خبرهای داغ:
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شمیرانات در گفتگو با خبرگزاری بسیج:

تنفس منابع طبیعی دماوند با ۳۰۰ فقره رفع تصرف / نیاز جدی به امکانات نظارتی نظیر پهپاد داریم

شکری گفت: بر حسب دستور دادستان شهرستان بر اساس تبصره قانون، ۵۵، طی  ۱۴ ماه اخیر بیش از ۳۰۰ فقره رفع تصرف اراضی ملی در منابع طبیعی شهرستان دماوند صورت گرفته است.
کد خبر: ۹۵۱۲۹۴۸
|
۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۰

تنفس منابع طبیعی دماوند با ۳۰۰ فقره رفع تصرف / نیاز جدی به امکانات نظارتی نظیر پهپاد داریم

به گزارش خبرگزاری بسیج،  امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در خصوص اهمیت منابع طبیعی می فرمایند: 

«برای ما مسأله محیط زیست یا حفظ منابع طبیعی، مسأله‌ای تجمّلاتی و درجه دو نیست؛ یک مسأله حیاتی است.حفظ محیط زیست، این چیزی که امروز دنیا به آن دست یافته، از جمله‌ی چیزهائی است که جزو تعالیم اسلام است.  مسئله‌ی محیط زیست، محیط زندگی انسانها، آب وهوا از جمله‌ی چیزهائی که مِساس مستقیم با زندگی مردم دارد. آن وقت بنیانهای آن، که خاک، جنگل و درخت است و بقیه‌ی چیزها، اهمیت درجه‌ی یک پیدا میکند. نادیده گرفتن محیط طبیعی زیست انسان، نتیجه‌ی طغیان، خودبینی و خودخواهی در مقابل طبیعت است. روز درختکاری که در کشور معمول و باب شده، یکی از روزهای پربرکت در جمهوری اسلامی است.منابع طبیعی ثروتهای ملی‌اند؛ مال این دولت و آن دولت و این وزیر و آن وزیر که نیستند؛ اینها مال ملتهاست؛ آن هم نه ملتها در یک نسل؛ ثروتی است متعلق به ملتها در طول تاریخشان.»

قله دماوند، یک نماد ملی و مظهر ایستادگی ملت بزرگ ایران است، (دشت لار، پیست آبعلی،دریاچه های تار و هویر،دریاچه ساهون،چشمه سیاه سنگ،منطقه تفریحی چشمه اعلا) از جمله جاذبه‌های شهرستان دماوند است.

تنفس منابع طبیعی دماوند با ۳۰۰ فقره رفع تصرف / نیاز جدی به امکانات نظارتی نظیر پهپاد داریم

در راستای بیان اهمیت و حفظ و حراست از منابع طبیعی که موضوعی مورد تأکید رهبر انقلاب است، با حسن شکری رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند  در تشریح وضع منابع طبیعی در این منطقه به گفتگو نشستیم.

در آغاز گفتگو در خصوص وضعیت فعلی منابع طبیعی در شهرستان دماوند برای ما توضیح می‌فرمایید؟

شکری: تأکیدات مقام معظم رهبری برای ایجاد حصار بسیار امن به دور منابع طبیعی و حفظ این میراث ارزشمند و حیاتی برای آیندگان، همواره باید نصب العین فعالیت‌ها و مدیریت در بخش منابع طبیعی و به ویژه مردم در حفظ و نگهداری از این میراث کهن مورد توجه قرار بگیرد.

منابع طبیعی در شهرستان دماوند از ساختار بکر برخوردار است و یکی از ویژگی‌های مهم آن وجود مراتع منحصر به‌فرد است و انواع کشت گیاهان دارویی و سبزیجات کوهی را در مراتع این شهرستان داریم که به ویژگی‌های گردشگرپذیری این منطقه افزوده است.

