خدمات رسانی به نیازمندان، تاسیس صندوق خیریه توسط یک گروه جهادی
به گزارش خبرگزاری بسیج، زینب جعفرزاده فارغالتحصیل رشتهی حقوق جزا و جرمشناسی در مقطع کارشناسی ارشد، اهل ایلام شهرستان ایلام گفت: در سال ۱۳۹۴ با عنوان گروه جهادی شهیده والیه میرزابیگی شروع به کار کردیم، تیم متشکل از ۲۲ نفر که ۸ نفر عضو اصلی و مابقی در خدماتدهی به صورت شیفتی فراخوان میشوند و در بیشتر مواقع هم، همه حضور دارند.
وی افزود: محله هدف خدماتدهی محله حاشیهنشین کارخانه نمک است که فاقد هر نوع امکانات هستند و از زمانی که فعالیت این گروه جهادی شروع شد، در ابتدا برای اشرافیت به محله، بازدید میدانی داشتیم، مشکلات را شناسایی و اولویتبندی کردیم.
عضو گروه جهادی شهیده والیه میرزابیگی، ادامه داد: سپس از اهالی اسم و آدرس ریش سفیدان محله را جویا شدیم. در قدم بعدی جلسهای با حضور فرمانده سپاه شهرستان ایلام و معاونت اجتماعی ناحیه برگزار شد که از ریش سفیدان محله، هیأت امنا مسجد هانیوان که در جوار محله کارخانه نمک هست دعوت شد.
محمودزاده خاطرنشان کرد: از زبان خود اهالی مشکلات بررسی و قول مساعد برای تلاش در جهت رفع مشکلات به اهالی این منطقه داده شد.
وی یادآور شد: از جمله مشکلات محله عدم آسفالت و نامگذاری کوچهها، نبود آب و برق، نداشتن سند رسمی منازل و غیرقانونی بودن ساخت و ساز، عدم سیلبند مناسب به علت همجواری با کوه، مشکلات و آسیبهای خانوادگی (اعتیاد، طلاق، اراذل و اوباش و...)، اختلاف سطح فرهنگ، فقر، بیسوادی، بیکاری، زنان بدسرپرست و بیسرپرست و... بود.
محموزاده اظهار داشت: در تعامل با کمیته امداد شهرستان در جهت کاهش آسیبهای این محله مجوز تأسیس مرکز نیکوکاری تحویل داده شد.
وی افزود: با شهرداری و رئیس اسناد و املاک، فرماندار و استاندار جهت مشکلات این محله جلسات متعدد برگزار شد که با پیگیریهای فراوان کوچهها شنریزی شد (به علت نبود آسفالت) و جدولبندی مناسب و سیلبند با همکاری شهرداری و سپاه ... انجام شد.
وی در ادامه گفت: با پیگیریها و جلسات متعدد در سال گذشته به خانوار اعلام شد که جهت ثبت منازل به ثبت اسناد مراجعه کنند و منازل خود را ثبت سند کنند.
عضو گروه جهادی شهیده والیه میرزابیگی، متذکر شد: برق کشی، گازکشی و اتصال لولههای آب هم با پیگیری گروه جهادی و مراجعات و جلسات سپاه با موفقیت انجام شد.
وی افزود: گروه جهادی ما با شروع کرونا و طرح غربالگری شهید سلیمانی، منزل به منزل جهت آمار مراجعه و توانستند اشرافیت کامل نسبت به محله به دست آورند.
محمودزاده تصریح کرد: با طرح غربالگری شهید سلیمانی خیلی از خانوار با بیماریهای خاص، نبود سرپرست، مشکلات مالی و درمانی و بیکاری شناسایی و در حل این مشکلات برنامههایی برگزار شد.
وی ادامه داد: پکهای بهداشتی، غذایی، کمک درمانی، جهیزیه، معرفی به کمپ، شناسایی و حمایت از خانوادههای افراد دارای اعتیاد از سال ۹۸ تاکنون به صورت مستمر انجام میشود.
وی با اشاره به این که اسم شهیدالقدس حلال مشکلات است، گفت: گروه جهادی اعتماد مردم را به خود جذب کرده است، در این مدت برنامههای زیادی اجرا شده و از شاخصترین آنها، وجود مرکز نیکوکاری سفیر رحمت و معرفی بیش از ۵۰ نفر از بانوان جهت دریافت وام خوداشتغالی به کمیته امداد، تأسیس کارگاه خیاطی طرح نو و تلاش در جهت ایحاد شغل و کسب درآمد برای بانوان بدسرپرست و بیسرپرست، آموزش رایگان بانوان محله کارخانه نمک و بعد اتمام دوره معرفی به فنی و حرفهای جهت اخذ مدرک معتبر و وارد بازار کار شدن است.
وی یادآور شد: ۳ صندوق قرضالحسنه در محله تأسیس شده است که ماهیانه مبلغی دریافت و به افرادی که عضو هستند، وام خوداشتغالی تعلق میگیرد.
وی افزود: با توجه به تعاملات با ادارات و سازمانهای ذیربط اغلب برنامهها با تعامل انجام میگیرد.
وی گفت: با وجود تمامی مشغلهها به کارهای روزمره خود نیز رسیدگی میکنم و معتقدم که کارهای عامالمنفعه، خیر و خالصانه رفتار کردن، برکت خاص خود را دارند.
محمودزاده در ادامه افزود: یکی از افتخارات بچه های گروه جهادی شهیده والیه میرزابیگی آموزش رایگان خیاطی است.
وی گفت: نزدیک به ۲ سال است برای بانوان بدسرپرست در کارگاه خیاطی طرح نو که با همت بسیج سازندگی استان تاسیس شده است، آموزش رایگان خیاطی انجام و سپس معرفی به آزمون صورت میگیرد.
وی در ادامه به طرح نذر شهیدالقدس اشاره کرد و اظهار داشت: براساس طراحی پوستر، از مادران و خواهرانی که پارچه مازاد در منزل داشتند دعوت شد در این پویش با اهدا کردن پارچه به کارگاه در این کار خیر شریک شوند.
در این طرح از افرادی که قبلاً شناسایی شدهاند دعوت میشود و برای آنها در کارگاه لباس دوخته میشود.