به گزارش خبرگزاری بسیج، ساکنان غربیترین منطقه کشور از محرومترین مردم کشور به شمار میروند و اگر از معضل شیوع کروناویروس که گریبان استان ایلام را گرفته و دامنه محرومیت را گستردهتر کرده بگذریم، سالیان متمادی است که درگیر معضلاتی گوناگون نظیر بالارفتن سن ازدواج که خود بهتنهایی میتواند آثار منفی را برای جامعه به دنبال داشته باشد، فقر، بیکاری، سطح درآمد پایین و... شده است.
فقر و محرومیت استان ایلام در حالی در میان مردم ریشه افکنده است که اگر مسئولین ردهبالای کشوری گوشه چشمی به آن داشته باشند و تنها اندکی از سهم ذخایر نفت و گاز این منطقه را به مقوله محرومیتزدایی اختصاص دهند میتوان ریشهکنی فقر و محرومیت را شاهد بود؛ البته این موضوع را باتوجهبه پتانسیل بالای استان ایلام نمیتوان یک درخواست عاجزانه تلقی کرد؛ بلکه وظیفهای است بر گردن دولت و مسئولین.
محرومیت ایلام بهگونهای است که سال گذشته "علیاکبر بسطامی"، نماینده ایلام اعلام کرد که درجه فلاکت در برخی از نقاط استان ایلام بالای ۵۳ درصد است و همچنین امسال بر اساس اعلام مرکز آمار ایران بالاترین نرخ تورم نقطهبهنقطه در فروردینماه سال جاری مربوط به استان ایلام است که ایلام را جزء گرانترین استانهای کشور معرفی کرده است.
حال سؤالی که در این میان مطرح میشود این است که چرا استانی با ظرفیت و پتانسیل بالای ذخایر نفت و گاز و همچنین وجود معادن کمنظیری مانند معدن "بیتومین" (قیر طبیعی) که بزرگترین معدن قیر طبیعی در خاورمیانه است باید تا این حد محروم بماند و از کمترین امکانات رفاهی و حتی همچنین از زیرساختهای مناسب درونشهری و برونشهری که میتواند در راه توسعه استان مفید واقع شود نیز برخوردار نباشد.
قطعاً دلیل اصلی این همه محرومیت با وجود پتانسیل بالای موجود در استان، میتواند ضعف و ناکارآمدی مدیرانی باشد که سواد، توان و تخصص کافی برای برونرفت استان ایلام در مقوله محرومیت را ندارند و هیچگونه انتقاد سازندهای در راستای پیشرفت و آبادانی استان هم قبول نمیکنند.
نمایندگان مجلس نسبت به مسئله معیشت مردم بیتفاوت نخواهند بود
در همین رابطه علیاکبر بسطامی نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطهبهنقطه در فروردین ۱۴۰۲ به ۴۹.۵ درصد و نرخ تورم میانگین ۱۲ماهه به ۳۸.۹ درصد رسید که تورم در برخی استانها بیشتر و در برخی کمتر است.
وی اظهار کرد: بر اساس اعلام نرخ تورم نقطهبهنقطه در فروردین ۱۴۰۲، استان ایلام در رتبه گرانترین استانهای کشور قرار گرفته است.
بسطامی افزود: بالاترین نرخ تورم نقطهبهنقطه ۵۸.۱ درصد در حالی به ایلام رسیده است که هم اکنون بیبرنامگی و ضعف در مدیریت اقتصادی استان کاملاً مشهود است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: بالابودن نرخ بیکاری، پایینبودن سطح درآمد مردم و از سوی دیگر تورم افسارگسیخته حاکم و تبدیلشدن این استان بهعنوان گرانترین استان کشور، بهشدت مردم را در تنگنای اقتصادی قرار داده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که مدیران دستگاههای اقتصادی استان برنامهمناسبی نیز برای خروج از این شرایط ندارند.
بسطامی با انتقاد شدید از این وضعیت، از استاندار و مدیران اقتصادی استان خواست، برنامههای خود را برای مهار تورم، کنترل قیمتها، ایجاد فرصتهای شغلی و همچنین راهکارهای مشخص برای حمایت از تولید و برداشتن موانع فرا روی فعالان اقتصادی از طریق رسانهها اعلام کنند.
وی ابراز کرد: نمایندگان مردم استان نسبت به این مسئله که مستقیم با معیشت مردم ارتباط دارد، بیتفاوت نخواهند بود.
بسطامی افزود: بالاترین نرخ تورم نقطهبهنقطه ۵۸.۱