پیکر شهدای گمنام خراسان رضوی کجا تدفین می شوند؟/ اعلام جزئیات آیین تشییع و تدفین شهدا

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان رضوی برنامه های تدفین و تشییع پیکر 12 شهید گمنام را در استان خراسان رضوی اعلام کرد.
کد خبر: ۹۵۶۲۹۵۵
|
۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۲

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد، سردار حسینعلی یوسف‌علیزاده، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در نشست خبری که صبح امروز در محل مجتمع بسیج دانشجویی امام رضا(ع) برگزار شد اظهار کرد: در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در حرم مطهر رضوی بعد از نمازمغرب در رواق حضرت امام(ره) مراسم وداع با ۱۲ شهید گمنام خواهیم داشت و در روز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) از عرضه میدان شهدا به سمت حرم مطهر رضوی بر دستان مردم شهیدپرور مشهدمقدس تشییع می شوند.

محل تدفین شهدا در خراسان رضوی

وی در ادامه افزود: ۱۲ پیکر شهید گمنام در ۱۲ نقطه از سطح استان بعد از روز ۲۶ آذرماه تشییع و تدفین خواهند شد. ۴ نقطه از سطح مشهدمقدس شامل زائرشهر رضوی، ساختمان قدیمی سازمان هلال احمر واقع در جنب میدان ۱۰ دی، پارک علم وفناوری در جاده مشهد قوچان و در شهر جدید بینالود مراسم تدفین برگزار خواهند کرد. شهرستان سبزوار در محل دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، شهر شامغان از شهرستان شستمد، شهر سده از شهرستان خواف، شهر جنت آباد از شهرستان صالح آباد، شهر روشناوند از شهرستان گناباد، شهر جنگل در شهرستان رشخوار، دانشکده کشاورزی در شهرستان نیشابور و شهر فرهادگر از شهرستان فریمان شهرهایی هستند که میزبان شهدا خواهند بود.

سردار یوسف علی زاده خاطرنشان کرد: یادمان های شهدای گمنام در هر مکانی که تدفین شده است به عنوان یک مرکز مهم فرهنگی و قطب فرهنگی آن منطقه جای خودش را در دل و جان مردم باز کرده است.

فرایند انتخاب محل تدفین پیکرها

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که ۱۲ نقطه ای که برای تدفین شهدای گمنام تایین شده است چطور انتخاب می کنید، عنوان کرد: بیش از ۷۰ تقاضا در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت که پیکر شهدای گمنان را در آن مناطق تدفین کنیم اما ما این تقاضاها را بر اساس آیین نامه ای که ستادکل نیروهای مصلح به تمام استان ها ابلاغ کرده است ما شرایط اماکنی که باید تدفین شهدای گمنام صورت بگیرد را بررسی کردیم و از بین ۷۰ تقاضا حدود ۳۰ نقطه واجد شرایط بودند و ۴۰ نقطه دیگر را ما تایید نکردیم. از بین ۳۰ نقطه نیز ما سنجیدیم و ۱۲ نقطه که اعلام شد را برای تدفین شهدا انتخاب کردیم.

وی در ادامه اظهار کرد: برای شهدای گمنام باید جایگاه و یادمان ارزشمندی احداث شود و ما در سال های گذشته اصراری بر این نداشتیم که نخست جایگاه و یادمان برای شهدای گمنام ساخته شود و بعد پیکر را برای تدفین به آن شهر بدهیم. در برخی از نقاطی که پیکر دریافت کرده اند خلف وعده و ما را اذیت کردند و برای پیکر شهید گمنام گنبد یا بارگاه نساختند. در سال جاری یکی از شرط های ما برای اینکه پیکر شهدا را برای تدفین به انها بدهیم این بود که حداقل ۷۰ درصد سازه و بنای یادمان را ساخته باشند. شهرداری مشهد هنوز به وعده ساخت یادمان برای شهدای گمنام کوهسنگی عمل نکرده است و با وجود اینکه ساخت یادمان در چند مقطع زمانی مورد تصویب قرار گرفت، عملیات اجرایی برای ساخت یادمان صورت نگرفت.

سردار یوسف علی زاده در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۵۰ شهید گمنام دفاع مقدس در ۱۲۹ نقطه استان خراسان رضوی به خاک سپرده شده‌اند

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار