برداشت کنجد از قطب تولید کنجد در سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، حسن شاه ولی بر افزود: دانه های روغنی کنجد در دلگان در تیر و مرداد کشت و برداشت آن از اواخر آبان آغاز و تا پایان آذرماه ادامه دارد .
وی منطقه چاه شور،چاه الوند و چاه دازو را عمده منطقه کشت کنجد در دلگان معرفی کرد و افزود: داراب ، هلیل و رقم محلی از مهم ترین ارقام کنجد کشت شده در دلگان به شمار می روند که کاشت داشت و برداشت این دانه های روغنی با ارزش زمینه اشتغال بیش از ۱۰۰۰ نفر را در شهرستان فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: سطح زیر کشت کنجد در شهرستان دلگان ۱۱۹۶هکتار است که با احتساب میانگین عملکرد ۹۰۰ کیلوگرم در هر هکتار پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت ۱۰۸۰ تن کنجد برداشت و روانه بازارهای مصرف شود .
حسن شاه ولی بر با اشاره به این که توسعه کشت این محصول میتواند درآمد مناسبی برای کشاورزان منطقه ایجاد کند ، اظهار داشت: نیاز کشور به دانه های روغنی ،اقلیم مناسب ،صرفه اقتصادی ، بازار پسندی روغن، دانه و پوست کنجد و کم آب بر بودن آن، موجب شده سطح زیر کشت این محصول نسبت به سال زراعی گذشته ۲۳ درصد افزایش یابد.