دختر زیباترین هدیه خدا به زمین
به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان خبرگزاری بسیج- سیستان و بلوچستان - لیلا داودی راد : در تاریخ پیش از اسلام دختران در جامعه اعراب جایگاهی نداشته و آنها را منشا ذلت قوم و حتی به عنوان اموال و دارایی محسوب می دانستند و از حقوق اجتماعی محروم بودند همچنین در فجیع ترین شرایط آنها را زنده به گور می کردند که قرآن کریم در آیات ۸و ۹ سوره تکویر نسبت به این اقدام اعراب روضه خوان این طفلان معصوم می شود و می فرمایند : «بای ذنب قتلت».
با توجه به اینکه در عصر جاهلیت اعراب دختران را زنده به گور می کردند خداوند در چندین آیه از قرآن کریم بر عدم تفاوت بین دختر و پسر اشاره می کند. آیات ۸۴ و ۸۵ سوره انعام بر این عدم تفاوت تصریح دارد:دراین آیات خدای سبحان حضرت عيسي(ع) فرزند حضرت مريم(س) را از فرزندان حضرت ابراهيم(ع) مي شمارد که خود اشاره به آن است که در اندیشه اسلامی هيچ تفاوتي ميان فرزندان دختر و پسر نيست. اين در حالي است که در آن زمان تنها فرزندان پسري را از نوادگان و فرزندان خويش بر مي شمردند و فرزندان دختري خويش را فرزندان ديگران و پدران ديگر مي شمردند. خدای سبحان در آيات ۳۵ و ۳۶ سوره آل عمران مستقیما خودش نام دختر را انتخاب می کند و تنها نامی است که خدای سبحان انتخاب کرده برای یک دختر.
در تعبیر بسیار جالب دیگری خداوند در ایه ۴۹ سوره شوری از دختر به عنوان هدیه یاد می کند وانسانها باید از این هدیه خداوند خوشحال شوند. بدیهی است این تعبیر بهترین تعبیر ممکن برای دختر است، همچنانکه برای پسر چنین تعبیری بکار نرفته است. در ادبیات معصومین (ع)هم چنین ادبیاتی متداول است. همچنین پیامبر اسلام (ص) در تعابیری از دختران به باقیات صالحات نام می برد.
در اندیشه اسلامی دختر از جايگاه بسیار رفیع و با ارزشی برخوردار است ،با ظهور اسلام دختران جایگاه و ارزش بس والا پیدا کردند و پیامبر مکرم اسلام (ص) دختر را به عنوان رحمت و برکت الهی معرفی می کند و طبق تاکید ایشان بهترین فرزندان دختران هستند.
از نظر پیامبر اسلام اهمیت و جایگاه دختر به حدی با ارزش بود که ایشان در مهمترین مسائل اجتماعی آنان را وارد می کرد، بر همین اساس یکی از موضوعات مهم اجتماعی امروز جایگاه و نقش دختر در عرصه خانواده و اجتماع است. در زمانی که جهان، غرق در جهل و نادانی، ظلم و ستم بود ، و به این نوع زندگی افتخار می کرد، خداوند پیامبری را برانگیخت که (رحمة للعالمین) بود و منجی انسانها از سیاهی به سمت نور و روشنایی، پیامبر عظیم الشان، هم با شرک و بت پرستی مبارزه کرد و هم با سنّت های غلط و ضد ارزش مثل تحقیر و زنده به گور کردن دختران.
در زمان جاهلیت پیامبر اکرم (ص) این رسالت عظیم را هم در سخن و هم در عمل نشان داد ایشان در برخورد با دخترش فاطمه (ص) بسیار با احترام برخورد می کرد به حدی که همگان از این نوع برخورد ایشان تعجب می کردند .
در حدیثی نقل شده است که به رسول گرامی اسلام (ص) خبر دادند خداوند به وی دختری عطا کرده است حضرت نگاهی به اصحابش کرد آثار ناخشنودی را در چهره آنها مشاهده کرد. لذا فرمود: این، چه حالتی است که در شما می بینم؟ خداوند گلی به من داده است که آن را می بویم و (اگر نگران روزی او هستید) روزی او با خداست.
پیامبر مکرم اسلام (ص) می فرماید: هر کس دختری داشته باشد و آن را خوب تربیت کند و او را به خوبی دانش بیاموزد و از نعمت های الهی به او عطا نماید آن دختر سپر و پوشش پدرش در برابر آتش جهنم است.
پیامبر نور و رحمت دختران را با لطافت، مهربان، آماده خدمت رسانی به خانواده، یار و غمخوار، با برکت و پاکیزه کننده می داند و می فرماید: خداوند متعال بر دختران مهربان تر است تا پسران،
همچنین تعابیری که ائمه اطهار (ع) برای دختران در روایات می فرمایند بسیار پندآموز و قابل توجه است.
امیر المومنین (ع) دختران را ریحانه به معنای گل، قواریر به معنای بلورها، حسنه به معنای نیکی معرفی می کند و امام صادق (ع) در روایتی می فرماید: دختران رحمت و حسنه و پسران نعمت الهی هستند که از رحمت و حسنه سئوالی نخواهد بود و لیکن از نعمت سئوال پرسیده می شود.
در جایی دیگر امام صادق (ع) و همچنین رسول گرامی اسلام(ص )مي فرمایند: دختران چه خوبند، مهربان و نرمخو، مددکار و آماده به کار، انیس انسان، بابرکت، و علاقهمند به پاکیزگي. و باز امام صادق (ع) فرمود: دختران حسناتند، پسران نعمت حقند، بر حسنات بهره مي دهند، و از نعمت بازپرسي مي کنند. رسول گرامی اسلام (ص) در روایتی دیگر هم فرمود:هر کس سه دختر یا سه خواهر را سرپرستي کند بهشت بر او واجب است.
در فرهنگ اهل بیت (ع) که ریشه در وحی و کلام الهی (قرآن) دارد، زنان و دختران از جایگاه خاصّی برخوردارند. تعابیر زیبا و بلندی که برای دختران به کار رفته ،نشان دهنده جایگاه عظیم دختران در اسلام و اهمیت این موضوع است.
انتهای پیام/*