به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ با گشتی ساده در بازار با حجم قابلتوجهی از اجناس قاچاق روبهرو میشویم، اجناسی که باعث کاهش میزان تولیدات داخلی میشوند.
با وجود هشدارها و تذکرات متخصصان و صاحبنظران اقتصادی در خصوص ضرورت مقابله با کالای قاچاق در تمام زنجیره تأمین و توزیع متأسفانه هنوز پدیده شوم قاچاق همچنان به قوت پابرجا است و هر ساله شرایط بدتری را برای اقتصاد کشور ایجاد کرده و میلیاردها دلار ارز از کشور خارج میکند.
استان مرکزی از جمله استانهایی است که به دلیل دارابودن موقعیت جغرافیایی خاص خود در شاهراه اصلی کریدور غرب به شرق و شمال به جنوب، روزانه با حجم بالایی از تردد خوردوهای شوتی مواجه است.
خودروهای سواری که حامل بار قاچاق هستند و با سرعت بالای خود در طول مسیر به غیر از خود، با جان هموطنان بسیاری بازی میکنند. نه از پیچ و خم جاده هراسی دارند و نه از جریمه شدن توسط پلیس؛ مثل برق و باد در اتوبانها از کنار دیگر خودروها میگذرند و از شلیک گلوله هم هراس ندارند.
کالاهایی که این خودروها با خود به قلب شهرهای کشور حمل میکنند تولید داخل و اشتغال را نشانه رفته است؛ آن هم در شرایطی که اقتصاد کشور نیازمند درمان و گرهگشایی در بخشهای مختلف از سوی مسئولان است.
از سوی دیگر با توجه به بستهشدن راه ورود قانونی بسیاری از برندها و محصولات خارجی، این محصولات بهصورت قاچاق و با قیمتهایی حتی بالاتر از قیمت واقعیشان به مردم عرضه میشوند و بازار داخلی را نیز تحت تأثیر قرار داده و در این میان مردم نیز متضرر شده و تحقق شعار سال نیز کاری سخت و ناممکن میشود.
مبارزه با قاچاق کالا و ارز در راستای حمایت از تولیدکننده در دولتهای گذشته به دلیل برخی از ترک فعلها و عدم توجه به این مسئله توسط مسئولان پیشین به کندی پیش رفته است.
پس از سخنان مقام معظم رهبری در سال 1400 با موضوع مبارزه با کالای قاچاق در حضور تولیدکنندگان، و استقرار دولت سیزدهم مقابله با این پدیده شوم به شکل جدی در دستور کار مسئولان قرار گرفت؛ اصلاحات قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بالاخره مورد تأیید نمایندگان مردم و همچنین شورای نگهبان قرار گرفت و دستور العمل 9 مادهای پیشگیری و مقابله با قاچاق از سوی ریاست محترم جمهور(بهمن ماه 1400) ابلاغ شد.
پلیس امنیت اقتصادی در سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال "مهار تورم، رشد تولید" نامیده شده متلاشی کردن باندها و سرشبکههای اصلی قاچاق را به عنوان یکی از اهداف اصلی با جدیت بیشتری دنبال میکند. چراکه به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی کنترل میزان قاچاق کالا یکی از مهمترین راهکارها برای رونق تولید بوده و میتواند نقش مستقیمی در تحقق شعار سال داشته باشد.
پلیس امنیت اقتصادی استان مرکزی در این مسیر طی سال جاری با تلاش و کوشش و در حد توان اجازه نداده که سوداگران اقتصادی به راحتی بتوانند به مطامع شوم و نامشروع خود دست پیدا کنند و اقتصاد کشور را با مشکلات متعدد مواجه سازند؛ گواه آن هم چهارمین شهیدی است که شب گذشته برای تأمین امنیت اقتصادی کشور تقدیم کرد.
همچنین این مدافعان امنیت اقتصاد شبانهروز در تلاش بوده و جادهها و محورهای مواصلاتی را برای شوتیها نا امن کردهاند به طوری که به گفته مسئولین استانی در بخش مبارزه با قاچاق کالا رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص دادهاند.
اگرچه میزان حجم کشفیات کالای قاچاق از سوی پلیس امنیت اقتصادی طی این مدت قابل توجه است ولی باید گفت که به تنهایی اثرگذار نبوده و میبایست سایر دستگاهها و نهادهای نظارتی و نهادهای اجتماعی با قدرت بیشتری پای کار بیایند و ضمن برخورد و مقابله، در حوزه فرهنگسازی و بالا بردن آگاهی مردم در خرید کالای داخلی و با اصالت از فروش کالای قاچاق ممانعت و به رونق تولید کمک کنند.
انتهای پیام/