۱۸۰ واحد تولیدی در آذربایجان شرقی باید تا پایان سال احیا شود
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، محمد کلامی در جمع خبرنگاران افزود: عمده مشکل این واحدهای راکد طبق گارشناسی و بررسی های ستاد تسهیل مشکلات مالیاتی، زیست محیطی، بانکی، انرژی(آب و برق و گاز)، صدور مجوز و ضوابط اجرا از عمده موارد احصا شده این واحدهاست.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد اقتصاد دست بخش خصوصی است، خاطرنشان کرد: این میزان نشانگر امنیت فضای سرمایه گذاری است که بسترهای لازم برای فعالیت فراهم است چراکه سرمایه گذار در جاهایی که موانع زیاد باشد نمی ماند.
کلامی در ادامه با بیان اینکه در بخش کارگری کمبود نیروی کار و در بخش تحصیل کرده بیشتر بیکاری در استان وجود دارد، از ابللاغ ۳۰درصد سهمیه دستگاه ها برای جذب افراد لیسانس و لیسانس به بالا خبر داد.
وی ادامه داد: طبق سیاست های کلان در استان، واردات کارگر از کشوهای دیگر ممنوع است و معتقد هستیم تامین نیروی کار منوط به دو راهبرد مشارکت بانوان و اعطای حق و حقوق قانونی ویژه کار است.
کلامی با اعلام اینکه سهم مشارکت اقتصادی بانوان در استان ۱۵ درصد است، ایجاد امنیت در فضای کار، مهدهای کودک در واحدها تولیدی، وجود سرویس های رفت و آمد را از جمله امکانات لازم در راستای افزایش انگیزه بانوان برای مشارکت در فعالیت های اقتصادی برشمرد.
وی اضافه کرد: در خصوص اعطای حق و حقوق کارگری تیز واحدهای تولیدی هرچه این حقوق را مراعات کند به همان میزان انگیزه برای اشتغال و فعالیت در واحدهای خصوصی افزایش خواهد کرد.
کلامی با بیان اینکه آذربایجان شرقی سال گذشته در حوزه اشتغال ۶۱ هزار شغل ایجاد و در کنار آن چهار هزار نفر هم بیمه بیکاری کاهش یافته است، اضافه کرد: امسال نیز در استان برای ۴۷ هزار و ۱۷۰ نفر اشتغال ایجاد. شده تا پایان شهریور ۳۶ هزار و ۵۰۰ نفر آن در واخدعای اداری، کارخانه ها و خودفرمایی محقق شده است که در واقع ۷۵ درصد آن تحقق یافته و رتبه پنج کشوری دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی افزود: امسال همچنین یکهزار و ۷۷ مجوز تاسیس ایجادی را صادر کردیم که رتبه یک در کشور هستیم و با صدور ۸۱ مجوز توسعهای نیز رتبه یک را کسب کردیم و در حوزه ایجاد گلخانه و تولیدات گلخانه ای نیز محصولات از ۵۳ تن به ۷۵ تن رسیده است که باز رتبه یک کشوری را داریم.
کلامی با اشاره به اینکه حوزه معدن به عنوان پیشران توسعه آذربایجان شرقی مورد توجه و تاکید است، بیان کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم پیشران های اقتصادی را باز تعریف کرده و تغییر رویکرد دادیم و صنعت و معدن را نگاه ویژه ای کردیم به طوری که ارزش افزوده زمان آغاز دولت دو درصد بود که اکنون به ده و نیم درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم برای مس سونگون و کلیه معادن برنامه ویژه دارد. اظهارداشت: در سفر دوم رئیس جمهور به استان مس آذربایجان تشکیل و اعضای هیأت مدیره مشخص شد.
کلامی گفت: مس آذربایجان تاکنون ۷۰۰ میلیارد تومان در قالب مالیات واریز کرده است که در مقایسه با کل سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.