ورود تبلیغات اسلامی برای فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی درخصوص اربعین
به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، حجت الاسلام مصطفی جهانشاهی، ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع تشریح فعالیتهای حوزه اربعین مبنی بر پذیرایی و استقبال از زائران پاکستانی و برگزاری هرچه باشکوهتر مراسمهای اربعین حسینی، اظهار کرد: سیستان و بلوچستان به عنوان شرقیترین دروازه ورودی برای مشرف شدن به کربلای معلی چندین سال است افتخار میزبانی و پذیرایی از زائران اربعین پاکستانی را بر عهده دارد، زائرانی که مقصد آنها علاوه بر کربلای معلی، ایران اسلامی بوده تا در شهرهای مشهد و قم مقدس یا شهرهایی مانند شیراز و… به زیارتگاهها مراجعه کرده و به زیارت بپردازند.
وی افزود: امروز پیادهروی طریق الحسین و اجتماع پرشور عظیم اربعین حسینی جهانی شده و مرزها را درنوردیده است و از همه نقاط دور و نزدیک به نام این حضرت عرض ادب و ارادت میکنند، وظیفه ما هم این است که در فرصت ایجاد شده به نام اربعین حسینی تبلیغ و تبیین کرده و خودمان هم در میان این شور و عشق و حماسه آفرینی مردم قرار بگیریم.
این مقام مسئول تصریح کرد: در این زمینه پذیرایی و استقبال از زائران پاکستانی چندین سال است مطرح بوده و ستاد مردمی اربعین، استانداری سیستان و بلوچستان، دستگاهها و نهادهای مختلف همراه با مردم شیعه و سنی همگان مشغول خدمات رسانی برای تسهیل در ورود، حمل و نقل و پذیرایی از این زائران هستند که این مهم باعث شده برای بهرهمندی از مباحث فرهنگی نیز از این فرصت استفاده کنیم.
وی ادامه داد: سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از دستگاههای متولی فرهنگ در کشور در این جریان ورود کرده و از آنجایی که مردم پاکستان علاقه شدیدی نسبت به ایران اسلامی و مردم آن داشته و عاشق ایران هستند از این ظرفیت به عنوان یک فرصت فرهنگی و تبلیغی بهرهگیری میکند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان افزود: مهمترین کاری که سازمان تبلیغات اسلامی در این زمینه انجام داده، کمک به حضور مبلغین اردو زبان در نقاطی است که زائران حضور دارند مانند مرز ریمدان، میرجاوه، موکب امام رضا (ع) و یا ایستگاههای مواصلاتی درون و برون شهری، به گونهای که ۵۰ مبلغ اردو زبان هم اینک در حال ارائه خدمت هستند و مسئله تبلیغ در بین زوار پاکستانی را دنبال میکنند.
وی با بیان اینکه این اداره کل به دنبال آن است تا خادمین اردو زبان را از بدنه مساجد و هیئتها برای خادمی امام حسین فراخوان کند، اظهار کرد: برای فعالیتهای فرهنگی اقدام به برپایی موکبهای فرهنگی، حمایت و رفع نیاز از آنها کردهایم در حال حاضر دو موکب فرهنگی در مرز ریمدان و میرجاوه برپا شده است.
جهانشاهی تاکید کرد: تولید اپلیکیشن کاربردی «حسین کے چاہنے» (عاشق حسین) برای استفاده زائران پاکستانی یکی دیگر از اقدامات تبلیغات اسلامی است که به صورت آنلاین در اختیار زائران اربعین حسینی قرار میگیرد و دربرگیرنده معارف امام حسین (ع)، اشعار، احادیث، ادعیه و زیارات است که این نرمافزار برای سالهای آتی به روز رسانیتر خواهد شد.
وی ورود برای جریان مردمی مبنی بر پذیرایی از زائران اربعین خصوصاً در شهر زاهدان با همکاری مساجد را یکی دیگر از اقدامات برشمرد و ادامه داد: سازمان تبلیغات اسلامی پنج محور تبلیغی در موضوع زائران را دنبال میکند که محور چابهار- کنارک، ریمدان، میرجاوه، ایرانشهر و زاهدان از جمله آنها است و افراد اقدام به انجام فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی در آنها اقدام به ارائه خدمت میکنند.
این مقام مسئول اعزام مبلغ با کاروانهای اعزامی به کربلا را یکی دیگر از برنامههای این سازمان عنوان و بیان کرد: پویش مهم «محله اربعین» یکی دیگر از برنامههایی هست که همزمان با سراسر کشور در سیستان و بلوچستان هم برگزار میشود به این صورت که در پویش رزمایش محله اربعینی تلاش بر این است که هر محله یک کاروان زیارتی داشته باشد و در کنار آن جاماندگان هم بدانند که در این ایام اربعین بیش از رسیدن، رفتن مهم است؛ این پویش دارای دو بسته انتخابی زائر و جامانده هست که مخاطب میتواند در نذر محلهای برای اعزام افراد به نیابت از هر محله، فضاسازی محله، تأمین کالاها و هدایا به زائران اربعین، برپایی جلسات و ذکر مصیبت در اربعین فعالیت کند.
جهانشاهی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین برنامههای سازمان تبلیغات اسلامی در جریان پیاده روی عظیم اربعین حسینی، اعزام جوانان و نوجوانان دهه ۸۰ و ۹۰ به کربلای معلی است تا جریان وقایع و حوادث تبلیغی و تبلیغی به درستی برای این افراد تحت عنوان کاروانهای نسل سلیمانی تبیین شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان افزود: موکبهای فراوانی از طرف مردم سیستان و بلوچستان در نجف، کربلا و سامرا برپا شده و در حوزه فرهنگی، تبلیغی و پذیرایی از زائران، ایفای نقش میکنند، خوشحالیم که این خطه پهناور سهم بزرگی در پرشور بودن اجتماع عظیم حسینی بر عهده دارد.