست.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین بیان کرد: نمی شود مدعی علم و آگاهی و دانش بود اما منبع علم و آگاهی و دانش را در جامعه به سخره گرفت و به آتش کشاند. گول تبلیغات دشمن را در جامعه امروز آخر الزمانی نخوریم. کسانی که روزگاری مقابل معصومین ایستادند و شمشیر برآنها کشیدند متوهمان دانش و آگاهی و علم بودند که با انجماد قلب و مغز مقابل سیدالشهدا(س) شمشیر کشیدند. امروز سلبریتی ها و کسانی که مدعی روشنفکری در جامعه هستند، باید بدانند که بی سوادترین افراد جامعه هستند. نمی توان در مقابل قرآن و اهل بیت که مظهر علم و آگاهی هستند، ادعای سواد کرد و مقابلشان ایستاد و معتقدین به این مظاهر علم و آگاهی را جامعه ای عقب مانده خطاب کرد. 

وی اضافه کرد: امشب، شب عالم شدن است که در کلام معصومین به معنای کسی است که پیامبر مهربانی فرمود؛ گفتارش با عملش یکی باشد، عمل مختصر و کوتاه با علم، نفعش بیشتر از عمل کثیر با اثر جهل است. اگر انسانی عملش، گفتارش را در مسیر بندگی تایید کرد، عالم است. اگر اهل علم با عمل در مسیر بندگی شدیم، زهیربن قین، حربن یزید پای اباعبدالله(ع) هستیم. 

 

انتهای پیام/۱۰۱۰


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید