به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ عفاف و حجاب یکی از ارزشهای معنوی و دینی است که در همه ادیان نسبت به رعایت آن تاکید شده است. عفاف و حجاب به لحاظ تأثیرات فردی و اجتماعی جایگاه ویژهای در جامعه بشری از بدو خلقت انسان تا به امروز داشته است، چراکه رعایت آن به عنوان یک دستور دینی موجب تعالی روح میشود و هم به لحاظ جایگاه اجتماعی، جامعه را از انحرافات باز داشته و سلامت جامعه را تضمین میکند و با ایجاد فضایی شیرین؛ بالندگی انسان در جهات مثبت و در زمینههای مختلف فکری و علمی را سبب میشود.
امروزه اهمیت مقوله حیاتی عفاف و حجاب صرفاً به رعایت حجاب بر نمیگردد و همه میدانند که این دو مقوله به هم پیوسته و مهم، تضمین سلامت جامعه را در پی خواهد داشت برای اینکه دلایل وضعیت موجود در سطح استان را بررسی کنیم در میزگردی با حضور جمعی از متولیان حوزه حجاب و عفاف از جمله سرهنگ احسان آنقی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان مرکزی، زهرا غفاری مسئول بسیج جامعه زنان سپاه روحالله، لطیفی نماینده اتاق اصناف، محصولی نماینده واحدهای تولیدی پوشاک، محمدی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک، اترکی کارشناس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی درخصوص راهکارهای ترویج حجاب موضوع را به بحث و بررسی نشستیم.
بسیج: وضعیت موجود و آنچه در جامعه مشاهده میشود بیانگر بیتوجهی به حجاب است برای برونرفت از این وضعیت چه کار باید کرد؟
سرهنگ احسان آنقی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی:
از مجموعه انتظامی شروع کنم که یک سری وظایفی را براساس قوانین ابلاغی از سوی وزارت کشور یا بومی سازی شده ستاد فراجا در این حوزه انجام داده است؛
در حوزه عفاف و حجاب بحث مسئول سازی مغفول مانده است
ما عنوان کلانشهر را یدک میکشیم ولی در حوزه زیرساختها باید بگویم که زیرساختهای یک کلانشهر را هنوز نداریم برای مثال در حوزه هوشمندسازی هنوز در امکانات اولیه کمبود وجود دارد در حالیکه سایر کلانشهرها رشد کردهاند. اگر قرار است اقدامی را انجام دهیم و موفقیتی را کسب کنیم باید این زیرساختها را حتما آماده کنیم.
در حوزه عفاف و حجاب پیش از برخورد سلبی باید دید که چه دستگاههایی در این چرخه وظیفه دارند و کدام به وظایف خود به درستی عمل نمیکنند. مکمل اقدامات سلبی پلیس اقدامات ایجابی است که دیگر دستگاهها باید انجام دهند؛ اقدامات باید هدفمند و خروجی رضایت بخش باشد
جلسات ستاد عفاف و حجاب در استان برگزار میشود و دستگاههای متولی میبایست گزارشی از اقدامات انجام شده به استاندار ارائه کنند. در این جلسات است که میتوان مطالبهگری کرد که چرا به رغم ابلاغ وزارت کشور هنوز در خیلی از مراکز خدماتی و درمانی به افراد بیحجاب و بدحجاب ارائه خدمت میشود.
بسیج: ما در بیشتر مراکز عرضه پوشاک شاهد تولیداتی هستیم که متناسب با آنچه در اسلام توصیه شده نیست، آیا وضعیت موجود نشان از عدم نظارت کافی بر فرآیند تولید ندارد؟
لزوم حمایت از تولیدکنندگان پوشاک اسلامی
سرهنگ آنقی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان مرکزی: در حوزه فرهنگسازی بخشی اصلی کار این است که پوشش را اصلاح کنیم. پوشاکی که مد نظر افراد بیحجاب است بدون رقیب، با تیراژ بالا و با قیمت مناسب به دست مصرف کننده میرسد در حالیکه پوشاک اسلامی با قیمتی گزاف در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد، اگر از صنف یا تولیدکننده حماست شود و مورد تشویق قرار گیرد قطع یقین شاهد ایجاد رقابت و در نهایت تولید بیشتر البسه اسلامی خواهیم بود و خوب پوشاک اسلامی تولید شده با قیمت متعارفتری در اختیار مصرفکننده قرار خواهد گرفت. دغدغه اصناف هم مانند مسئولین است ولی نیازمند پشتیبانی و بازویی است که از آنان حمایت شود. به عنوان بخش تاثیرگذار جامعه باید در جلسات ستاد حضور پیدا کنند و مورد حمایت قرار گیرند تا بخش عمدهای از این مشکلات رفع گردد.
امروزه با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، شاهد برخی تحرکات و رفتارهای نامناسب در جامعه هستیم که عامل این رفتارها حاصل غفلت متولیان فرهنگ کشور است که در این زمینه کارها و فعالیتهای مناسب و متناسب با مخاطبین را انجام ندادند. نبود طرحهای تشویقی، عدم اجرای به موقع مصوبات کارگروههای ستادهای استانی حجاب و عفاف، عدم نهادینهسازی سبک زندگی ایرانی اسلامی از سنین کودکی و ... همه و همه باعث شده تا امروزه دشمن در کارزار جنگ نرم اهداف خود را با سرعت دنبال کند.
در هر صورت آنچه در این دهههای اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته، صحبت از حد و حدود حجاب، مفهوم اصلی حجاب، نحوه فرهنگسازی حجاب، قانونگذاری در مسئله عفاف و حجاب، نقش نهادهای فرهنگی در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و ... بوده است و در حوزه عمل کمتر دستگاه یا نهادی را میتوان پای کار دید.
انتهای پیام/