در راستای ترویج فرهنگ حسنه درختکاری صورت می گیرد

آغاز پویش «ایران سرسبز، ایران قوی» در آذربایجان شرقی

تبریز- طی تفاهم‌نامه ای ما بین ادارات کل آموزش و پرورش و منابع طبیعی و آبخیزداری استان کاشت نهال توسط دانش‌آموزان پایه پنجم استان در قالب پویش «ایران سرسبز، ایران قوی» و طرح شهید سید عنایت اله مرادی از امروز آغاز می شود.
کد خبر: ۹۵۷۳۷۶۷
|
۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، مدیرکل آموزش و پرورزش استان در نشست مشترک با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، گفت: نهادینه شدن هر فرهنگی از همان دوران ابتدایی شروع شده و منجر به یادگیری پایدار خواهد شد؛ از این رو مدارس استان می‌توانند نقش موثری در تحقق طرح مردمی کاشت درخت داشته باشند.

مسعود سعادتی، وجود ۷۵۰ هزار دانش آموز در استان و هنرستان‌های کشاورزی را ظرفیتی عظیم در گسترش سنت حسنه درختکاری با آثار باقیه و جاری دانست و گفت: درختکاری یک طرف ماجرا بوده و درختداری نیز باید در کنار آن توسط متخصصان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به دانش‌آموزان آموزش داده شود.

وی ادامه داد: پیشروی با شعار "هر دانش‌آموز، یک نهال" در صورت اجرای درست می‌تواند علاقه دانش‌آموزان را برانگیخته و فضای سبز استانمان را توسعه دهد. با توجه به جنبه‌های آموزشی، لزوم فرهنگ‌سازی و حفظ محیط زیست و تغییرات اقلیمی پیش آمده، اگر هر دانش‌آموز سالانه یک درخت بکارد و مراقبت از آن را هم بیاموزد، بخشی از تربیت اجتماعی که مورد تاکید سند تحول بنیادین نیز می‌باشد، عملی شده است‌.

سعادتی در پایان خاطرنشان کرد: حیات مدارس، منازل و مجتمع‌های مسکونی می‌توانند محلی برای کاشت درخت توسط دانش‌آموزان باشند و اجرای این طرح با خلاقیت‌هایی مانند هر درخت به نام یک دانش‌آموز می‌تواند در جلب مشارکت آنان موثر واقع شود‌.

 مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان نیز در ادامه گستره جامعه دانش‌آموزی استان را زمینه‌ای برای همکاری مشترک به منظور توسعه سرانه فضای سبز در استان و اجرای طرح ملی "هر دانش‌آموز، یک نهال" در راستای تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، دانست.

سیروس داودی، افزایش سرانه فضای سبز را از تعهدات بین‌المللی اداره کل منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: طبق آمارها سرانه فضای سبز استان ما پایین‌تر از میانگین کشوری بوده و تلاش می‌شود طبق سیاست‌های جدید این خلا با انعقاد تفاهم نامه‌های متعدد با بخش خصوصی و دولتی پر شده و به فرهنگ درختکاری و درختداری نیز در قالب طرحی مردمی و دانش‌آموزی پرداخته شود.

وی اضافه کرد: آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه مهم در راستای فرهنگ سازی می‌تواند در زمینه‌های ایجاد بوستان‌های روستایی و دانش‌آموزی، آموزش کاشت و تولید نهال، مشارکت موثری با منابع طبیعی و آبخیزداری داشته باشد.

بر اساس این گزارش؛ تفاهمنامه مشترک مابین ادارات کل آموزش و پرورش و منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی در قالب پویش ملی «ایران سرسبز، ایران قوی» بنا به تاکید رهبر انقلاب نسبت به اهمیت درخت و در درختکاری، ایجاد فضای سبز و لزوم کاشت سه نهال توسط هر فرد ایرانی و ارتقای فرهنگ منابع طبیعی و تبدیل آن به فرهنگ و معارف عمومی و حسب دستور ریاست جمهوری، منعقد شد.

 تحقق مشارکت عمومی در حفظ منابع طبیعی و محیط زیستی، عظم ملی در میان دانش‌آموزان برای احیای منابع تجدید شونده و توسعه پوشش گیاهی برای حفاظت و افزایش بهره‌وری مناسب و سرعت بخشیدن به روند تولید این منابع و ارتقا بخشیدن به فرهنگ عمومی و جلب مشارکت دانش‌آموزان در این زمینه از جمله اهداف این تفاهم‌نامه در هشت ماده می‌باشد که به امضای طرفین رسید.

ارسال نظرات
آخرین اخبار