به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ به قلم عاطفه محمدی_هر کالایی که سود آوری بالایی داشته باشد و به ثروتی عظیم تبدیل شود را میتوان طلا دانست مخصوصا در این سالها که شاهد بروز بحران کمآبی و خشکسالی در بسیاری از مناطق جهان از جمله کشور عزیزمان ایران هستیم که بخش کشاورزی را به عنوان یکی از بزرگترین مؤلفههای بخش اقتصاد تحت تاثیر قرار داده است.
با وجود شرایط حاکم و نظر بسیاری از صاحبنظران بخش اقتصادی و دفاعی، عرصه کشاورزی را یکی از مهمترین مؤلفههای ایجادِ حفظ استقلال، امنیت پایدار و با ثبات برای کشورها برشمردهاند و عاملی مهم و تأثیرگذار در معادلات بینالمللی به حساب میآورند، گلخانهها یا کشت محصولات کم آببَر میتواند راهکاری برای نجات کشاورزی باشد.
گیاه آلوئهورا، یکی از گیاهان دارویی متناسب با خشکسالی و سازگار با آب شور است و کار تولید و پرورش آن سوددهی بالایی دارد. تجربه «رسول سرلک»، جوان ۴۴ ساله شهرستان خمین که با وجود تحصیلات عالیه چند سالی است وارد این عرصه شده، موید این مطلب است.
این جوان کارآفرین به گفته خودش ۵ سالی میشود که به شکل حرفهای وارد این عرصه شده و با احداث دو گلخانه و تولید و پرورش گیاه آلوئه ورا برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۵ نفر غیرمستقیم اشتغالزایی کرده است. در گلخانه وی هم برگ گیاه و هم پاجوش آن تولید میشود.
وی سالانه بین ۱۷۰ الی ۲۰۰ تن گیاه آلوئهورا از سطح گلخانههایش برداشت میکند و در زمینه فروش آن نیز هیچ مشکلی ندارد.
این کارآفرین نمونه سال ۱۴۰۰ و تولیدکننده برتر سال ۹۹ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی از نحوه آشنایی خود با این گیاه و ورودش به این عرصه میگوید: حدود دو سال تحقیق کردم تا در نهایت به این نتیجه رسیدم که کشت آلوئهورا با کمترین سرمایه بیشترین بازگشت سرمایه و سوددهی را دارد.
وی درباره ویژگیهای پرورش این گیاه میگوید: با توجه به نمودار بارش و کاهش بارندگی و معضل کم آبی آلوئهورا گیاهی مقاوم در برابر کم آبی است به اضافه اینکه نیاز به مراقبت خاصی هم ندارد؛ از طرفی موارد استفاده این گیاه در زمینههای نوشیدنی، بهداشتی و دارویی است و بازار فروش خوبی دارد.
این جوان کارآفرین از کمکهای بسیج سازندگی برای راهاندازی این کسب و کار سخن میگوید: گلخانههایی که راهاندازی کردم از یک تسهیلات کوچک بسیج سازندگی بود که توانست در کنار آورده خودم باعث توسعه و پیشرفت کارم شود.
وی در زمینه برق صنعتی تحصیلات دارد و راه اندازی این کار تولیدی را ضمن علاقه، باتوجه به تحقیقات و بهرهگیری از تجربیات دیگران برگزیده است.
وی درخصوص لزوم توجه به صنایع فرآوری به ویژه گیاهان دارویی از جمله آلوئهورا چنین میگوید: ایده اصلیام تولید و فرآوری این گیاه، ارسال و صادرات و برگشت ارز از طریق فراوری این گیاه است.
این کارآفرین نمونه استان مرکزی درخصوص بازار فروش ادامه داد: با چند شرکت دارویی، غذایی و بهداشتی قرارداد داریم و به شکل بیشتر خام تولیدات را به غیر از استان خودمان به استانهای همجوار و کشورهای عراق و ترکیه صادر میکنیم.
اگر حمایتهای بیشتری صورت بگیرد میتوانیم اشتغالزایی و تولید بیشتری داشته باشیم.
انتهای پیام/