به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام احمد یغمایی در این مراسم در خصوص ضرورت برگزاری مراسمات مذهبی از قبیل اعیاد و عزاداریها گفت: دشمن به دنبال تحریف واقعیت هاست اما برگزاری مراسمات و گرامیداشت آن ها باعث خواهد شد واقعیت های مذهبی از تحریف در امان بمانند.
وی افزود: در برهه ای دشمن سعی کرد با برگزاری عزاداریهای ماه محرم، قبل از فرا رسیدن آن و همزمان با عید غدیر، این واقعه مهم را تحت تاثیر قرار داده و آن را کمرنگ کند که خوشبختانه ناکام ماند.
مدیر حوزه علمیه ولیعصرتبریز ادامه داد: در قرآن کریم آیاتی در شأن امیرالمومنین علی ابن ابی طالب(ع) وجود دارد که یکی از آنها آیه ۵۵ سوره مائده است که در آن آمده است:« إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُواْ الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلاَةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ» (جز این نیست که ولی شما خداست و رسول او و مؤمنانی که نماز برپا می دارند و در حال رکوع، زکات می دهند.)
حجت الاسلام یغمایی با بیان اینکه واقعه غدیر خم بیانگر اهمیت ولایت در جامعه اسلامی است افزود: برای اینکه ولایت امیرالمومنین(ع) را زیر سوال ببرند به این آیه چند ایراد وارد کرده اند که مرحوم محقق اردبیلی(ره) هم اشکالات وارد به این آیه و هم پاسخ های آنان را در کتاب طریقت الشیعه آورده است.
وی ادامه داد: آیه دیگر که در خصوص امام علی (ع) آمده است آیه 12 سوره مجادله است، که در آن آمده است:« یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نَاجَیتُمُ الرَّسُولَ فَقَدِّمُوا بَینَ یدَی نَجْوَاکمْ صَدَقَةً ذَلِک خَیرٌ لَّکمْ وَأَطْهَرُ فَإِن لَّم ْتَجِدُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُور ٌرَّحِیمٌ»(ای کسانی که ایمان آوردهاید، هرگاه با پیامبر گفتگوی محرمانه میکنید، پیش از گفتگوی محرمانه خود صدقهای تقدیم بدارید. این برای شما بهتر و پاکیزهتر است؛ و اگر چیزی نیافتید بدانید که خدا آمرزنده مهربان است.) که در خصوص شان نزول این آیه چنین آمده است که ثروتمندان نزد پیامبر میآمدند و در جلسات بر فقرا چیره شده و مدت طولانی با پیامبر به صحبت خصوصی میپرداختند. اخلاق حمیده پیامبر(ص) نیز مانع میشد که آنها را از خود دور کند. تا اینکه خداوند به مومنین دستور داد هنگام نجوای با پیامبر(ص) صدقه پرداخت کنند و این حکم ده شب به طول انجامید. فقرا که چیزی برای انفاق نداشتند و ثروتمندان نیز از انفاق خودداری کردند. فقط امام علی (ع) بود که به این دستور عمل کرد چرا که نمی خواست حتی یک روز نیز دیدار پیامبر (ص) را از دست بدهد.
مدیر حوزه علمیه ولیعصر تبریز در خصوص شأن امیرالمومنین(ع) ادامه داد: عبدالله ابن عمر در خصوص شأن امیرالمومنین(ع) گفت: علی بن ابی طالب سه امتیاز دارد که اگر یکی از آنها مال من بود برایم از رمه ها و نعمت های مادی فراوان دوست داشتنی تر بود: این که رسول خدا دخترش را به همسری او در آورد و برایش فرزند به دنیا آورد، همه درهای مسجد را بست جز دری که از خانه او باز می شد، و در جنگ خیبر پرچم را به او داد .
حجت الاسلام یغمایی گفت: آیه دیگری که در خصوص امیرالمومنین نازل شده است، آیه 67 سوره مائده است؛ يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ـ وَإِن ْلَمْتَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ـ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِن َالنَّاسِ ـ إِنَّ اللَّهَ لَايَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ.(ای پیغمبر، آنچه از خدا بر تو نازل شد (به خلق) برسان که اگر نرسانی تبلیغ رسالت و اداء وظیفه نکردهای، و خدا تو را از (شر) مردمان محفوظ خواهد داشت، (و دل قوی دار که) خدا کافران را (به هیچ راه موفقیتی) راهنمایی نخواهد کرد.
وی ادامه داد: این آیه آنچنان واضح و شفاف بود که پس از نزول آن و اعلام جانشینی علی ابن ابی طالب(ع) از طرف پیامبر(ص)، حارث بن نعمان نزد رسول اکرم (ص) آمده و به ایشان گفت نماز، روزه و حج کافی نبود که حالا پسر عمه خود را به عنوان جانشین ات معرفی می کنی؟