حجتالاسلام خداداده خبر داد؛ شروع فعالیت ۱۳۰۰ کانون تخصصی بانوان در مساجد
به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان خبرگزاری بسیج- نشست خبری کنگره ملی فعالان خواهر کانونهای فرهنگی، هنری مساجد ، ۱۹ آذرماه در محل ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حجتالاسلام کمالالدین خداداده، رئیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد طی سخنانی ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) بیان کرد: اهمیت و ضرورت موضوع خانواده و بانوان چنان در جامعه سایه افکنده که باید بدان به صورت ویژه پرداخته شود. تمدن بشری امروز نیازمند گفتوگو و گفتمان ویژه درباره خانواده و زن است.
وی افزود: موضوع بانوان، موضوعی نیست که فقط مورد توجه کشور ما باشد. اندیشمندان زیادی در دنیا در طول این سالها در مورد جایگاه بانوان صحبت کردهاند. گاهی برخی اندیشهها جایگاه زن را به انحراف بردهاند که نتیجه این انحراف انحطاط خانواده و افول ارزشهای اخلاقی شده است. کشور ما نیز مورد چنین تهاجمی قرار گرفته که اگر ما از ارزشهای دینی و مذهبی خود در این زمینه مراقبت نکنیم، جامعه به سمت مقصدی خطرناک حرکت خواهد کرد.
خداداده بیان کرد: برخی مسئولیتها در جامعه وجود دارد که باید مردان عهدهدار آنها شوند اما مسئولیت در این زمینه بین زنان و مردان تقسیم شده و به مسئولیت اصلی زنان در عرصه تربیت انسان و نسل بشر کمتر پرداختهایم. نقش مادری و دختری برای آینده ما بسیار مهم است و ایننقشها باید بازتعریف شود.
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی، هنری مساجد گفت: طبق اقتضائات جدید در جامعه ما، دشمن با اهداف ویژه به قضیه ورود و این موضوع تمدنی را به موضوع همه فهم در جامعه تبدیل کرد به گونهای که نوجوانان احساس کردند که زنان ما محرومیتهای عجیبی را تحمل میکنند. متأسفانه ما نتوانستیم مفهوم حقیقی زن در جامعه را ارائه دهیم. لذا اگر قصد داریم این مشکل را حل کنیم، نیاز به یک یگان در محلات و مساجد داشتیم تا زنانی که به عنوان فعالان عرصه زن و خانواده معرفی شده و شبکهای از فعالان خواهر مسجدی تشکیل دهند. این تشکیلات میتواند بسیاری از مفاهیم گفتمانی را در محلات و مساجد مختلف نهادینهسازی کند.
بنا نبود فعالیت کانونهای مساجد را تفکیک جنسیتی کنیم
وی افزود: در ایجاد این شبکهها اصلاً بنا نداشتیم فعالیتهای کانونهای عمومی را تفکیک جنسیتی کنیم. این یگان عملیات گفتمانی بوده و موضوع بحث آن با کانون عمومی کاملاً متفاوت است. لذا اصراری نداشتیم که همه کانونها بخش بانوان را تشکیل دهند لذا حدود پنج درصد از کانونها را به این امر اختصاص دادیم که در این زمینه تاکنون هزار و ۳۰۰ کانون تخصصی فعالان بانو تشکیل شده است.
خداداده ادامه داد: در تمامی استانهای کشور نشستهای تخصصی ویژه کانونهای خواهران برگزار شده و مدیران این کانونها هشت ساعت آموزش دیدهاند. این تشکیلات به صورت منسجم فعالیت میکند و برنامهریزی مختلفی خواهد داشت. کنگره فعالان خواهر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد دبیرخانه دائمی داشته که در طول سال عملیات مختلفی انجام خواهد داد. برنامهریزی برای این کنگره از هماکنون آغاز شده تا خواهران بتوانند در هفته زن و در ایام ولادت حضرت زهرا(س) برنامههای عملیاتی داشته باشند.
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی، هنری مساجد تصریح کرد: پس از اینکه به نتیجه مطلوب و بنیه مفهومی محکم رسیدیم، کار را شروع کردیم که امروز تمامی این هزار و ۳۰۰ کانون آموزشهای لازم را دیدهاند و در ادامه نیز آموزشهای لازم را دریافت خواهند کرد تا نقش خود را در محلات ایفا کنند. بانوان پیشران تحقق تمدن نوین اسلامی هستند که اگر این امر را فهمیده و درک کنیم، قطعاً به تمدن نوین اسلامی خواهیم رسید.
وی بیان کرد: آن چیزی که مباحث زنان را تهدید میکند، تهجر و تجدد و مباحث فمینیستی است. الگوی سوم مدنظر مقام معظم رهبری اگر به خوبی پیادهسازی شود، در برابر این مشکلات خواهد ایستاد. کانونهای تخصصی خواهران قرارگاه جریانآفرین هویت زن تراز انقلاب اسلامی است. این کانونها یگان عملیات فرهنگی و اجتماعی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است.
خداداده تصریح کرد: شروع فعالیت این کانونها از ۲۱ آذرماه است و اولین عملیات مشترک این کانونها در هفته زن و خانواده خواهد بود. در این حوزه اولین قدم، شناسایی بانوان و سپس، معرفی ایشان از سوی امام جماعت مساجد بوده است تا بتوانند فعالیت کانونهای تخصصی بانوان را پیش ببرند. در این کانونها به الگوی سوم مدنظر مقام معظم رهبری، نقشآفرینی دختران و زنان در مساجد، برنامههای قرآنی و ... پرداخته خواهد شد.
وی اظهار کرد: منظور از تأسیس کانونهای تخصصی خواهران، پرچمداری ترویج گفتمان و تربیت زن تراز انقلاب اسلامی است. برای اینکه عملیات و جریانی در کشور راهاندازی شود، پس از پیشنشستها و آموزشهای لازم، نیازمند آن هستیم که مدیران کانونهای تخصصی بانوان کنار یکدیگر جمع شده و منسجم شوند. کنگره ملی فعالان خواهر کانونهای فرهنگی، هنری مساجد به عنوان رویداد علمی در مسیر توانمندسازی بانوان است.
خداداده اظهار کرد: تلاش میکنیم مساجدی را برای فعالیتهای زنان و خانواده به صورت الگو به جامعه معرفی کنیم. برگزاری جشنهای مرتبط با هفته زن و روز مادر در دستور کار قرار خواهد گرفت تا بتوانند در قالب جشنها شخصیت حضرت زهرا(س) و مقام مادر و همسر را معرفی کنند. جریان فرهنگی با یک محل و یک برنامه راه نمیافتد و مطمئنا اگر در ۱۳۰۰ نقطه، ۱۳۰۰ برنامه ویژه اجرا شود، قطعاً پژواک این برنامه در جامعه محکمتر و بهتر خواهد بود. اینکانونها عملیات مشترکی خواهند داشت که تأثیرگذاری خوبی در جامعه خواهد داشت.
خداداده با اشاره به هزینه این کانونهای تخصصی گفت: کانونها به عنوان پیشخوانهای فرهنگی و هنری دولت در مساجد مستقر هستند و نهادها اگر بخواهند کمکی کنند، میتوانند از طریق کانون فرهنگی و هنری مساجد اقدام کنند. اما واقعیت این است برای تشکیل سازمان مردمنهاد تمامی ارتباطات باید به مردم متصل باشد. مهمترین برنامه ما در این زمینه توانمندکردن مدیران کانونها برای جلب حمایتهای مردمی است. لذا اداره مجموعه با توان مردمی مهارتی است که مدیران کانونها باید بدان دست پیدا کنند.
بازگشت به گفتمان مساجد
رئیس ستاد کانونهای فرهنگی، هنری مساجد گفت: برای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد اولین قدم باید آماده کردن مسجد برای حضور این اقشار باشد. مسجدی که دارای تشکیلات و ساختار و برنامه است، در جذب جوانان موفقتر خواهد بود. اگر مساجد برنامه معینی برای نوجوانان و جوانان باشد، یقیناً مخاطب خود را به دست خواهد آورد. لذا باید بتوانیم زیرساختها را در مساجد ایجاد کنیم. امسال در حوزه اوقات فراغت این تجربه را داشتیم و مساجدی که در این حوزه فعالیت داشتند، جوانان فراوانی را جذب کردند. البته نرمافزار مدیریتی از ساحات مختلف در مسجد مهیای حضور جوانان نیست که باید در این زمینه اقدام کنیم تا جوانان و نوجوانان جذب فعالیت مساجد شوند. امروز عدهای باید نسبت به این موضوع احساس تکلیف کنند تا جذب حداکثری نوجوانان و جوانان انجام شود. البته فعالیتهای بسیار خوبی در این زمینه صورت گرفته و به نظر بنده ۱۰ سال آینده ۱۰ سال بازگشت به گفتمان مساجد خواهد بود.
در ادامه، خورشیدی، معاون ساماندهی و شبکهسازی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد نیز در سخنانی بیان کرد: پیرامون کانونهای تخصصی خواهران مسائل مختلفی وجود داشت. در کانونهای عمومی سطح کشور جایگاه ویژهای برای خواهران در نظر گرفته شده است. در این کانونها فعالیتهای مختلفی در حوزههای جلسات قرآنی، سرود و ... از سوی رابط خواهران انجام میشود.
وی اظهار کرد: هدف ما از تأسیس کانونهای ویژه خواهران این بود که حرکت نوینی در جهت مبانی فکری و اندیشهای تمدن نوین انجام شود. مقام معظم رهبری تمرکز دشمن را در سه حوزه قومیت، مذهب و جنسیت عنوان کردند و یکی از مسائلی که باید بدان بپردازیم، پاسخ به عملیات جبهه دشمن در این زمینه است. ما در کانونهای تخصصی خواهران بنا داریم شبستانها و عملیات ویژهای را طراحی کنیم که تاکنون در کانونها وجود نداشته است.
خورشیدی تصریح کرد: ما بنا داریم یگان کانونهای تخصصی خواهران الگوی خوب و جذابی برای سایر مساجد کشور شوند تا بتوانیم در بحث تعالی و رشد این کانونها در نقاط مختلف کشور تلاش کنیم. امروز اگر قصد داریم تربیت زن تراز انقلابی را پیش ببریم، باید عملیات ویژهای را در این حوزه پیشبینی کنیم.
یادآور میشود، در پایان برگزاری این نشست و با حضور رئیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد از پوستر کنگره ملی فعالان خواهر کانونهای فرهنگی، هنری مساجد رونمایی شد.
انتهای پیام