مدیرکل صمت سیستان و بلوچستان؛

۱۳ کارخانه فرآوری در حوزه‌های مختلف در سیستان و بلوچستان در حال ساخت است

ایرج حسن پور گفت: هم اکنون حدود ۱۳ کارخانه فرآوری در حوزه‌های مختلف در سیستان و بلوچستان در حال ساخت است تا از خام‌فروشی مواد جلوگیری شود و ارزش‌افزوده در این استان رخ دهد که کارخانه طلای تفتان و معدن مس جانجا از جمله این معادن بوده و با بهره‌برداری از آنها اشتغال بیش از ۹ هزار نفر در این استان رقم می‌خورد.
کد خبر: ۹۵۴۹۸۷۳
|
۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۳

به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، «ایرج حسن‌پور» مدیرکل صمت استان در کارگروه عملیاتی جهاد تبیین و مردمی‌سازی در حوزه صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان که با حضور سردار «شفائی» فرمانده سپاه سلمان استان، سرهنگ نکویی مدیر سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه سلمان، آیت الله «سید ضیا،الدین طباطبایی»،مدیران و نمایندگان ادارات و بخشهای خصوصی هم خانواده صمت،معاونین و روسای ادارات ستادی و روسای ادارات صمت شهرستانهای استان، برگزار شد ،بیان کرد: رهبر معظم انقلاب از سال ۹۵ در صحبت‌هایشان به موضوع جهاد تبیین اشاره کردند که باید در سطح علمی و تحقیقی بر روی آن کار شود تا از وسوسه‌های دشمنان جلوگیری شود که این کلیدواژه در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تعریف شده و در این بین سیستان و بلوچستان یکی از استان‌هایی است که در حوزه‌های مختلف مانند صنعت، معدن و تجارت حرف‌ها برای گفتن دارد.

وی افزود: در حوزه معدن تا قبل از سال ۹۴ سیستان و بلوچستان وضعیت مطلوبی نداشتیم؛ اما با روشنگری‌هایی که صورت گرفت و همکاری مردم، سران طوایف و روحانیت توانستیم تولیداتی در استان داشته باشیم و با مشارکت مردمی هم اکنون بیش از ۵۰۰ معدن در بخش کرومیت، مس، منگنز، آهن، طلا، تیتانیوم و کانی‌های فلزی نظیر تالک، منیزیت، گل‌سفید، آنتیموان، فلدسپات خاک صنعتی، نیکل، کائولن، سیلیس و سنگ‌های ساختمانی به‌ویژه گرانیت وجود دارد و این استان را به رنگین‌کمان معادن کشور و بهشت سرمایه‌گذاران تبدیل کرده است.

سیستان و بلوچستان رتبه نخست معادن آنتیموان و رتبه دوم معادن منیزیت کشور را به خود اختصاص داده است

مدیرکل صمت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این استان مملو از ذخایر غنی و متنوع معدنی فلزی و غیرفلزی است، برخی از معادن این استان به دلیل ظرفیت‌های بالای ذخایر در رتبه‌های اول و دوم کشوری قرار گرفتند به‌گونه‌ای که این استان رتبه نخست معادن آنتیموان و رتبه دوم معادن منیزیت کشور را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: هم اکنون حدود ۱۳ کارخانه فرآوری در حوزه‌های مختلف در سیستان و بلوچستان در حال ساخت است تا از خام‌فروشی مواد جلوگیری شود و ارزش‌افزوده در این استان رخ دهد که کارخانه طلای تفتان و معدن مس جانجا از جمله این معادن بوده و با بهره‌برداری از آنها اشتغال بیش از ۹ هزار نفر در این استان رقم می‌خورد.

حسن‌پور اظهار کرد: در حوزه صنعت نیز بیش از یک هزار واحد صنعتی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که کارخانه سیمان، تور ماهیگیری، تن‌ماهی و قوطی کنسرو از جمله آنهاست.

وی بیان کرد: طرح جهاد آبرسانی برای حوزه سیستان توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ معدنی در حال انجام است تا هرچه زودتر شاهد بهره‌مندی از این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ باشیم، افزون بر آن قرار است با راه‌اندازی کارخانه تولید لوله در زاهدان اجرای طرح جهاد آبرسانی با سرعت بیشتر انجام شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حوزه‌های مختلف تجاری و مرز نیز با توجه به نگاه ویژه دولت شاهد ایجاد بازارچه‌های خرده‌فروشی در این استان هستیم که می‌طلبد بخش‌های خصوصی و سرمایه‌گذاران بومی بیشتر از قبل پای‌کار باشند و مشارکت مردمی نیز پررنگ‌تر شود.

توازن انباشت کالا در بندر امام خمینی (ره) در دستور کار قرار گرفت

وی با بیان اینکه در حوزه‌های مختلف باید روشنگری انجام شود، گفت: اقتصاد مقاومتی یکی از موضوعات مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است باید به‌گونه‌ای تولید کنیم که تولیدات ما با کالاهای مشابه خود رقابت کنند.

حسن‌پور در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینه توازن انباشت کالا در بندر چابهار با توجه اتفاقاتی که در بحث سوخت به وجود آمد و بندر امام خمینی (ره) با وجود بیش از سه میلیون تن کالای ذخیره با سه روز تعطیلی مواجه شد تصمیم بر توازن انباشت کالا در دستور کار قرار گرفت که این یک ظرفیت بالقوه به شمار می‌رود.

وی افزود: ظرفیت‌های بی‌نظیر در سیستان و بلوچستان وجود دارد به طوریکه مناطق آزاد با همراهی دولت و اختیارات ویژه‌ای که به استاندار این استان داده شده نیز بسیاری از مشکلاتشان در حال برطرف‌شدن است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اذعان کرد: در آینده نزدیک در حوزه‌های مختلف معدنی، تجاری و صنعتی شاهد پیشرفت‌های خوبی خواهیم بود، همچنین شاهد رونق صادرات در بخش‌های مختلف هستیم که در این بین همدلی و همراهی در حوزه‌های مختلف باعث پیشرفت کار و رمز ماندگاری است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار