حسین کنعانی مقدم گفت: شهید بهشتی، در کشف احکام و مباحث فقهی پیشتاز بود و فقه و اصول را متناسب با زمان حال مورد تحقیق و بررسی قرار میداد.
این کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج تصریح کرد: آیت الله بهشتی علوم جدید را میشناخت و با تطبیق آن با علوم اسلامی، عملاً حرف اول و آخر را در مسائل فقهی روز میزد و چون ریاست دستگاه قضا را بر عهده داشت با نگاهی جدید به مقوله قضا مینگریست و میتوان ایشان را بنیانگذار روشهای علمی و تحقیقی دانست.
وی گفت: شهید بهشتی شاگرد حضرت امام خمینی(ره) بود و شاخصههای برجسته شخصیتی وی را میتوان در افرادی مثل امام موسی صدر در لبنان مشاهده کرد.
این فعال عرصه سیاسی افزود: شهید دکتر بهشتی ذهن مبارزهگر داشت و به عنوان کسی که با تفکر تشکیلاتی و سازمانی در مسیر مبارزه با استبداد و استکبار قرار گرفته بود همه ابعاد لازم را در مبارزه از جمله علم، عمل و تقوا را در نظر میگرفت.
وی گفت: در دیداری که در زمان دفاع مقدس در خوزستان با وی داشتم عزم، اراده و ذوب شدن در ولایت را در ایشان میدیدم و در تمام سختیهای آن زمان، هیچ شک و شبههای در تبعیت از امام در وی مشاهده نشد. وی گوهری گرانبها و مبارزی خستگیناپذیر بود و واقعاً مصداق این جمله امام بود که فرمود" بهشتی یک امت بود".
کنعانی مقدم تصریح کرد: شهید بهشتی حزب را یکی از پایههای اساسی فعالیتهای سیاسی میدانست و کماکان هم شاهدیم منش، روش، اساسنامه و مرامنامه ایشان در گروههای مختلف سیاسی مشاهده میشود؛ لذا وی اعتقاد داشت حزب، معبد من است و سرانجام دیدیم که در آن معبد یعنی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید و میتوان گفت بهشتی، شهید محراب حزب است.
این کارشناس مسائل سیاسی درباره روحیه تشکیلاتی شهید بهشتی نیز گفت: این شهید بزرگوار از قبل از انقلاب، در مرکز اسلامی هامبورگ آلمان سعی میکرد گروههای مختلف را با یک سازماندهی و در یک تشکیلات منسجم در مسیر انقلاب قرار دهد و بعد از انقلاب هم با تشکیل حزب جمهوری، مبنای تحزب در کشور را بنیانگذاری کرد و احزاب کشور مدیون نگاه خاص ایشان به کارکردهای احزاب در جمهوری اسلامی هستند.
وی درباره روحیه تلاش و پرکاری و نظم خاص ایشان نیز تصریح کرد: ایشان اصلاً استقرار خاصی در جایی نداشت و در آغاز دوران جنگ تحمیلی به جبهههای مختلف سر میزد همزمان مسائل پایتخت، مجلس خبرگان و مجلس قانون اساسی را پیگیری میکرد و در یک کلام میتوان گفت ایشان یک مجاهد نستوه و خستگیناپذیر بود و این میزان همت و تلاش و پرکاری، به ما روحیه میداد.
حسین کنعانی مقدم درباره علل مظلومیت ایشان نیز گفت: وی یکی از قدرتمندترین شخصیتهای سیاسی بعد از پیروزی انقلاب بود و تصمیماتشان در نهادسازیهای مختلف، مؤثر بود به این علت، هدف منافقان و دشمنان انقلاب قرار گرفت به نحوی که در برخی دانشگاهها و مراکزعلمی، شعار مرگ بر بهشتی سر میدادند و شایعات زیادی درباره وی و زندگیشان مطرح میکردند که با این گونه کارها میخواستند ایشان را از صحنه خارج کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی درباره مصادیق دشمنان وی افزود: منافقین، گروههای چپ، نهضت آزادی، گروههای مخالف مذهبی و... و در صدر این گروهها افرادی مانند بنیصدر، مسعود رجوی، بازرگان و حتی برخی از افراد داخل حزب جمهوری نیز، شخصیت ممتاز ایشان را برنمیتافتند و دنبال قتل سیاسی شخصیت ایشان بودند و درمجموع این اقدامات، نشان از مظلومیت شهید بهشتی در جامعه داشت.
ت8991