افتتاح ۳۵۰پروژه عمرانی و اشتغال در هفته بسیج سازندگی/ اشتغالزایی برای بیش از ۳۶۰۰نفر از منابع تسهیلات قرض الحسنه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، مهندس مهدی هنری مسئول بسیج سازندگی استان صبح امروز یکشنبه (۱۷ اردیبهشت) در نشست خبری ضمن گرامیداشت سالروز تاسیس بسیج سازندگی در سال ۷۹ به فرمان رهبر انقلاب اظهار داشت: با توجه به تاکید رهبری در سنوات مختلف بر موضوع اشتغال و توانمندسازی امسال نیز موضوع مردمی کردن اقتصاد در بیانات ایشان تاکید شده است و وظیفه بسیج سازندگی در حوزه اقتصاد مقاومتی نهادینه کردن اقتصاد مردم پایه است.
وی خاطرنشان کرد: امسال شعار اصلی فعالیتهای بسیج سازندگی در حوزه اشتغال و کمک به اقتصاد مردم پایه است از ۶ ماه دوم سال گذشته این فرایند را با برپایی نمایشگاهها آغاز کردیم و با ظرفیت سنجی و شبکه سازی در سطح استان افراد توانمند شناسایی شدند و برونسپاری فعالیتهای اشتغال صورت گرفت تا اقدامات به صورت مردمی و جهادی شکل بگیرد.
مسئول بسیج سازندگی استان افزود: شبکه بیرونی مردمی در شهرستانها با مشخص کردن رابطی تشکیل و آموزشهایی برگزار شد تا با اهداف بسیج سازندگی آشنا شوند. "اقتصاد به توان مردم" نام نمایشگاههای بسیج سازندگی در سطح استان است که در کنار مردم کمک به بازاریابی محصولات، احصاء مشکلات و توانمندیهای تولید کنندگان نیز صورت میگیرد و هر شرکت کننده در نمایشگاه با تغییر و بهبود در روند کارش در دوره بعد شرکت میکند.
وی عنوان کرد: دورههای آموزشی در مدت برپایی نمایشگاه با همکاری دستگاههای مربوطه صورت میگیرد در مراحل بعدی برای اخذ مجوز، دورههایی برگزار میکنیم و برای مشاغل خرد و خانگی که تاکنون شبکه سازی ایجاد شده به دنبال خوشه سازی تخصصهای مختلف هستیم. اشتغال ایجاد و تثبیت میشود بدون پرداخت تسهیلات اگر به بازاریابی به عنوان شغل نگاه شود.
هنری اضافه کرد: در راستای مردمی کردن اقتصاد امسال آموزشها را برونسپاری خواهیم کرد و با ظرفیتهای بیرونی زمینههای آموزش برای تولید کنندگان فراهم میشود و مجوزهای لازم برای ایجاد و راه اندازی کسب و کار برای آنها فراهم میشود و بخشهای مختلف زنجیره اشتغال به مردم واگذار میشود.
وی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۱۰۴ نمایشگاه عرضه مستقیم تولیدات روستایی، مشاغل خرد و خانگی برگزار شده است گفت: از این تعداد ۹۴ نمایشگاه شهرستانی، ۸ نمایشگاه استانی و دو نمایشگاه در سطح ملی بوده است و یک میلیارد تومان درآمد هر نمایشگاه در سطح استان برای تولیدکنندگان مشاغل خرد و خانگی محقق شده است.
مسئول بسیج سازندگی استان با بیان اینکه سطح بندی غرفه داران در برنامه امسال گنجانده شده است اظهار کرد: در مجموع اشتغال آموزشهای عمومی و تخصصی صورت میگیرد و بیش از ۱۹ هزار و ۲۰۰ نفر در یک سال گذشته با هماهنگی مجموعههای مختلف در دورههای آموزشی شرکت کردند.
وی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته از تسهیلات منابع تبصره ۱۶ و منابع صندوقهای قرض الحسنه مردمی یک هزار و ۷۳۵ کار و اشتغال ایجاد شده و برای ۳هزار و ۶۶۰ نفر اشتغالزایی صورت گرفته است که بیش از ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات برای آنها پرداخته شده است.
هنری با بیان اینکه راهبری صندوقهای قرض الحسنه مردمی بیش از چهار سال است که توسط بسیج سازندگی صورت میگیرد گفت: تسهیلگران صندوقها از بین مردم منطقه انتخاب میشوند احساس نیاز افراد و ایجاد شناسنامه به منظور حل مشکلات آنها صورت میگیرد و تاکنون ۴۹۲ صندوق قرض الحسنه ایجاد شده است که ۳۳ هزار و ۸۰۰ نفر عضو صندوقها هستند و ۲۳ تعاونی اشتغال در کنار آنها تاسیس شده است.
وی ادامه داد: سرمایه صندوقها از ابتدا ۲۷۵ میلیارد ریال است و بیش از ۶ هزار و چهارصد نفر کمک به ایجاد یا تثبیت مشاغل خرد و خانگی از طریق صندوقها داشتند که کمکی به مردم روستاها بوده است.
مسئول بسیج سازندگی خراسانجنوبی بیان داشت: در طرح جهادی پنلهای خورشیدی خانگی نیز هزار نفر شناسایی شدند، اما مشکل در اجرا در زمینه تامین منابع تسهیلات بانکها بوجود آمد که قرار بود در سال گذشته پرداخت شود، اما در اسفند ماه با توجه به افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت پنلهای خورشیدی این طرح اجرا نشد امسال با شرکت زیر مجموعه وزارت دفاع توافق کردیم که فعلاً صد پنل با قیمت قبلی واگذار شود.
وی متذکر شد: در فعالیتهای گروههای جهادی متأسفانه دو سال است اصلاح قانون بسیج سازندگی در نوبت صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دارد که شهادت جهادگران آسمانی که شش نفر از خراسان جنوبی هستند در آن گنجانده شده است. یکی دیگر از معضلات راه اندازی شبکههای جهادی در زیر مجموعههایی غیر از بسیج سازندگی است که طبق تجربه کار جهادی اگر روال اداری بگیرد به دنبال جریانها و استفاده سیاسی از این شبکه عظیم است در حالیکه فلسفه وجودی تشکیل بسیج سازندگی هدایت حرکتهای جهادی بوده است و هر زمان گروههای جهادی سیاسی شود به خروجی مطلوب نمیرسد.
هنری با بیان اینکه ۲هزار و ۴۲گروه جهادی ثبت سامانه اطلس جهادی هستند گفت: ۹۷۶گروه جهادی جغرافیا محور و بقیه گروهها محله محله هستند و یک هزار و ۲۸۲ گروه جهادی منطقه روستایی و ۷۶۰ گروه جهادی در منطقه شهری فعال هستند که ۱۵ گروه ویژه در همه عرصهها میتوانند فعالیت کنند، ۶۱۴ گروه جهادی فعال و مابقی گروههای جهادی عادی هستند.
وی تعداد اردوهای جهادی یک سال گذشته را ۳هزار و ۳۷۸ اردو عنوان کرد و افزود: بالغ بر ۳۹ هزار و ۷۰۰ جهادگر در اردوهای جهادی شرکت کردند و در عرصههای مختلف فرهنگی بهداشت و درمان، آموزشی، اقتصادی، کشاورزی، فنی و مهارتی و ... خدمت کردند و بالغ بر ۲۷۶ میلیارد ریال ارزش خدمات جهادگران بوده است.
مسئول بسیج سازندگی استان گفت: همچنین در نهضت خدمات مومنانه که دبیرخانه آن بسیج سازندگی است در سال ۱۴۰۱ بر اساس جمع بندی آمار اطلاعات نهادهای مختلف نقش آفرین در این عرصه در سطح استان و جمعآوری کمکهای مردمی ارزش کلیه خدمات ۳۶۶ میلیارد تومان بوده است که ۲۴۸ هزار بسته معیشتی به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان و بیش از ۳میلیون و ۱۰۰هزار پرس غذای گرم بین محرومین استان توزیع شده است. ۲هزار و ۸۴ سری جهیزیه بین خانوادههای محرومین اهدا شده و ۲۶۱ نفر آزادسازی زندانیان جرایم غیر عمد بوده است.
وی با بیان اینکه تجهیز قرارگاههای جهادی را امسال در برنامه داریم خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیتهای عمرانی و محرومیت زدایی در سال قبل با تفاهم ملی طرح آب شرب روستاها از طریق قرارگاه امام حسن مجتبی علیه السلام آبرسانی به ۸ شهرستان استان شامل ۶۹ روستا با مجموعه بسیج سازندگی است و سه شهرستان با همکاری نیروی زمینی سپاه صورت میگیرد که در مجموع ۳۰۵ روستا آبرسانی صورت میگیرد.
هنری با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی پروژه آب شرب روستایی بیش از ۵۶ درصد است که از میانگین کشوری بیشتر است گفت: تا دهه فجر چنانچه منابع شرکت آبفا تامین شود پروژهها تکمیل خواهد شد و هماهنگی برای انعقاد تفاهم مرحله دوم صورت میگیرد و کلیه روستاهایی که مشکل آب شرب دارند در برنامهای سه ساله مشکلشان مرتفع میشود.
وی با بیان اینکه در حوزه راههای روستایی، جادههای بین مزارع و استفاده از قیر نیز ۱۶۷ پروژه انجام شده است افزود: بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ تن قیر در سطح استان جذب شده است و از این طریق بالغ بر ۹۸ میلیارد تومان با جذب منابع آید استان شده است.
مسئول بسیج سازندگی استان با اشاره به طرح مسکن محرومین با کمک کمیته امداد امام خمینی اظهار داشت: یکصد واحد مسکن محرومین در حال ساخت است که ۳۲ مسکن به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه ۴۱۲ پروژه عمرانی در یکسال گذشته با اعتبار ۱۰۱ میلیارد تومان به اتمام رسیده است گفت: ۸۲۴ پروژه در یکسال گذشته با اعتبار ۳۵۰ میلیارد تومان توافق صورت گرفته است که ۲۰۵ میلیارد تومان تاکنون محقق شده است. طرح تجهیز مجموعه بسیج سازندگی نیز از لحاظ ماشین آلات سنگین برنامهای است که به استان اختصاص داده شده است.
هنری با اشاره به اجرای طرح از آبخیز تا جالیز عنوان کرد: این پروژه از طرحهای قرارگاه امام حسن مجتبی علیه السلام است که در فاز اول در ۱۱ استان اجرایی میشود و اعتبارات اولیه به استان ما ابلاغ شده است در طرح کلان بین ۳ تا ۵ ساله ۱۹ میلیون هکتار آبخیزداری صورت میگیرد یک میلیون و صد هزار هکتار از حجم کلی است و احداث یک هزار و ۵۰۰ رشته قنات مختص استان است.
وی با بیان اینکه در ایام هفته بسیج سازندگی افتتاح طرحهای عمرانی و محرومیت زدایی و طرحهای اشتغالزایی صورت میگیرد گفت: ۲۷ اردیبهشت ماه برنامه محوری با حضور مسئول بسیج سازندگی کشور در استان خراسان جنوبی با افتتاح طرحهای و نیز برگزاری مراسم شکوه هجرت با تجلیل از جهادگران صورت میگیرد.
هنری با بیان اینکه در هفته بسیج سازندگی ۳۵۰ طرح عمرانی و اشتغال زایی با اعتبار ۵۲ میلیارد تومان افتتاح میشود افزود: ۲۲ پروژه عمرانی با اعتبار بالغ بر ۲۶ میلیارد تومان شامل مسکن محرومین، آسفالت، آب شرب، قنوات و فرهنگی و ورزشی به بهره برداری میرسد و ۳۲۷ کارگاه اشتغال زایی در سطح استان با اشتغالزایی برای ۷۵۳ نفر با اعتبار ۲۶ میلیارد تومان به بهره برداری میرسد.
انتهای پیام