در سلسله نشست‌های ادبی «شمس» مطرح شد:

لازمه شناخت داعش، روایتگری جنایات آنان است/خاطرات شهدا و اسرای مدافع حرم نوعی جهاد تبیین است+عکس

مدیر کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی بیان خاطرات شهدا و اسرای مدافع حرم خود نوعی از جهاد تبیین برشمرد و گفت: برای شناخت داعش و ممانعت از ایجاد داعشی دیگر، روایتگری جنایات آنان جزئی از ضروریات است.
کد خبر: ۹۵۶۲۵۸۶
|
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد، حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان در سلسله نشست‌های ادبی «شمس» با محوریت کتاب شبح ضمن تسلیت ایام حزن اهل بیت(ع)، ایام فاطمیه اظهارداشت: معتقدم بخش عمده‌ای از جهاد تبیین در برگزاری این قبیل جلسات انجام می‌شود و اگر به دنبال تعریف ماموریت برای جهاد تبیین با توجه به تأکیدات بزرگان بر انجام ماموریت تعریف شده از سوی مقام معظم رهبری در این حوزه هستیم، می‌بایست به روایتگری این گونه وقایع بپردازیم.

وی با اشاره به برگزاری آئین‌های رونمایی از کتاب‌های امنیتی توسط اداره کل کتابخانه‎‌های عمومی خراسان رضوی، افزود: در این آیین‌ها با چندین اثر در حوزه داعش آشنا شدیم که موجب تغییر نگاه جامعه به مبحث داعش و خارج از نوع پرچم و پوشش آن‌ها شد. معتقدم امروز روایت سختی‌های رزمندگان دفاع از حرم در مدت اسارت و حضور جمهوری اسلامی ایران در میادین مقابله با داعش برای نسل جدید جامعه از اهمیت و جایگاه مناسبی برخوردار نیست.

سبزیان با بیان اینکه امروز میزبان رزمنده‌ای از دهه 70 هستیم، نیز تأکید کرد: معرفی سیدعلی جعفری به نسل جدید و روایتگری لحظات اسارت این جوان به عنوان نفر اول موجب می‌شود پیش از ایجاد شبهات به بیان حقیقت بپردازیم. برای شناخت داعش و عدم جلوگیری از ایجاد داعشی دیگر، روایتگری جنایات آنان جزء ضروریات جامعه است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: این روایتگری نباید در این جمع و آئین دفن شود؛ بلکه باید در راستای استفاده بهینه از ظرفیت فضای مجازی و انجام جهاد تبیین نسبت به نشر و معرفی این کتاب و یافته‌های خود اقدامی مناسب انجام شود.

خاطرات شهدا و اسرای مدافع حرم نوعی جهاد تبیین است+عکس

سبزیان اضافه کرد: بدون شک رزمنده‌ها با یک‌ایده و منطق پا در عرصه جنگ علیه ظلم می‌گذارند و با یک ایدئولوژی رشد یافته، روز‌های جنگ و اسارت را گذرانده و باز می‌گردند.

وی هدف از برگزاری سلسله نشست‌های «شمس» پرورش نسلی مطالبه‌گر و حقیقت جو دانست و افزود: برای شناخت داعش و ممانعت از ایجاد داعشی دیگر، روایتگری جنایات آنان جزیی از ضروریات است.

معاون سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی نیز ضمن تسلیت ایام فاطمیه و تشکر از میزبانی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، گفت: اجرای این قبیل برنامه‌های فرهنگی جزء سیاست‌های اصلی هر دو مجموعه آستان قدس رضوی و اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان محسوب می‌شود.

حسین خسروی افزود: کتاب «شبح» با موضوع ادبیات مقدس، یادآور فرهنگ رشادت و ایثارگری برای نسلی است که شاید کمتر به آن توجه کرده‌اند و یا درکی از موقعیت‌های آن زمان نداشته‌اند. این وظیفه هر یک از ما به عنوان مسئولین فرهنگی که در معرفی و تبین این فرهنگ کوشا باشیم.

وی با اشاره به وقایع تلخ در فلسطین، اظهار کرد: امروز با توجه به سکوت جهانی در مقابل فاجعه عظیم رژیم صهیونیستی، شاهد فریاد بلند و رشادت جوانان فلسطینی هستیم که دلیرانه در مقابل این ظلم‌ایستادگی کرده‌اند.

معاون سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی اذعان داشت: در سازمان آستان قدس رضوی تلاش ما بر این است، اسناد و مدارک این وقایع را حفظ و برای آیندگان به یادگار بگذاریم و همسو با کتابخانه‌های عمومی در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و کتاب و کتابخوانی گامی مؤثر برداریم.

وی هدف از برگزاری این برنامه را تربیت نسلی دانست که توانمندی نقد و نقدپذیری را داشته و گفت: تلاش ما پرورش نسلی با روحیه مطالبه‌گری و حقیقت جویی است.

خاطرات شهدا و اسرای مدافع حرم نوعی جهاد تبیین است+عکس

راوی کتاب «شبح» در ادامه درخصوص معرفی خود وکتاب گفت: من اصالت افغانستانی دارم که در شهر قم به دنیا آمده‌ام واین درحالی است که در آن روز‌هایی که در جوار حرم حضرت زینب(س) در سوریه سودای شهادت را در سر می‌پروراندم، روز‌های بسیار سخت اسارت را به مدت 18 ماه تجربه کردم. لحظات بسیار دشوار توهین و شکنجه‌های روحی و جسمی را گذراندم که دمادم آن زجر و طلب شهادت بود و بار‌ها در بین نیرو‌های تکفیری سوریه مبادله شدم.

سید علی جعفری تأکیدکرد: اما با وجود تمامی سختی‌های دوران اسارت معتقدم که اسارت نکشیده‌ام؛ چرا که اسارت واقعی را حضرت زینب(س) تجربه کرده‌اند. هیچگاه از انتخاب این راه پشیمان نشدم و اگر طلب کند دوباره نیز پا در این عرصه می‌گذارم.

جعفری به بیان خاطراتی از لحظات اسارت و فرار خود پرداخت. برای خلق یک اثر خوب باید مسلط به اصول و قواعد نگارش باشید در پایان نیز محمدرضا نصرت، نویسنده کتاب «شبح» گفت: کتاب‌های خاطره‌نویسی عمدتاً از دو بخش مصاحبه و نگارش اثر تشکیل می‌شوند. مصاحبه، ماده اولیه داستان و شامل بسیاری از جزئیات است که اگر خوب انجام نشود، ساختار داستان به کلی از بین می‌رود، به همین علت مصاحبه اول من با سیدعلی جعفری 24روز زمان برد.

وی درخصوص بخش نگارش اثر، عنوان کرد: برای خلق یک اثر خوب باید مسلط به اصول و قواعد نگارش باشید. در واقع این عوامل موجب انجام یک مصاحبه خوب و خلق یک اثر شایسته می‌شود.

خاطرات شهدا و اسرای مدافع حرم نوعی جهاد تبیین است+عکس

نصرت ادامه داد: امروزه در بسیاری از خاطره‌نویسی‌ها شاهد روایت اول شخص فرد هستیم، در حالیکه ممکن است توصیفات و توضیحات کتاب مطابقتی با شخصیت راوی نداشته باشد؛ تلاش من در این کتاب بر این بوده است تا دانش نویسندگی خود را با زبان سیدعلی جعفری، راوی کتاب «شبح» تلفیق کنم. هدفم از انجام این کار نیز انتقال حس، صدا و زبان سیدعلی در هنگام خوانش کتاب برای خواننده بوده است.

گفتنی است: شبح خاطرات مدافع حرم سیدعلی جعفری، اسیر فراری از زندان تکفیری‌های سوریه» در سال 1401 توسط انتشارات خط مقدم قم در 336 صفحه به چاپ رسیده وهمچنین در پنجمین اعزام به سوریه به اسارت درآمد و در حال حاضر نیز در کارخانه دمپایی‌سازی در شهرستان قم مشغول به کار است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار