به گزارش خبرگزاری بسیج از سمنان، علیرضا شربتدار، شهردار مهدیشهر در نشست مطبوعاتی که با حضور جمعی از خبرنگاران در محل برپایی جشنواره حاصَل به منظور تشریح برنامه های این جشنواره برگزار شد، اظهار کرد: معرفی توانمندی ها و انواع محصولات لبنی و صنایع دستی ایل بزرگ عشایر سنگسری از مهمترین اهداف برپایی این جشنواره است.
وی با اشاره به برپایی آخرین دوره برپایی این جشنواره در سال 1398 گفت: پس از آن به دلیل شیوع ویروس کرونا این جشنواره برگزار نشد و چندسالی به همین دلیل وقفه در برپایی این جشنواره به وجود آمد؛ اما امسال با برنامه ریزی های انجام شده مقرر شده است این جشنواره به مدت سه روز از فردا 26 مهرماه در پارک مهرگان مهدیشهر برپا شود.
شهردار مهدیشهر خاطرنشان کرد: در راستای این جشنواره که به معرفی آداب و رسوم ایل بزرگ عشایر سنگسری می پردازد بیش از 40 برنامه فرهنگی و ورزشی و هنری در دستور کار قرار دارد و اکثر این برنامه ها با استفاده از ظرفیت هنرمندان و ورزشکاران بومی و محلی استان سمنان اجرا می شود.
وی با اشاره به بی توجهی ها نسبت به برندسازی محصولات لبنی ایل بزرگ سنگسر گفت: در این جشنواره دو محصول لبنی «آرشه» و«چیکو» که صنعتی سازی و برندسازی و ثبت ملی شده است، ارائه خواهد شد.
شربتدار با اشاره به اینکه برپایی این جشنواره همزمان و مقارن با هفته تربیت بدنی است، گفت: به همین منظور اجرای مسابقه های محلی، مراسم تجلیل از ورزشکاران شاخص مهدیشهر و پیاده روی و دیگر برنامه های ورزشی را در دستور کار قرار داده ایم.
وی یکی از برنامه های جالب توجهی که در این جشنواره برگزار خواهد شد را رژه زنان و مردان عشایر ایل سنگسر با لباس محلی عنوان کرد و افزود: 10 تابلوی محلات قدیمی شهر مهدیشهر همزمان بابرپایی جشنواره حاصَل رونمایی خواهد شد.
شهردار مهدیشهر همچنین از آغاز به کار دبیرخانه شهر ملی سوزن دوزی همزمان با برپایی این جشنواره خبر داد و گفت: مهدیشهر به عنوان شهر ملی سوزن دوزی در کشور ثبت شده است.
شربتدار از پوستر مسابقه «رسانه و حاصَل» نیز رونمایی کرد و از فعالان حوزه خبر و رسانه خواست تا با حضور در این جشنواره و ارائه آثار خود در معرفی توانمندی ها و محصولات لبنی و صنایع دستی ایل عشایر سنگسر به ایفای نقش بپردازند.
علی اکبر معصومیان، دبیر جشنواره حاصل نیز با اشاره به اینکه برگزاری چنین جشنواره هایی در ایجاد نشاط اجتماعی بسیار اثرگذار است، گفت: ایل بزرگ عشایر سنگسر توانمندی ها و ظرفیت های بسیاری در حوزه تولید محصولات لبنی دارند که یکی از ویژگی های منحصر به فرد این ایل را می توان به تولید 38 نوع فراورده غذایی و لبنی از شیر اشاره کرد.
وی با اشاره به ایل عشایر سنگسر در بین 110 ایل ثبت شده به عنوان یازدهمین ایل بزرگ کشور محسوب می شود، گفت: ایل عشایر سنگسر با یک هزار و 540 کیلومتر کوچ روی بیشترین مسیر کوچ از محل قشلاق تا ییلاق را در کشور و حتی در جهان به خود اختصاص داده است.
معصومیان نیز با اشاره به کم کاری های صورت گرفته در حوزه برندسازی محصولات لبنی ایل عشایر سنگسری گفت: در این راستا راه اندازی یک پژوشکده علمی با همکاری دانشگاه آزاد مهدیشهر را در دستور کار خود قرار داده ایم تا بتوانیم نسبت به برندسازی فرآورده های لبنی گامی اساسی برداریم.
معاون فرهنگی و گردشگری شهرداری مهدیشهر نیز توجه به نشاط اجتماعی را ضروری دانست و افزود: در این جشنواره تلاش داریم علاوه بر رقم زدن لحظاتی شاد و مفرح، در جهت منافع ایل سنگسری گام برداریم و از این رو با چند برند ملی محصولات لبنی وارد مذاکره شدیم.
سمیه قاسمی افزود: برند های معروف لبنی کشور برای آشنایی با محصولات مهدیشهر به جشنواره دعوت شدند تا در جهت برندسازی، سرمایه گذاری، بسته بندی و فروش انبوه محصولات یاری گر عشایر باشند.
وی گفت: برگزاری هرچه بهتر این جشنواره و ارائه محصولات با کیفیت می تواند سرمایه گذاران را مجاب به سرمایه گذاری کند و این اتفاق می تواند تحول عظیمی را در اقتصاد گردشگری منطقه به وجود آورد.