برگزاری یادواره شهدای نیروی هوایی و دریایی در همدان/شهید نوژه اسوه اخلاق، اخلاص، معنویت بود
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، امیرسرتیپ دوم خلبان ستاد پرویز مرادبکی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد شهادت اولین خلبان شهید محمد نوژه و یادواره شهدای نیروی هوایی و نیروی دریایی که در مجموعه فرهنگی باغ موزه همدان برگزار شد، اظهار کرد: ۲۵ شهریور ماه سال ۵۸ خلبان محمد نوژه به همراه کابین عقب خود بشیر موسوی به شهادت رسیدند.
وی با بیان اینکه شهید نوژه به عنوان اولین خلبانی بود که در غائله کردستان در آن شرایط بسیار سخت و زمانی که هر کسی به دنبال سهم خواهی بود و ایران به دنبال خنثی کردن توطئهها بود، آسمانی شد، افزود: شهید نوژه در یک پرواز دو فروندی با شکستن دیوار صوتی برای اینکه بتواند شرایط خوبی را فراهم کند همراه با کابین عقب خود شهید بشیر موسوی در ۱۹ ماه مبارک رمضان به شهادت رسیدند که اولین شهید پایگاه نوژه هستند.
ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان همدان گفت: امسال همزمان با چهل و چهارمین سالگرد شهادت شهید نوژه یادواره این شهید بزرگوار و یادواره شهدای نیروی هوایی و دریایی، ۱۳ شهریور ماه با حضور امیر سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر فولادی رئیس حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در کشور و از فرماندهان نیروی دریایی از ساعت ۱۷ الی ۱۹ در حسینیه امام خمینی (ره) همدان برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه شهید نوژه اسوه اخلاق، اخلاص، معنویت و یکی از افتخارات ما بود و به دنبال معرفی بیشتر ایشان هستیم، ابراز کرد: شمار شهدا در استان همدان یک هزار و ۳۰۳ نفر از نیروی زمینی، ۱۱۳ نفر از نیروی هوایی است و۱۴ نفر از نیروی دریایی که شهدای ناوشکن پیکان و ۲۰ نفر از پدافند هوایی که شهدای سوباشی هستند و مابقی اسرا و جانبازانی هستند که در راه اعتلای وطن جان خود را اهداء کردند.
امیر مرادبکی بیان کرد: در خصوص شهید نوژه کتابهایی منتشر شده که در یادواره، کتاب ویژه این شهید بزرگوار که برای کودکان است با عنوان «قصه نام من» با نویسندگی لیلا گودرزیان فرد رونمایی میشود.
وی عنوان کرد: پایگاه نوژه در هشت سال دفاع مقدس بیشترین عملیاتها را داشته و بیش از ۵۰ درصد عملیاتها را بر عهده داشته و ما در این هشت سال ۲۴ ساعته درگیر جنگ بودیم.
ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان همدان گفت: نیروی هوایی یک ویژگی خاصی دارد و ۶ ماه اول جنگ که به عنوان تثبیت جنگ بود؛ پایگاه سوم شکاری نقطه اصلی این حملات بود و بیشترین شهدا از این پادگان بود، عملیات پلهای متحد و... همه و همه از داخل پایگاه نوژه بود که بسیاری از اینها عملیاتهای راهبردی بودند.
وی با بیان اینکه بسیاری از اسکلهها و نیروگاههای عراق از این پایگاه مورد هدف قرار میگرفت، خاطرنشان کرد: شهادت شهید بابایی در این پایگاه بود، حمله به «اچ ۳» که ۴۰ درصد عراق را از بین برد توسط پایگاه نوژه بود.
امیر مرادبکی یادآور شد: در حوزه مردم یاری در ایام کرونا، ارتش اقدامات خاصی را انجام داد و در کنار مردم بود و در سایر اتفاقات و بحرانها از جمله سیل و زلزله حضور داشت؛ ارتش اولین ارگان است و ما افتخار میکنیم که حضور داریم و به مردم کمک میکنیم و ماموریت و هدف اصلی و شعار ما «خدمت به مردم» است و در کنار ما سایر نیروهای امنیتی حضور دارند و شاهد برقراری امنیت در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه ماموریتهای اثرگذاری در پایگاه انجام شده که توانسته دشمن را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: اولین نیرویی که در زمینه جهاد خودکفایی شروع به کار کرد، نیروی هوایی بود و برخی مستشاران به خاطر همین ایران را ترک کردند.
ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در استان همدان گفت: پرندههای زیادی در حوزه نیروهای مسلح ساخته شده از جمله پرنده خزر، یاسین و صاعقه و سایر پرندهها که اینها باز طراحی و ساخت خود نیروهای مسلح است و با توجه به تجربیات دفاع مقدس به خودکفایی رسیدیم؛ همچنین امروز در ساخت انواع تسلیحات بومی و نقطه زن و استراتژی به خودکفایی رسیدیم طوری که امروز در این زمینه صادرات هم داریم.
انتهای پیام/