دست پُر پتروشیمی شازند/ در مسیر بومی‌سازی با ایمان و اعتماد به جوانان

مجتمع پتروشیمی شازند یکی از مصداق‌های باور ما می‌توانیم و ایران قوی است که با همت و اراده جوانان این مرز و بوم توانسته است با فائق آمدن بر تحریم‌ها ضمن تامین نیاز داخل در عرصه صادرات نیز حرف برای گفتن داشته باشد.
کد خبر: ۹۵۵۰۸۴۳
|
۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ به همت سازمان بسیج رسانه استان مرکزی، اردوی راواین پیشرفت اصحاب رسانه استان مرکزی در قالب لیگ رسانه «امید» با محوریت روایتگری اصحاب رسانه از دستاوردها و پیشرفت‌های انقلاب اسلامی در مجتمع پتروشیمی شازند دهم آبان‌ماه برگزار شد.
روایتگری امید و واقعیت با قلم فعالین حوزه رسانه استان مرکزی در قالب این رویداد یکی از ابتکارات سازمان بسیج رسانه استان مرکزی در این برهه از زمان و مقابله با جنگ شناختی دشمن است. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تأکید ویژه‌ای بر امیدآفرینی در جامعه و به ویژه برای جوانان دارند.

انعکاس دستاوردها و پیشرفت‌های 44 ساله انقلاب اسلامی به قلم سربازان میدان جهاد تبیین می‌تواند نقشی بسزا در امید آفرینی، خودباوری و تقویت اراده برای ساخت ایران قوی داشته باشد. 

دست پُر پتروشیمی شازند/ با اعتماد به جوانان از واردات کاتالیست بی‌نیاز شدیم

مجتمع پتروشیمی شازند با اهداف تأمین نیاز داخل و صادرات در سال 1372 به بهره‌برداری رسید و اولین واحد الفین صنعت پتروشیمی کشور در شازند آغاز به کار کرد و در کنار نزدیک به 70 مجتمع پتروشیمی کشور نقش حیاتی در اعتلای امنیت و اقتصاد کشور بر عهده گرفت.

کیفیت بالای محصولات تولیدی در پتروشیمی شازند باعث شده تا این واحد بتواند همچنان در بین 30 شرکت برتر بورس خوش بدرخشد.

صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع بزرگ و استراتژيك در بند سیزدهم سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی مورد توجه ويژه و مستقيم قرار گرفته است. این صنعت نقش پررنگی در اقتصاد، تولید، اشتغال، صادرات و ارزآوری دارد.

مواد اولیه بسیاری از بخش‌های اقتصاد را محصولات تولید شده در صنعت پتروشیمی، تشکیل می‌دهند، وابستگی صنایع مختلف به پتروشیمی نشان‌ دهنده جایگاه گسترده و مهم این صنعت در اقتصاد کشورهای تولیدکننده، پس از نفت است. صنعت پتروشیمی به صورت غیرمستقیم و مستقیم به اشتغال بسیاری از افراد می‌انجامد و نقش مهمی در توسعه اقتصادی و کاهش بیکاری دارد؛ همچنین توسعه صنعت پتروشیمی بی‌شک باعث رونق صادرات غیرنفتی می‌شود. این صنایع به یکی از سریع‌ترین صنایع در حال رشد تبدیل شده‌اند. 

جمهوری اسلامی ایران به سبب قرار گرفتن در شاه‌راه انرژی جهان و در اختیار داشتن منابع عظیم نفت و گاز، می‌تواند نقش مهمی در عرصه صنعت پایین‌دستی و پتروشیمی جهان بر عهده داشته باشد. همچنین توسعه این صنعت به واسطه تولید پلی‌اتیلن و پروپیلن موجب رونق صادرات غیرنفتی می‌شود.

دست پُر پتروشیمی شازند/ با اعتماد به جوانان از واردات کاتالیست بی‌نیاز شدیم

در این تور رسانه‌ای اصحاب رسانه با حضور در واحد روابط عمومی این مجتمع در جریان فعالیت‌های پتروشیمی شازند از زبان مدیر روابط عمومی قرار گرفتند. پس از آن در حالی از بخش‌های مختلف این مجتمع بازدید کردند که در هر بخش محسن جندقی مدیر روابط عمومی و دیگر کارشناسان حاضر توضیحات لازم را به خبرنگاران ارائه می‌کردند.

آنچه در طول مسیر بازدید خودنمایی می‌کرد فضای سبزی بود که در این واحد صنعتی ایجاد شده بود و به گفته جندقی مدیر روابط عمومی نیمی از وسعت این مجتمع صنعتی را در بر گرفته بود و از استاندارد اروپا بیشتر بود. براساس تعاریف در نظر گرفته شده می‌بایست یک سوم مجتمع‌های صنعتی فضای سبز ایجاد شود در حالیکه در این مجتمع بزرگ صنعتی این رقم 550 هکتار است. این در حالیست که نگهداری بخشی از فضای سبز شهر جدید مهاجران که در همجواری این مجتمع صنعتی قرار دارد بر عهده این واحد صنعتی گذاشته شده تا در کنار توجه به تولید به رسالت اجتماعی خود نیز توجه داشته باشد.

پتروشیمی شازند توانسته با کنترل آلایندگی‌های ناشی از فعالیت خود عنوان نگین سبز صنعت نفت ایران را از آن خود کند.

دست پُر پتروشیمی شازند/ با اعتماد به جوانان از واردات کاتالیست بی‌نیاز شدیم
پساب به پتروشیمی شازند می‌رود

به گفته مسئولین در این بازدید به زودی پسماند شهر شازند به این مجتمع صنعتی انتقال خواهد یافت تا فرصتی برای کمک به چرخه اقتصادی کشور باشد.

همچنین مسئولین تاکید داشتند که آب تولیدی در این مجتمع بسیار پاک‌ و سالم‌ است و گواه ان را هم ماهیان و پرندگان در حال تکاپو در دریاچه ذکر کردند. 

در ابتدای مسیر مخازن نفتا خودنمایی می‌کرد؛ پتروشیمی شازند از جمله پتروشیمی‌های کشور است که خوراک اصلی آن را نفتای مایع تشکیل می‌دهد و برای اینکه چرخ تولید در این مجتمع صنعتی فعال باشد روزانه سه هزار تُن نفتا نیاز دارد که از سوی پالایشگاه‌های کشور از جمله اصفهان، شازند، عسلویه و... تأمین می‌شود که از طریق خطوط لوله یا حمل با تانکر صورت می‌گیرد.

دست پُر پتروشیمی شازند/ با اعتماد به جوانان از واردات کاتالیست بی‌نیاز شدیم

کمر تحریم‌ها با اعتماد به جوانان شکست

علی‌رغم تشدید تحریم‌های دشمنان طی سال‌های گذشته تاثیری مستقیم منفی بر عملکرد مجتمع پتروشیمی شازند ایجاد نشده است چرا که باور و حمایت از دانش‌بنیان‌ها تاثیر این تحریم‌ها را در افزایش قیمت تمام شده محصولات تولیدی به حداقل رسانده است.

جوانان شازندی برای شکستن کمر تحریم‌ها واحد مهندسی ساخت را در مجتمع پتروشیمی شازند راه‌اندازی کردند و بستر لازم برای تامین نیازهای مجتمع در بخش قطعات فراهم شد. دستگاه اکسترودر یا به گفته کارشناسان صنعت پتروشیمی اژدها که در تولید گرانول مربوط به واحد پلی‌اتیلن سبک خطی نقش مهمی دارد بعد از تحریم‌ها، به دست توانمند متخصصان داخلی بازسازی و به چرخه تولید بازگشت و امروز این مجتمع پتروشیمی با افتخار اعلام می‌کند که دانش ساخت آن را بومی کرده است. 

همچنین بومی‌سازی دانش ساخت توربو اکسپندر ببببا همت جوانان ایرانی در این مجتمع به منصه شهور رسیده است و جمهوری اسلامی ایران را در زمره 5 کشور دارنده این دانش قرار داده است که کشور را در حوزه واردات از بیگانگان بی‌نیاز ساخته است.

دست پُر پتروشیمی شازند/ با اعتماد به جوانان از واردات کاتالیست بی‌نیاز شدیم

بازدید از واحد الفین به عنوان قلب پتروشیمی‌ها نیز بخشی دیگر از برنامه بود. این واحد به عنوان واحد مادر در مجتمع است و وظیفه تولید مواد اولیه مورد نیاز تمامی واحدهای نواحی دو و سه شامل واحدهای شیمیایی و پلیمری را به عهده دارد. خوراک این واحد نفتا است و محصولات اصلی این واحد اتیلن، پروپیلن و برش‌های چهار کربنه، بنزین خام، هیدروژن و نفت کوره است. 

از کنار واحد پلی‌پروپیلن گذشتیم و در طول مسیر کارشناسان همراه تور رسانه درخصوص خوراک این واحد توضیح دادند که خوراک آن پرو‌پیلن است و گروه‌های پلیمری هموپلیمر و کوپلیمر در آن تولید می‌شوند. موادی که در صنایع تولید الیاف و گونی، صنایع پزشکی نظیر تولید سرنگ، سرم و قطعات پزشکی، صنایع خودروسازی، لوازم آرایشی و ... نقش مهمی دارد و به واسطه فعالیت  این واحد است که تولید سرم در صنعت پزشکی در کشور در انحصار این مجتمع قرار دارد.

پتروشیمی شازند؛ پیشگام در نهضت بومی سازی کاتالیست روپک

خبر خوش دیگر مسئولین این مجتمع صنعتی برای اهالی رسانه این بود که تولید کاتالیست روپک به عنوان یک تجارت پر سود با اتکا به توان داخل و با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان در پتروشیمی شازند محقق شده و اکنون جمهوری اسلامی ایران جزو 5 کشور تولیدکننده این کاتالیست قرار دارد و این مهم با پای کار آمدن شرکت های دانش بنیان ایرانی محقق شد.

تولید و بومی سازی تولید کاتالیست‌ها بخشی از زنجیره ارزش است که مسئولان و مدیران صنعتی کشور نیز بر آن تاکید دارند.

دست پُر پتروشیمی شازند/ با اعتماد به جوانان از واردات کاتالیست بی‌نیاز شدیم

اگرچه در سال‌های نخست رونق صنعت پتروشیمی در کشور، دانش فرآوری کامل از مواد خام اولیه در اختیار ایران قرار نداشت اما به همت جوانان این مرز و بوم، دانش این امر بومی‌سازی شده و در بسیاری از بخش‌ها کور را از واردات بی‌نیاز کرده است.

در این بازدید رسانه‌ای اصحاب رسانه به خوبی دیدند علی‌رغم تمامی تهدیدها و تحریم‌ها پیشرفت‌های شگرفی در کشور طی سال‌های پس از انقلاب رقم خورده است. پیشرفت‌هایی که در حوزه صنعت پتروشیمی در سطح جهانی صورت گرفته گواه و مهر تاییدی است بر شعار «ما می‌توانیم».

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار