قلع وقمع 41 مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی مرند
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اسماعیل الهیاری در حاشیه دومین رزمایش سراسری صیانت از اراضی کشاورزی در گفت وگو با خبرنگاران گفت: به منظور اجرای مفاد قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات از ابتدای سالجاری تاکنون تعداد 41 مورد از ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان مرند بر مبنای احکام قطعی و موقت حکم قضایی قلع و قمع شد.
الهیاری افزود: از آمار فوق تعداد 22 فقره در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ و تعداد 19 فقره اجرای احکام قطعی ماده 3 قانون حفظ کاربری اراضی با صدور دستور دادستان شهرستان راساً توسط اکیپهای پیشگیری و برخورد با مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز تخریب شده است.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی متولی تامین امنیت غذایی مردم است که در قانون حفظ کاربری اراضی بر آن تاکید و جهاد کشاورزی مجری آن است، گفت: به منظور اجرای قانون با هرگونه ساخت و سازهای غیرمجاز در خارج از حریم شهرها و طرحهای هادی روستایی برخورد قاطع میشود.
وی با تاکید بر اینکه همشهریان مراقب باشند که در دام زمینخواران و سودجویان نیفتند، خاطرنشان کرد: هرگونه تخلف و تغییرکاربریهای غیرمجاز را در این زمینه میتوانند از طریق تلفن گویای ۱۳۱ و تماس با مدیریتهای جهادکشاورزی شهرستان گزارش دهند و همچنین ثبت گزارش تغییر کاربری غیرمجاز توسط شهروندان از طریق سامانه جامع اطلاعات مکانی امور اراضی کشور به آدرس www.cms.laoi.ir (اطلاعات شخصی گزارش دهنده به صورت محرمانه نگهداری می شود) در این سامانه امکان پذیر است.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: در سال گذشته تعداد 39 فقره در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ و تعداد 26 فقره اجرای احکام قطعی ماده 3 قانون حفظ کاربری اراضی جمعا 65 فقره تغییر کاربری غیرمجاز تخریب شد.
وی با قدردانی از دادستان و فرماندهی نیروی انتظامی و اداره راهداری و حمل ونقل جاده ای که در انجام حکم قلع و قمع نهایت همکاری را داشتهاند، افزود: با جدیت با پدیده زمینخواری و همچنین تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات برخورد خواهد شد و این رویه ادامه خواهد داشت.
الهیاری با هشدار به احداث کنندگان بنا در اراضی کشاورزی، به مردم توصیه کرد از خرید ملکهای بدون مجوز که در اراضی زراعی و باغی هستند و توسط سودجویان ارزشگذاری کاذب میشود خودداری کرده و در دام کلاهبرداران قرار نگیرند .
وی با بیان اینکه هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی و ملی برای ساخت و ساز بدون اخذ مجوزهای قانونی ممنوع است ادامه داد: برای واحدهای صنعتی و تولیدی نیز تغییر کاربری با در نظر گرفتن درجه زمین و نوع خاک منطقه و سایر شرایط ضروری در اختیار بخش صنعت قرار میگیرد.
الهیاری بیان کرد: اگر کاربری یک هکتار زمین را به هر دلیلی به کاربری غیرکشاورزی تغییر دهیم، ۸ تن محصول را از دسترس خارج میکنیم و به عبارتی اگر این تغییر به نوعی جبران نشود و محصول غذایی دیگری تولید نشود، ۲۰ نفر گرسنه خواهند ماند.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند ، به کشاورزان توصیه کرد: قبل از هرگونه تصمیم گیری در خصوص ساخت وساز در اراضی کشاورزی و باغات با کارشناسان امور اراضی شهرستان و مراکز مستقر در دهستانها مشورت کنند.