به گزارش خبرگزاری بسیج از دشتستان، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالرضا هاشمی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام صادق (ع) استان بوشهر، ضمن گرامیداشت فرا رسیدن روز جهانی مسجد اظهار داشت: مساجد در عصر اهل بیت (ع) بهویژه در زمان پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع)، کارکردهای گستردهای داشت، در آن دوران مسجد پایگاه اصلی حکمرانی بود و فعالیتهای اجتماعی و اجتماعات بزرگ در مسجد صورت میگرفت و به نوعی فعالیتهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و امنیتی با محوریت مساجد انجام میشد.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به ضرورت تبیین کارکردهای گوناگون مسجد در فرهنگ اسلامی، اذعان داشت: در طول تاریخ حتی تاریخ اهل سنت و در کشورهای مختلف از عراق و شام تا ایران و عربستان و ... مسجد در محوریت اجتماع قرار داشته و این نشاندهنده این مسئله است که مسجد را نباید صرفاً محلی برای عبادت در نظر گرفت، بلکه مسجد باید مکانی برای حل و فصل نیازهای عرفی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و تربیتی جامعه باشد.
هاشمی افزود: اگر مسجد کارکرد واقعی خود را پیدا کند، جایگاه آن در جامعه و فرهنگ عمومی ارتقاء مییابد، در حالی که مساجد ما امروز به اقامه جماعت، عزاداری در زمانهای خاص و دعا و نیایش محدود شده و کارکردهای گوناگونی را که در فرهنگ اسلامی داشته، از دست داده و یا کم رنگ شده است لذا اگر میخواهیم مساجد ما رونق پیدا کند باید ظرفیتهای مذکور احیاء شود.
وی در پایان با اشاره به نقش عناصر فرهنگی فعال در عرصه مسجد در پویایی مساجد، ابراز داشت: در شرایط کنونی متولیان فرهنگ و عناصر فعال در عرصه مساجد، باید براساس نیاز سنجی و درک ضرورت ها، با یکدیگر متحد ومنسجم شوند به طوری که مساجد ما یک سنگر مقاوم در برابر تهاجم فرهنگی دشمنان باشد و اگر از کانون تربیت فرزندان خود غافل شویم آحاد مردم ما علی الخصوص نسل جوان در معرض آسیبهای عقیدتی وفرهنگی قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام/