انتخاب ۲هزار و ۲۰ محله کشور جهت اجرای طرح توانمندسازی و توسعه اجتماع محور
قزوین_ به گزارش بسیج، کارگروه مشترک ستاد کانون های مساجد و طرح توسعه محلات کم برخوردار روز گذشته در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد.
میلاد اقدمی دبیر کمیته فرهنگی طرح توسعه 2020 محلات کم برخوردار کشور با اشاره به طرح 2020 بیان کرد: درطرح توانمندسازی و توسعه اجتماع محور ۲ هزار و ۲۰ محله کشور، بر اساس شاخص های مختلف انتخاب شدند که اگروظایف قانونی دستگاه ها با دیتایی درست به دستگاه ها می رسید این تعداد محلات باید کاهش می یافت.
اقدمی افزود: ۱۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در این ۲ هزار و ۲۰ محله هستند که در استان قزوین یک سوم جمعیت در این ۳۳ محله ای است که کار می خواهد در آن دنبال شود.
وی بیان کرد: دستگاه هایی که وظایف اصلی آنها خدمت به قشر محروم می باشد و پای کار آمده اند ستاد اجرایی فرامین امام، کمیته امداد، سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمرکه ۲ هزار و ۲۰ محله در گام اول بین این چهار دستگاه تقسیم شد و ما متوجه شدیم بزرگترین معضل برای رفع آسیب ها در محله، نبود دیتا بوده، بنابراین از هر کوچه یک نفر به عنوان نماینده آن کوچه معرفی می شود به عنوان شهردار کوچه، هر محله یک نفر به عنوان مسئول محله انتخاب شده که مردمی است اطلاعات مورد نیاز از طریق شهردار کوچه ها دریافت می شود و در محله دروازه غار ۲۷۰ هزار نفر جمعیت دارد این کار انجام شد.
دبیر کمیته طرح 2020 افزود :بنابراین اطلاعات مردم پایه اصلی رسیدگی به حوزه محرومان بوده و اگر قرار است اتفاقی در محله رقم بخورد باید توسط مردم برای مردم باشد و ما محله ای را قابل توسعه می دانیم که توانسته باشیم اهالی را توانمند کرده و فضا را به سمتی ببریم که توسعه در همه شاخص های اجتماعی شکل گیرد که ۲ هزار و ۲۰ محله بین چهار دستگاه در سطح رؤسا تقسیم شود.
وی خاطر نشان کرد: بنا شد در کنار نماینده مردمی محله، یک دستگاهی که محله را عهده دار شده، دیتاها را جمع آوری کند وهمه خدمات از دستگاه های عضو طرح از طریق دستگاهی که عهده دار محله بوده و خانه در محله دارد مانند خانه احسان، خانه هلال یا خانه بهزیست، ارائه می شود.
وی در خصوص گستردگی فیزیکی محلات گفت: گسترده ترین مرکز در سطح شهر حضور کانون است که پیرو همین موضوع در دی ماه سال گذشته تفاهم نامه با ستاد کانون های مساجد امضا شد و کارگروهی شکل گرفت و۱۸ جلسه مفصل تشکیل و سند جامع فرهنگی را برای این طرح نگارش شد.
اقدمی در ادامه افزود: در این طرح خدمت در حوزه های مختلف توسط چهار دستگاه اصلی در محلات تزریق می شود و مسئولیت محله با آن خانه ای است که توسط دستگاه اصلی ایجاد شده است و از ظرفیت کانون در حوزه مکانی و نیروی انسانی می شود استفاده نمود.
وی در پایان تاکید کرد: ما برای اولین بار از برنامه ریزی، هدایت تا اجرا را بر عهده این کمیته فرهنگی گذاشته ایم به واسطه اختیاری که کمیته فرهنگی طرح توسعه محلات کم برخوردار دارد، تدوین برنامه را داشته باشد و امروز نهمین استانی است که این کمیته را راه اندازی کردیم و وظیفه این کمیته ریل گذاری و هم افزایی دستگاه های عضو آن است.
انتهای پیام/۱۰۱۰