وی با بیان اینکه هنوز نقش خوزستان در جامع دفاع مقدس نوشته نشده است عنوان کرد: همه ی زوایای دفاع مقدس را در این استان می توانیم ببینیم و در واقع برجسته تر از این 8 سال در تاریخ خوزستان نداشته ایم، در زمینه دفاع هر چقدر سرمایهگذاری کرده و به نکات ریز بپردازیم ، قطعا میتوانیم به روایتهای بیشتری دسترسی پیدا کنیم و درخواست من به مسئولان استان تشکیل قرارگاه ترویج دفاع و نهضت کارگاهی در استان است.
بایرامی خوزستان را سرزمین مشترک همه رزمندگان دانست و اظهار داشت: خوشحالم که در هفته دفاع مقدس مهمان اهالی پایتخت دفاع مقدس هستم.
وی به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: محقق شدن دستور فرماندهی کل قوا در باب صد برابر شدن فعالیتهای حوزه دفاع مقدس نیاز به عزم و اراده ای از جنس دفاع مقدس دارد.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت: اگر در دیگر استان ها توقع چاپ ده کتاب داشته باشیم این انتظار در خوزستان چند برابر است چون این جغرافیا لبریز از سوژه و بهانههایی است که بتوان در مورد آنها تولید محتوا کرد.
وی با بیان اینکه امروز از ۱۰۰ عنوان کتاب مکتوب و ۲۰ کتاب صوتی رونمایی خواهد شد، تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۲۸ تا ۳۲ هزار عنوان کتاب دفاع مقدس وجود دارد که اگر اینها نوشته نمیشد، چیزی در اختیار آیندگان نبود. لازم است تلاش کنیم تا این کتابها به کارهایی مثل فیلمنامه، تئاتر، انیمیشن، موشن و فیلم بلند تبدیل شوند.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با اشاره به اینکه در حوزه کودک و نوجوان بسیار عقب هستیم، اظهار کرد: اینگونه نیست که بگوییم کاری صورت نگرفته زیرا در حال حاضر سالانه بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ عنوان کتاب در این حوزه کار میشود اما آن کتاب جانداری که با تصویرگری خوب باشد و کودک را جذب کند، نبوده و لازم است در این زمینه کار شود؛ همچنین کتابهای صوتی تبدیل به کتابهای موبایلی کوتاه شوند تا کودک و نوجوان در حین کارهای روزانه خود یک موسیقی، داستان و خاطرهای از زندگی شهدا، رزمندگان و ایثارگران بشنوند.
سردار بایرامی گفت: به دلیل نزدیکی خوزستان به کشور عراق، مسئولیت شما در کار ترجمه بیشتر است، باید کتابهایی کار شود که موجب تحکیم ملی و استحکام بین ایران و عراق شود؛ در ایام اربعین یکی از خواستههای مردم عراق کتابهای دفاع مقدس بوده و این معجزه انقلاب اسلامی است که طرف مقابل ما در جنگ اکنون به دنبال کتابهای دفاع مقدس ایران است.