به گزارش خبرگزاری بسیج از ساوه؛ امروز ۷ ذیالحجه مصادف با شهادت جانسوز پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت است. امام محمد باقر (ع) سرآمد همه بنیهاشم در علم، زهد و تقوا در زمانه خود بود و دوست و دشمن به مقام علمی و اخلاقی ایشان گواهی میدادند.
امام باقر(ع) در دوران حیات خویش با موقعیتشناسی، نهایت استفاده را از ضعف خلفای اموی وقت برد و به نشر علوم و معارف الهی پرداخت و بن بستهای علمی را گشود و در واقع زمینه را برای شکوفایی دانش در زمان امام صادق (ع) مهیا کرد.
حجتالاسلام رحیمی امام جمعه ساوه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در ساوه ضمن تسلیت سالروز شهادت امام محمد باقر (ع) با بیان اینکه دوره امامت امام پنجم شیعیان دورهای بسیار حساس برای اسلام بود، گفت: دوران زعامت امام باقر (ع) بر شیعیان یکی از ادوار تاریخی مهمی است که بنیانهای فرهنگی و تمدنی اسلام با خطر انحراف شدید مواجه بود.
وی افزود: آن حضرت از زمان تولد تا چهار سالگی زیر سایه امام حسین (ع) است، در این مدت واقعه جانسوز کربلا را از نزدیک دید، طاغوت کوفه و شام را به خوبی شناخت و یکی از پیامآوران کربلا است که در زنده نگه داشتن این واقعه بزرگ و ابلاغ پیام آن در دوران حیات خود کوشید.
امام جمعه ساوه ادامه داد: امویان در این دوره از امامت امام باقر (ع) برای استمرار خلافت خود ضمن به خاک و خون کشیدن اهل بیت و مشروع جلوه دادن خود از نظر فکری و فرهنگی نیز کوشش داشتند تا به محو سنت نبوی و تفسیر منحرف از قرآن به سود خود نیز بپردازند.
حجتالاسلام رحیمی با تاکید بر اینکه در چنین اوضاع سیاسی امام باقر (ع) دراین عصر جهادی بزرگ آغاز کرد، گفت: امام به شکلی خاص به احادیث رسول اکرم(ص) اهمیت میداد، البته ایشان تنها به نقل حدیث و انتشار آن اکتفا نکرده، بلکه اصحاب خود را به همت گماشتن در فهم حدیث و آشنایی پیدا کردن با معانی آن فرا میخواند.
وی افزود: بیشترین تلاش امام در دوران امامت خویش صرف تربیت افراد کارآمد و نیروهای متعهد، و بیدارگری مردم میشد و ایشان رویکرد جدی به نهادینهسازی تقیه داشتند و این امر بیانگر تیزبینی و اشراف کامل امام(ع) به اوضاع حاکم و آگاهی ایشان در استفاده بهینه از شیوههای مبارزاتی است.
امام جمعه ساوه تصریح کرد: امام عملاً با ایجاد مدارس و کرسیهای تدریس گفتمان علمگرایی را بنیان نهاد و ترویج کرد. اگر اقدامات امام نبود، انحرافات فکری و فرهنگی که توسط امویان به وجود آمده بود، هسته اصلی دین را هدف قرار داده بود و خطر آن امت اسلام را از مسیر اصلی خارج میکرد.
حجتالاسلام رحیمی با اشاره به جنبشی علمی امام محمد باقر(ع) در آن دوران، خاطرنشان کرد: امام باقر(ع) متضمن حفظ و بقای شیعه شد و این کار عظیم فرهنگی را به دست فرزند پر توان خود امام جعفر صادق(ع) سپرد و ایشان نیز با پایهگذاری فقه و مذهب جعفری آن را به سر منزل مقصود رسانید.
انتهای پیام/