خبرهای داغ:

۲۴ روایت عاشقانه به قلم لیلا

همدان- لیلا مادری است که وظایف مادرانه اش، لحظه ای او را از انجام وظایف اجتماعی‌اش به عنوان یک بانوی ایرانی، غافل نکرده است
کد خبر: ۹۵۲۷۳۳۷
|
۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۱

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، در حالی که لبخند می‌زد در را باز کرد و به استقبالمان آمد. حیاط کوچک و باصفایی داشت. در تمام مسیر به این فکر می کردم که با نویسنده ای که ۲۴ کتاب نوشته و دوتای آنها به پنج زبان زنده دنیا ترجمه شده و یکی از کتابهایش هم به عنوان کتاب برگزیده در نخستین همایش بین المللی نهضت ترجمه از سوی رئیس جمهور انتخاب شده است، چطور برخورد کنم؟ شاید گپ زدن با او خیلی سخت باشد اما گرمای لبخند و نگاه پر از محبتش در حیاط کوچک و نقلی خانه اش، تمام دلهره های بیهوده ام را آب کرد. زندگی لیلا آنقدر ساده و بی آلایش بود که گویی گوشه ای از زندگی هر شهیدی که به رشته تحریر درآورده، آجری شده بود برای ساختن زندگی و رفتار متواضعانه او.

لیلا مادری است که وظایف مادرانه اش، لحظه ای او را از انجام وظایف اجتماعی اش به عنوان یک بانوی ایرانی، غافل نکرده است. مادری که پا به پای ۱۴ مادر و همسر شهید اشک ریخته و با هجی کردن لحظه لحظه دلتنگی های آنها، نقشی از ایثار و آزادگی را خلق کرده است.

لیلا زندگی کرده است لحظه ای را که مادر شهید «احمد روستایی» در بستر بیماری افتاده بود و تصویر احمد را در ذهنش مجسم می‌کرد و با خود می‌گفت «اگر اسیر شده باشد، حالا باید نزدیک ۴۰ سالش باشد. حتماً موهایش کمی سفید شده، شاید هم نه».

او پای به پای «پروانه برازنده شهر» همسر شهید «علیرضا شمسی‌پور» پیاده راه های شهر را در روز ازدواجش قدم زده آنجا که پروانه می گوید «فکرش را هم نمی‌کردم، روزی که سند ازدواجم را امضاء می‌کنم، همسرم در کنارم نباشد».

لیلا برای شهید «اصغر الیاسی» خواهری کرده است، آن موقع که اصغر در تعزیه ها نقش عباس(ع) را داشته و به علت همان نقش‌ها، اسم کتابش را «عباس حرم» می گذارد. او هم‌پای غسالان و جهادگران گمنام روزهای کرونایی، غباری را تجربه کرده تا «ایستاده در مه» را به رشته تحریر درآورد.

لیلا گودرزیان‌فرد، یک دختر دهه شصتی و متولد ۱۳۶۶ است، او که در مقطع کارشناسی ارشد در رشته تفسیر علوم قرآنی فارغ التحصیل شده از سال ۱۳۹۲ در حوزه دفاع مقدس به صورت تخصصی قلم زده و تاکنون ۲۴ کتاب در حوزه های ادبیات دفاع مقدس، بانوان، کودکان، نوجوانان، مدافعان حرم و مدافعان سلامت تألیف کرده است.

کتاب های حوزه ادبیات دفاع مقدس او شامل شهید الکرخ، حس غریب پروانگی، عاشقانه تا حرم، طلبه عشق، همپای روزهای ابری، ایستاده در مه، عاشقانه تا حرم، زمانی برای عاشقی، فاتح دوئیجی، از حجره تا شلمچه، عباس حرم، پسرها مادری‌اند، پسران الوند، ساحل نشین نیستم و صافی غلام حسین(ع) است.

در حوزه کودک و نوجوان نیز کتاب هایی شامل تشرف، مهمانی آقا معلم، فصل سنجدها، بابای قهرمان ما و غوره غوره عسل زنبوره به قلم گودرزیان فرد به چاپ رسیده است و کتاب «نام من» که معرفی شهید خلبان نوژه است را در دست تألیف دارد.

گودرزیان‌فرد با اشاره به کتاب «شهید الکرخ» که به عنوان کتاب برگزیده در نخستین همایش بین المللی نهضت ترجمه انتخاب شد، گفت: این کتاب تاکنون به پنج زبان زنده دنیا ترجمه شده است.

به گفته وی کتاب «حس غریب پروانگی» کتابی براساس خاطرات پروانه برازنده شهر، همسر شهید «علیرضا شمسی‌پور»، به سه زبان اسپانیایی، عربی و انگلیسی ترجمه شده و قرار است به زبان فرانسه نیز ترجمه شود.

*ترجمه عربی کتاب «تشرف» در موکب های مسیر کربلا رونمایی می شود

وی ادامه داد: کتاب «تشرف» نخستین کتاب استان همدان با موضوع راهپیمایی اربعین و با ترجمه عرفان طالع اسلامی به زبان انگلیسی است که به رشادت‌های شهدای مدافع حرم و پاسخ به شبهات نوجوانان با هدف وحدت ایران و عراق می‌پردازد و رایزنی کردیم در ایام اربعین و در موکب های مسیر کربلا، ترجمه عربی این کتاب توسط عراقی ها رونمایی شود.

گودرزیان‌فرد با اشاره به کتاب «زمانی برای عاشقی» گفت: این کتاب عاشقانه‌های یک فرمانده، براساس خاطرات «معصومه خدابخشی» همسر سردار شهید حاج «محسن عینعلی» فرمانده گردان قاسم‌بن‌الحسن(ع) تویسرکان است که در خانه کتاب ایران رونمایی شد و طی دو ماه ۳۰۰۰ جلد آن در استان همدان فروش رفت.

وی با بیان اینکه این کتاب به چاپ چهارم رسید و تحسین گلعلی بابایی، نویسنده مطرح کشوری را برانگیخت، تأکید کرد: همه این موفقیت ها به علت نگاه شهدا و خانواده آنهاست، همین که مادر یک شهید با دیدن کتاب فرزندش، اشک شوق می ریزد، دنیا و آخرت ما را می سازد.

این نویسنده حوزه دفاع مقدس خاطرنشان کرد: کتاب زندگینامه «شهید فتح‌الله نظری» در حال نگارش است و کتاب «شهید تقی بهمنی» نیز برای کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان آماده می شود.

*اولین کتابم، چهار تا پنج سال در نوبت چاپ بود

گودرزیان‌فرد در ادامه به مشکلات پیش روی نویسندگان اشاره و مطرح کرد: شهرستان ملایر نسبت به مراکز استان ها کوچکتر بوده و با محدودیت هایی مواجه است، یادم هست نخستین کتابم، چهار تا پنج سال در نوبت چاپ بود و انتشاراتی که بتواند این کتاب را چاپ کند، در شهرستان نبود.

وی با تأکید بر ضرورت حمایت مسئولان شهر ملایر از نویسندگان به ویژه در حوزه دفاع مقدس و ادبیات پایداری ابراز امیدواری کرد حمایتی که تابه حال بوده است به شکل منسجم تری اتفاق بیفتد و با برطرف شدن مشکلات پیش رو، به زودی شاهد بروز پدیده ها و استعدادهای برتر در شهرمان باشیم و با فراق بال بیشتر بتوانیم فعالیت های خود را ادامه دهیم.

مسئول نهضت پیشرفت بانوان ملایر نیز در این دیدار از اینکه یک بانوی دهه شصتی در این حوزه دست به قلم می شود، ابراز خرسندی کرد و گفت: این مایه مباهات است که دختر این مرز و بوم که جنگ را به صورت ملموس حس نکرده است، قلم بردارد و در این حوزه این چنین زیبا بنویسد.

فروزان کردیوند اظهار کرد: با وجود ادعای سردمداران غرب مبنی بر تمام شدن بحث جنگ و شهدا، مایه افتخار است که یک بانوی ایرانی فعالیت درخشانی در این حوزه داشته باشد.

مسئول نهضت پیشرفت بانوان ملایر ابرازامیدواری کرد که این بانوی نویسنده بیش از پیش بدرخشد و نویسندگانی چون خودش برای جامعه اسلامی تربیت کند.

«لیلا گودرزیان‌فرد» ادبیات پایداری را در ملایر سربلند کرده است

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ملایر نیز با اشاره به چاپ ۲۴ کتاب به قلم «لیلا گودرزیان‌فرد» گفت: کتاب «شهید الکرخ» که مستند زندگی شهید «محمد روستایی» و ماجرای اسارت او در زندان «الکرخ» بغداد است، به پنج زبان زنده دنیا ترجمه شده است.

کشاورزیان به صدور پیامی از طرف رئیس جمهور در نخستین همایش بین المللی نهضت ترجمه برای کتاب «شهید الکرخ» و دو کتاب برگزیده دیگر در حوزه دفاع مقدس اشاره و بیان کرد: طبق بیانات مقام معظم رهبری، باید تلاش کنیم در نهضت ترجمه آثاری از ایران ترجمه و به خارج از ایران فرستاده شود.

وی با تأکید بر ضرورت راه اندازی انجمن ادبی نویسندگان دفاع مقدس از این نویسنده حوزه ادبیات دفاع مقدس خواست تا مسئولیت این انجمن را به عهده بگیرد و افزود: «لیلا گودرزیان‌فرد» ادبیات پایداری را در ملایر سربلند کرده است.

*ضرورت انتقال درست فرهنگ ایثار و شهادت را به درستی منتقل کنیم، دشمن نمی‌تواند تأثیری در ذهن و فکر جوان ما داشته باشد

جانشینی فرمانده سپاه ناحیه ملایر نیز در ادامه اظهار کرد: باید خدا را شاکر باشیم که خداوند انقلاب اسلامی را به ما عنایت کرده و برکات فراوانی را برای مردم ایران اسلامی داشته و خواهد داشت.

سرهنگ پاسدار داوود مهدوی با بیان اینکه موضوع دفاع مقدس برنامه ای منسجم و خاص از طرف دشمنان انقلاب با هدف از بین بردن انقلاب اسلامی بود، افزود: اگر چه این جنگ خسارت های زیادی داشت اما مردم با نگاه دینی و مذهبی جنگ را به حماسه و دفاع مقدس تبدیل کردند.

مهدوی ادامه داد: برای زیبایی، رشادت ها و سلحشوری های هشت سال دفاع مقدس مثال هایی در هیچ جنگی سراغ نداریم بنابراین باید این زیبایی های جنگ را به عنوان فرهنگ و تفکر دفاع مقدس در کشور جاری و ساری کنیم تا بسیاری از مشکلات کشور حل شود.

وی رسالت نویسندگان دفاع مقدس را رسالتی سنگین خواند و مطرح کرد: اگر بتوانیم فرهنگ ایثار و شهادت را به درستی منتقل کنیم، هر چه دشمن به بهانه های مختلف از جمله اقتصادی، عفاف و حجاب برنامه ریزی کند نمی‌تواند تأثیری در ذهن و فکر جوان ما داشته باشد.

مهدوی از وجود بانوانی که در این حوزه قلم می زنند، ابراز خوشحالی کرد و با اشاره به عنایت ویژه مقام معظم رهبری به ادبیات دفاع مقدس گفت: مقام معظم رهبری اکثر این آثار را مطالعه و نظرشان را مطرح کردند، این خیلی زیباست که برای رهبر انقلاب با آن همه درگیری و دغدغه، این موضوع اهمیت بسیاری دارد که شاهدی بر اهمیت موضوع دفاع مقدس و ترویج این فرهنگ است.

وی ضمن تأکید بر ضرورت حمایت از چنین نویسندگانی، ابرازامیدواری کرد جوانان شهر وارد این حوزه شده و به ادبیات دفاع مقدس کمک کنند تا ادبیات دفاع مقدس ملایر با ۱۱۰۰ شهید، ادبیاتی فاخر باشد و نقش شهدای ملایر را در دفاع مقدس به خوبی منعکس کند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری ایسنا

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار