مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی

کاروانسرای «باغ شیخ» ساوه جهانی شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: در چهل‌وپنجمین نشست کمیته یونسکو، کاروانسرای «باغ شیخ» در فهرست میراث جهانی ثبت شد.
کد خبر: ۹۵۳۹۵۸۴
|
۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۹

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ مصطفی مرزبان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از ثبت جهانی کاروانسرای «باغ شیخ» ساوه خبر داد و گفت: کاروانسرای باغ شیخ یا کاروانسرای عبدالغفار خان دومین اثر ثبت شده استان مرکزی در فهرست جهانی است و ثبت جهانی این اثر تاریخی، اتفاقی بسیار مهم برای استان و شهرستان ساوه است و امیدوارم کسب این توجه جهانی، بتواند مزیت‌های استان مرکزی را برجسته‌تر کند و مسیر توسعه پایدار این استان را پرشتاب کند.
وی افزود: کاروانسرای باغ شیخ مربوط به دوره قاجار به عنوان یکی از کاملترین و جامع‌ترین کاروانسراهای ایران به لحاظ فرم پلان، تزئینات، رعایت تناسبات و الگوی چینش فضاهای کاربردی در پلان، است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی تصریح کرد: با ثبت جهانی کاروانسرای باغ شیخ دستاوردهای فرهنگی و تاریخی بی‌نظیر استان مرکزی برای نسل‌های آینده نگهداری می‌شود.
مرزبان با بیان اینکه کاروانسرای عبدالغفارخان باغ شیخ با مساحتی در حدود ۴۸۰۰ متر مربع به لحاظ معماری در زمره کاروانسراهای چهار ایوانی اقلیم گرم و خشک ایران محسوب می‌شود، گفت: بطور قطع ثبت جهانی کاروانسرای باغ شیخ علاوه بر معرفی بخشی از معماری ایرانی به جهان با شاخصه‌ها و عملکردهای خاص خود، زمینه‌های رونق گردشگری، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در شهرستان تاریخی ساوه با جاذبه‌های تاریخی و طبیعی متنوع را فراهم می آورد.
وی افزود: کاروانسرای باغ شیخ از بناهای دوره زندیه است که علاوه بر فضای کاروانسرایی دارای یک آب انبار، حسینیه و محراب است که در چهاردهم مهر سال ۱۳۵۴ خورشیدی به ثبت ملی رسید.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در استان مرکزی تعداد 20 کاروانسرا شناسایی شده که قدیمی‌ترین آنها مربوط به دوره آل بویه و جدیدترین مورد آن مربوط به اواخر دوره زندیه است. و از این تعداد تاکنون تعداد 11 کاروانسرا در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار