کاهش جمعیت از چالش های مهم و محوری ایران
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام سید محمدعلی آل هاشم در خطبه های نماز جمعه این هفته تبریز، افزود: باید بدون تعارف مخاطرات این روند کاهشی را اطلاع رسانی کرد چون اگر جامعه فرزندآور نشود به طور قطع انواع ناهنجاری های اجتماعی شدت گرفته و شادابی و نشاط از جامعه رخت خواهد بست.
وی از نبود قرارگاه فرهنگی در موضوع افزایش جمعیت در سطح کشور انتقاد و تاکید کرد: ستاد ملی جمعیت باید در قالب قرارگاهی منسجم و وسیع دستگاههای فرهنگی را دور هم جمع کند تا در این رابطه اقدام به فعالیت های عملی و اجرایی کنند چون در این حوزه به راهبرد جامع و کلان نیاز است .
حجت الاسلام آل هاشم افزایش فراوانی جمعیت کهنسال ایران به بیش از هفت درصد را آماری هشدار دهنده خواند و ادامه داد: در آمارهای رسمی ارایه شده هم اکنون ۴۴ درصد جمعیت کشور در رده سنی میانسالی قرار دارند و جمعیت جوان در رده سنی ۱۵ تا ۲۹ سال به ۲۵ درصد رسیده است که در چنین شرایطی لزوم بازنگری های عمیق در سیاست های جمعیت الزامی است.
وی به اهمیت تحکیم بنیان خانواده برای قدرتمند شدن کشور اشاره کرد و با بیان اینکه خانواده نقش اساسی در جامعه دارد، افزود: توقعات زن و مرد در جامعه متفاوت است و در این میان نقش و جایگاه زنان در عرصه های مختلف اجتماع و خانواده همواره مورد تاکید جامعه اسلامی است.
خطیب جمعه تبریز به سیاست های خصمانه غرب علیه جامعه اسلامی و تلاش برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان اشاره و اضافه کرد: اخباری مبنی بر برافراشته شدن پرچم همجنس گرایان در سفارتخانه های انگلیس و ایالت متحده در یکی از کشورهای اسلامی منطقه منتشر شده است که این اخبار جای تاسف و تامل بسیار دارد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: این اقدام شنیع توهینی آشکار به اصول و ارزشهای مسلمانان جهان است.
وی بیانات رهبر انقلاب در دیدار اخیر با مسئولان وزارت امور خارجه را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه در این بیانات بازتعریف وظایف دستگاه دیپلماسی و رویکرد مفهومی عزت، حکمت و مصلحت به طور شفاف و متناسب با شرایط نظام بینالملل فرا روی مسئولان قرار داده شد، ادامه داد: طبق این سخنان خردورزی و تلاش برای نیل به منافع ملی حداکثری با لحاظ سه اصل مهم عزت، حکمت و مصلحت امکانپذیر و قابل تعمیم است.
حجت الاسلام آل هاشم با بیان اینکه گفتمان سیاسی خارجی رهبری مهجور مانده است، گفت: این گفتمان عقلانی، چندلایه، واقعبینانه و مصلحت طلبانه است و منظور از مصلحت طلبی شناخت مصلحتهاست که آن هم متکی به واقع بینی است.
وی بازگشت غرورآفرین ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پس از طی مسافت ۶۵ هزار کیلومتری دور جهان را افتخاری بزرگ برای جمهوری اسلامی خواند و افزود: این مساله قدرت نیروی دریایی ارتش در مسیر آبهای آزاد بینالمللی را برای جهانیان آشکار ساخت.