کشت مکانیزه گیاهان دارویی در طرح جهش تولید در دیمزارهای بستان آباد
![](/files/fa/news/1402/10/20/4541380_714.jpg)
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اکبر منیری گفت: افزایش تولید انواع محصولات دیم در واحد سطح، پایداری تولید، بهبود وضعیت معیشت کشاورزان، افزایش اشتغال در روستاها، تأمین امنیت غذایی و کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها، افزایش ماده آلی خاک، جلوگیری از فرسایش خاک، صرفهجویی در مصرف منابع آبهای زیرزمینی و… از جمله اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها به شمار میآید.
وی افزود: کاشت مکانیزه گیاهان دارویی میتواند هزینههای کاشت را به شکل قابل توجهی کاهش دهد. این مسئله باعث ایجاد مزیت رقابتی در صادرات محصول میشود و تجار و صادرکنندگان میتوانند اجناس را با قیمت رقابتی در بازارهای جهانی عرضه کنند و در مقابل رقبا حرفی برای گفتن داشته باشند. کاشت به صورت مکانیزه و ریز کاشت، کیفیت محصول را افزایش می دهد و باعث اصلاح تراکم کاشت میشود.
منیری ادامه داد: عبور از روشهای سنتی و کاشت و برداشت با استفاده از روشهای مدرن و مکانیزه، میتواند باعث افزایش کمی و کیفی محصول شود و هزینههای تولید را به شکل محسوسی کاهش دهد.
وی گفت: کشت زیره سبز و سیاه دانه بصورت مکانیزه انجام شده و طی این کار بطور حتم شاهد تولید محصول یکنواخت و با کیفیت گیاهان دارویی در دیمزارهای این شهرستان خواهیم بود.