به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، این برنامه با سخنرانی سردار فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغازشد و به نقش دزفول در هشت سال دفاع مقدس اشاره شد.
گفتنی است که در این برنامه حاج صادق آهنگران از مداحان پیشکسوت و خوشنام دفاع مقدس نیز به مرثیه خوانی پرداخت.
داشتن بالاترین آمار شهدای موشکی، بازسازی حین جنگ، ایستادگی و ترک نکردن شهر با وجود حملات شدید موشکی و هوایی، پشتیبانی و حمایت از جبههها و رزمندگان و نقش مؤثر در مدیریت جنگ از جمله دلایل انتخاب دزفول در چهارم خرداد ۶۶ به عنوان پایتخت مقاومت ایران است.
به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشدهای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد؛ رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، ۱۷۶ موشک غول پیکر «فراگ هفت و اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد.
هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بیدفاع شهر فرو ریختند و آتش بارهای عراق با شلیک پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ نقاط مختلف شهر را هدف قرار دادند اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، چهار هزار جانباز، ۴۵۲ آزاده سرافراز و ۱۴۷ مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساختند.
به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد؛ همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.
انتهای پیام/فاطمه سیفی نژاد