به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج؛ فاطمه باقری، جهادگر پرتلاشی است که با وجود تحصیلات در رشته فناوری اطلاعات به عشق تعامل با مردم جامعه ایران اسلامی مشغول به تحصیل و پس از اخذ مدرک کارشناسی در رشته روانشناسی، هم اکنون در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در همین رشته است.
برپایی ۲۰ کارگاه فعال محرومیت زدایی، ایجاد فرصت شغلی برای ۱۲۰۰ نفر با آموزش و وام تحت پوشش، قرار دادن ۵۰۰ خانواده در مرکز نیکوکاری شهدای گرمه چشمه، اجرای پروژه آسیبهای اجتماعی، انتخاب به عنوان کارآفرین کشوری در حوزه اقتصاد مقاومتی و تعاونی برتر در ایجاد فرصت شغلی برای روستاییان و بانوان کارآفرین و تسهیلگر زنان سرپرست خانوار از جمله فعالیتهای این بانوی کارآفرین و پرتلاش که تمام انرژی خود را صرف زدودن غم دل بانوان باغیرت سرپرست خانواده استان اردبیل کرده است.
با مواجهه با این وسعت توان و خلاقیت و کارآفرینی یک بانوی روستایی، بر آن شدم تا مصاحبه اختصاصی خبرنگار بسیج با خانم فاطمه باقری را برایتان بنویسم:
اولین بسیجی روستای سرچشمه شهر آبگلو
حدوداً ۱۷ سال است عضو بسیج شدم؛ در روستای سرچشمه شهر آبگلو اولین نفری بودم که در شهر عضو بسیج شدم چون در منطقه ما آن زمان بسیج نبود و من توانستم با شرکت در دورههای مختلف توانمندسازی بسیج توانایی لازم برای جذب روستاییان به بسیج را کسب کنم و سرگروه شوم. به کمک خدا سه پایگاه بسیج در روستاهای اطراف ایجاد و در آن زمان ۳۰۰ نفر را عضو بسیج کردم. با استخدام مربی مجرب به بسیجیان سواد قرآنی آموختم.
از ایجاد اشتغال برای خانواده ها تا معرفی سرپرست خانواده به مرکز ترک اعتیاد
هدفم حل مسئله خانوادهها بود؛ خانوادهای نیاز داشت برایش ایجاد اشتغال کنم و یا اینکه سرپرست خانواده را به ترک اعتیاد معرفی کنم. برای حل این مسائل وارد این عرصه شدم تا به خانمهای روستایی آموزش دهم که چگونه مشکلات خود را حل کنند. در برخی روستاها مشاهده کردم که بانوان روستایی در سختترین شرایط و در نامناسبترین مکانها، در حال برداشت محصول و کارگری در زمینهای کشاورزی بودند؛ لذا از طریق گروههای جهادی این افراد را شناسایی کرده و به کلاسهای آموزشی و توانمندسازی هدایتشان کردم.
شرایط سخت زندگی و تبدیل به فرصت ها
چون خودم در شرایط سخت و بحران به سر بردهام و زندگی سختی پشت سر گذاشتهام و محرومیتهایی داشتم که آن را تبدیل به فرصت کردم؛ لذا به راحتی آنها را درک کرده و سعی در حل مسئله خانوادهها کردم و مانع فروپاشی بسیاری از خانوادهها شدم. البته با کمک حوزههای روانشناسی و حتی دادسرا و نیروی انتظامی و به روش معرفی به کمپ اقدام شد. چون اعتقاد دارم نجات یک انسان، نجات یک جامعه است.
اشتغال زایی برای ۲۰۰ نفر
دورههایی مثل: پرورش بوقلمون، پرورش دام سبک، تولید لبنیات، کاشت گیاهان دارویی و حبوبات که در روستا مورد استقبال مردم است که با اعطای گواهینامه پایان دوره در ادامه از طریق صندوق می توانند وام خرد بگیرند و نهایتاً؛ به مراکز دولتی معرفی شوند. در بعضی موارد که دهکهای پایین جامعه را تشکیل می دهند، از طریق سامانه مرکز نیکوکاری به کمک کمیته امداد امام خمینی رحمت الله برایشان دستگاه می گیریم و در حال اشتغال هستند. الان ۲۰۰ نفر مشغول به کار شدند که اکثر جمعیت این مجموعه را خانم ها تشکیل می دهند.
فاطمه باقری افزود: از صفر تا صد کار یعنی از شناسایی و آموزش گرفته تا در اختیار گذاشتن امکانات و دستگاههای مورد نیاز بر عهده بنده می باشد. در گروه جهادی نیازسنجی میشود مثلاً خانمی زمین پدری دارد، و بذر نیاز کارش است، برای خرید بذر؛ ۲ میلیون وام از صندوق حمایتی، آموزش کاشت بذر و ۵۰ میلیون وام از نهادهای دولتی به او اختصاص، داده میشود.
بانوی جهادگر ادامه داد: بسیج سازندگی و اقتصادی نمین حمایت های بسیار ویژهای داشتند؛ تاکنون از بسیج سازندگی ۴۵۰ میلیون وام دریافت کردهام و تقاضای وام دیگری نیز دادهام به عنوان پشتیبان وام خانگی و همچنین اداره کار و تعاون هم تاکنون ۴۳ میلیون وام بلاعوض به بنده داده است.
وی بیان کرد: ۲۰ کارگاه تولیدی؛ شامل کارگاه های تولید کاور مبل، لباس نظامی، تولید رشته آشی و پلویی، سبزی پاک کنی و خردکنی و ... برپا کردیم. ایجاد تحول در اقلیم و جغرافیای منطقه تحولی از اهداف و برنامه های من در آینده است و در حال ثبت برند مخصوص منطقه بومی خود هستم؛ تا برند مخصوص را ایجاد کنم. بازار مصرف محصولات به استان اردبیل ختم نمی شود؛ و محصولات کارگاهی ما در سطح کشور عرضه می گردد؛ به همین منظور چندین بار در نمایشگاههای بینالمللی و استانی و شهری شرکت کردم و سود خوبی در این بازارها به دست آورده ام.
لبخند رضایت بر لبان نیازمندان را با هیچ چیز نمیتوانم جایگزین کنم
مثل کسی که در پیادهروی اربعین طی مسیر میکند و از تاول پاها تا تشنگی، خستگی و حتی تهدیدات امنیتی مواجه میشود، اما چون عمل مقدسی را در پیش گرفته است، آنها را به جان میخرد و حتی انگیزه ی بیشتری می گیرد؛ بسیار با سختی مواجه شده ام؛ اما با توجه به عشق و علاقه خدمت کردن به مردم در بسیج و لحظه نشاندن لبخند رضایت بر لبان نیازمندان را با هیچ چیز نمیتوانم جایگزین کنم و همچنین لذت حضور خدا را واقعاً در این کار حس کرده ام، پس به چالشها خیلی بها نمیدهم.
حمایت کامل از دامداران و کشاورزان در آینده نزدیک
هدفهای زیادی دارم که از چه راهی میتوانم این هدفها را عملی کنم؛ برایم دغدغه است که؛ حالا که در چهار روستای شهرم کارگاه تاسیس کرده و نتیجهاش را دیدهام، با تاسیس کارگاه در ۱۰ روستای باقی مانده، چطور فعالیتم را تکمیل کنم تا حمایت کامل از دامداران و کشاورزان انجام شود و برای روستاییان انگیزه مضاعف ایجاد کنم؛ که به یک خودباوری برسند؟ برای پربار شدن اقتصاد خُرد روستاها که منجر به چرخش اقتصادی ایران اسلامی است، و در واقع اجرایی شدن فرمایش حضرت آقا در اصل ۴۴ که انشالله عملی شود.
این فرمانده با نشاط و خستگی ناپذیر گفت: اعتقاد و پشتکار و حمایت های سازمان بسیج مستضعفین در پیشرفت و موفقیت بنده دخیل بوده است. اگر در کشور دیگری زندگی می کردم این قدر موفق نبودم؛ فکر میکنم:« برکت خدا در کشور من ایران است». یعنی آنان هر قدر هم پول داشته باشند؛ اما به نظر من برکتی ندارند.
درس خودباوری، ایثار و شهادت؛
من اصلاً به خودم فکر نمیکنم، وقتی فعالیتی را شروع میکنم؛ اولین سوالی که برایم پیش می آید: آیا این کار عام المنفعه است یا سود شخصی برای من دارد؟ وقتی کسی از من سوال میکند که:« این کار برایت چه سودی دارد»، واقعاً از خودم خجالت میکشم که؛ چرا باید این طرز فکر در مورد من وجود داشته باشد؛ که به سوال سود شخصی کار من ختم شود.
انتهای پیام/ ل.عابدینی