 مدیریت مراتع با طرح مرتع‌داری توسط عشایر 

با توجه به اینکه در هفته بسیج عشایری قرار داریم، بفرمایید چند خانوار عشایر در مراتع دماوند مستقر هستند و چه اقدامات حمایتی از این عزیزان صورت گرفته است؟

شکری: مدیریت چرای دام ها در مراتع توسط عشایر، یکی از مأموریت‌های مهم اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دماوند است، تا خارج از فصل تعیین شده اقدام به چرای دام در مراتع دماوند نشود.

رعایت فصل چرا و تعداد دام برای مراتع شهرستان امنیت آفرین است تا از چرای بی رویه دام جلوگیری کنیم و از طرفی هم نگاه ویژه دامداران و عشایر به قوانین چرا برای خود آنها نیز مهم و مفید است و عشایر باید خودشان مدیریت مرتع داشته باشند.

۵۰۰ خانوار عشایر دارای پروانه در مراتع شهرستان دماوند مستقر هستند، خدمات مختلفی به این عزیزان داده می‌شود، زیرا عشایر نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای در بحث امنیت غذایی کشور دارند. 

توضیحی درباره ابعاد طرح‌های مرتع‌داری در شهرستان می‌فرمایید که از چه محورهایی تشکیل و نقش عشایر و سایر بهره‌برداران در این راستا چطور تعریف شده است؟

شکری: طرح‌های مرتع‌داری نسبت به گذشته تغییراتی داشته و امروز از ساختار چند منظوره برخوردار است.

توسعه گیاهان دارویی با توجه به ارزش افزوده بالایی که به طور ویژه برای بهره برداران دارد در کنار چرای دام از جمله محور‌های این طرح به شمار می‌رود. عشایر هم با مدیریت هم نقش مهمی در اجرای طرح مرتع‌داری دارند.

ساخت و ساز غیر مجاز در منابع طبیعی دماوند را در نطفه خفه می‌کنیم

از جریان برخورد با ساخت‌و سازهای غیر مجاز در بستر منابع طبیعی  در شهرستان دماوند بفرمایید که تا کنون چه اقداماتی صورت گرفته است؟

شکری: بر حسب دستور دادستان شهرستان بر اساس تبصره قانون، ۵۵، طی  ۱۴ ماه اخیر بیش از ۳۰۰ فقره رفع تصرف اراضی ملی در منابع طبیعی شهرستان دماوند صورت گرفته است.

اجازه پیشروی دامنه تصرفات اراضی ملی را در منابع طبیعی شهرستان دماوند نمی‌دهیم و آن را در نطفه خفه می‌کنیم.

چرا هنوز با توجه به ساختار بکر شهرستان در حوزه گردشگری، مشکلات زیربنایی را در این حوزه مشاهده می شود؟

شکری: دماوند؛ طبیعتی مستعد گردشگری دارد و با رعایت حفظ محیط زیست می‌توان این ستون تقویت کننده اقتصاد منطقه در امتداد رشد و توسعه اقتصاد کشور را در دماوند احیا کرد.

 نیاز جدی به نیرو و امکانات نظیر پهپاد و دوربین‌های ویژه داریم. مسئولان استانی و کشوری برای تقویت بستر حراست از منابع طبیعی دماوند، باید در این زمینه‌ها ما را تقویت کنند. نگاه مسئولان استانی و کشوری به منابع طبیعی در دماوند باید بسیار ویژه باشد.

سیاست‌ها پیرامون اجرای طرح‌های آبخیزداری در شهرستان دماوند چطور اجرا شده است؟با چه کمبود‌هایی در این راستا مواجه هستید؟

شکری: آبخیزداری در شهرستان دماوند از دهه ۷۰  استارت خورده است، اجرای این طرح‌ها با ایجاد سازه‌های مختلف در سال‌های اخیر جلوی خسارات ناشی از سیل را گرفته است.

متأسفانه سازه‌های فعلی کارایی خورد را از دست داده است و برای تقویت این بخش با ایجاد سازه‌های جدید، نیاز به اعتبارات ویژه جهت احداث سازه‌های جدید داریم.

ت/2623

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار