مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اعلام کرد

دو گونه جانوری استان مرکزی در معرض خطر انقراض

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: دو گونه جانوری این استان شامل کرکس و خروس کولی در زیستگاه‌های این استان در خطر انقراض شدید است.
کد خبر: ۹۵۱۴۲۳۴
|
۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۰

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ یوسف یوسفی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی به مناسبت روز جهانی تنوع زیستی در جمع خبرنگاران در اراک، گفت: بر اساس اطلاعات اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست (IUCN) ۱۵ گونه جانوری ایران در معرض انقراض شدید قرار دارد که دو گونه آن در زیستگاه‌های استان مرکزی زیست می‌کنند.

وی افزود: بر اساس آخرین مطالعات انجام شده در استان مرکزی، ۱۷ گونه پستاندار، ۲۲ گونه پرنده و ۲ گونه خزنده در معرض تهدید نیز وجود دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: این استان دارای ۱۳ منطقه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور است که ۳۰۶ هزار و ۹۹۸ هکتار وسعت دارد و در خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است و نماد تنوع زیستی استان مرکزی کل (پازن) است.

یوسفی با بیان اینکه تنوع زیستی به عنوان ارزشمندترین گنجینه حیات بشری و سرمایه‌های طبیعی هر منطقه است که حراست و ارتقای آن در کیفیت چرخه زیستی و حیات نقش مهم و کلیدی دارد، گفت: تاکنون ۳۳۵ گونه جانوری شامل ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، چهار گونه دوزیست، ۱۹ گونه ماهی بومی و یک‌هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده است.

وی افزود: روز ۲۲ می (May) مصادف با اول خردادماه از طرف سازمان ملل متحد با هدف ارتقای آگاهی و افزایش سطح بینش مردم نسبت به تنوع زیستی به عنوان روز جهانی «تنوع زیستی» نامگذاری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: منشا تنوع زیستی تکامل است، زمانی که یک گونه از بین برود، در واقع محصول میلیون‌ها سال زمان و صرف انرژی که منجر به تکامل آن گونه شده، از بین می‌رود و انقراض یک گونه سفری بی‌بازگشت است و همه تلاش‌ها و ثروت‌های جهان برای بازگرداندنش بی‌ثمر است.

یوسفی خاطرنشان کرد: حفظ محیط زیست و تنوع زیستی امری همگانی و مستلزم هم‌افزایی بیشتر مردم و مسئولان است و بهترین حافظان تنوع زیستی در واقع ساکنان همان مناطق هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار