به گزارش خبرگزاری بسیج رئیس جمهور در مراسم اولین آئین ملی تکریم فعالان مسجد، در مسجد مقدس جمکران با اشاره به جهتدار شدن زندگی با اعتقاد به حضرت ولیعصر (عج)، حقیقت اعتقاد به مهدویت را اعتقاد به توحید، نبوت، معاد، امامت و عدل دانست، زیرا اوست که عصاره همه انبیاء است و پرچم توحید را در سرتاسر عالم به اهتزاز درخواهد آورد و عدالت را در سرتاسر عالم گسترش خواهد داد و ظهور او از شروط تحقق قیامت است.
وی اینها را آثار عقیدتی اعتقاد به حضرت ولیعصر (عج) دانست و افزود: لکن آثار عملی آن این است که معقد به حضرت ولیعصر، در جهت اقامه صلوه و ایتاء زکوه و امر به معروف و نهی از منکر قدم خواهد برداشت؛ بنابراین چنین کسی در جهت گسترش خوبیها و زیباییها و نهی از زشتیها و تبعیضها و ظلمها و فسادها و هرآنچه از ناهنجاریهای اجتماعی و اقتصادی و... در زندگی بشر و در جامعه وجود دارد حرکت خواهد کرد.
آیت الله رئیسی اعتقاد حضرت ولیعصر (عج) را اعتقاد به امام حی و حاضری دانست که ظهورش ظهور صغری است و فعلا برخی میتوانند با خودسازی و عبور از ابرها و حجابها موفق به ملاقات او شوند و تاکید کرد: ما معتقد به موعودی هستیم که امروز در بین ما حضور دارد هم بصورت تکوینی و هم بصورت تشریعی. همانطور که گفتهاند: «و اشرقت الارض بنور ربها» باور ما این است که آنچه در عالم تکوین هم صورت میپذیرد به واسطه ایشان است.
وی در تشریح آثار اجتماعی اعتقاد به حضرت امام عصر (عج) عنوان داشت: جامعه معتقد به امام عصر (عج) تلاش میکند تا در درون خود عدل و خیر و صلاح را ایجاد کند لکن نظام سلطه مخالف شکلگیری چنین جامعهای و چنین مردمی است و میخواهد جوامع بشری اهل تحلیل و اقدام و مقاومت کردن نباشند تا سیطره فرهنگی او را بپذیرند و ظلمپذیر باشند؛ لذا دو خط مقابل هم وجود دارد: جبههای معتقد به مبارزه با فساد و ناهنجاریهای اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و؛ و جبههای به دنبال ایجاد این ناهنجاریها هستند.
رئیس جمهور گفت: تلاش استکبار بر این است که با استفاده از قدرت علم و فناوری و قدرت نظامی و قدرت عظیم رسانهای خود، کارش را پیش ببرد؛ بعد از جنگ جهانی اول و دوم، با اختلافافکنی در بین امت اسلامی جریانی یکطرفه و سلطهجویانه ایجاد کرده و نوعی یکهتازی را بوجود بیاورد.
وی تصریح کرد: استکبار جهانی با به کارگیری قدرت رسانه سعی در خالی کردن دلها، اهانت به مقدسات، اختلاف افکنی، راهاندازی گروههای تکفیری و... به عنوان حلقههای یک زنجیر واحد در مهار جریانی که مساجد را به عنوان سنگر خود انتخاب کرده است نموده است. لکن مساجد خانههای خدا روی زمین هستند. مساجد محل اجتماع مسلمانان و محلی برای گردهمایی معتقدین به خدا و کسانی که دشمن واحد دارند میباشد.
آیت الله رئیسی مساجد را محل انسانسازی، کادرسازی، و تربیت انسانهای معتقد به ساختن و جهاد کردن با کارکردهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، نظامی، فرهنگی و... برای حل مشکلات مسلمان است قلمداد کرد و افزود: بسیج مستقر در مساجد، امام جماعت، مجموعههای فرهنگی فعال در مساجد، هیئتهای مذهبی و عموم نمازگزاران و مومنان یک هسته مقاومت فرهنگی برای گسترش فرهنگی دینی در مساجد را تشکیل میدهند؛ آنچنان که شهید صدرزاده (ره) کار خود را با مسجد و هیئت آغاز کرد.
وی با اشاره به آمار موجود از شهدا، گفت: نود درصد شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم بچههای مسجدی و تربیت یافتگان در بستر مسجد و هیئتی بودند.
رئیس جمهور اظهار داشت: تنها یکی از کارکردهای هسته مقاومتِ مساجد نظامی است، لکن کارکردهای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و... نیز دارد؛ لذا باید به مساجد به عنوان کانون مسئولیت شناسی، و مسئولیتپذیری توجه کرد و آنان را به عنوان مرکز همدلیهای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی شناخت تا تمام کسانی که با مسجد ارتباط دارند آن را بعنوان جایگاه امیدآفرینی و حل مشکلات خود بشناسند و نقش محوری در این امر خطیر با امام جماعت مسجد است.
وی با یادآوری اینکه مساجد در دوران دفاع مقدس به عنوان پایگاه انسانسازی بودند و رزمندگان از مساجد به سوی جبهههای نبرد اعزام شده و وقتی هم که از جبهه باز میگشتند مجدداً به مسجد برمیگشتند افزود: در قضیه کرونا نیز مساجد و تکایا بیشترین نقش را در کمکهای مومنانه ایفا کردند.. دیدید که در کشورهای به ظاهر پیشرفته چطور مردم به فروشگاهها حمله کرده و آنها را غارت کردند در حالیکه در کشور ما از این خبرها نبود. زیرا مردم مومن با محوریت مسجد گرد هم آمده و در جهت کمک به اقشار آسیبدیده اقدامات لازم را انجام داده بودند.
رئیس جمهور گفت: شهید صدرزاده یکی از پرورش یافتگان مکتب امام خمینی و امام خامنهای بود و امروز نسل جوان بایستی با چهرهها آشنا شود.
وی تصریح کرد: البته چهرهها کسانی نیستند که میخواهند ما را به سمت غرب یا شرق سوق دهند، بلکه آن کسانی هستند که مثل مصطفی ما را به سمت خدا رهنمون میسازند.
آیت الله رئیسی، به موضوع تقریظ رهبر معظم انقلاب به دو کتابی که درباره شهید صدرزاده نوشته شده است اشاره کرد و افزود: این تقریظ نشان داد که یکی از کسانی که میتواند برای جوانان امروز الگو قرار بگیرد و حرکت و ایستادگی و مقاومت و کنشگری او در جریانات سیاسی الگوی جوانان است، این شهید بزرگوار و والامقام است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود به تبیین نقش و جایگاه هیئات مذهبی پرداخت و گفت: هیئت میتواند جایگاه معرفت افزایی، عشق به اهلبیت، هماهنگی و همراهی مومنین برای رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی، داشته و امیدآفرین برای مردم باشد؛ لذا دستگاههای اجرایی و مسئولین کشور باید افتخار کنند به اینکه اهل مسجد و اهل هیئت برای موفقیت آنان دعا میکنند. در واقع هیئتها و مساجد پشتوانه امنیت ملی و پشتوانه انقلاب شکوهمند اسلامی هستند؛ لذا رهبری عزیز فرمودند: «دشمن خواست و نتوانست و ما خواستیم و توانستیم»
وی تصریح کرد: به نیروهای در صحنه، بسیجیان عزیز و اهل اقدام و عمل افتخار میکنیم. امروز دشمن میخواهد یأس و ناامیدی را بر جامعه حکمفرما کند و همانطور که رهبری عزیز فرمودند: امروز وظیفه همه ما تقویت ایمان و امید است.
رئیس جمهور، پیام شهید مصطفی صدرزاده به همه را عبودیت پروردگار متعال، اطاعت از، ولی فقیه زمان، ایستادگی در راه دین، مبارزه با فقر و فساد و تبعیض و زیست عفیفانه قلمداد کرد و افزود: ما یقین داریم آنچه شهیدان خواستهاند اینها است. اگرچه دشمن تلاشهای زیادی میکند، ولی تجربه نشان داده در آن عرصههایی که عرصه مقاومت و پایداری است پیروزی برای جبهه مقاومت و جریان حزب الله حتمی و قطعی است.
آیت الله رئیسی به مردم و خانوادههای معظم شهیدان اطمینان داد که در عرصه جنگ ترکیبی و بویژه در عرصه اقتصاد مقاومتی با مدد الهی حتما پیروزی نصیب ما و جبهه مقاومت خواهد شد.
وی تجلیل از شهدا را و ظیفه همگانی خواند و اضافه کرد:، اما مهمترین تجلیل از شهدا، ادامه دادن راه آنها است.
رئیس جمهور گفت: این قلمهایی که در راه پاسداشت از ایثار و شهادت بر روی صفحات کاغذ میرود مورد قسم و عنایت خداوند هستند که تلاش میکنند تا روشنفکران حقیقی کشور را به ما بشناسانند و در تبیین معنای صحیح روشنفکری افزود: روشنفکران اصلی کشور ما امثال شهید صدرزادهها هستند نا آنان که ما را به غرب دعوت میکنند.