ولایت پیوند انسان با خدا و اهل ایمان به خدا است/نوجوانان و جوانان با دستاوردهای انقلاب اسلامی آشنا شوند/ انقلاب اسلامی برضد استکبار و استبداد است
به گزارش خبرگزاری بسیج از البرز، متن خطبه حجت السلام والمسلمین رادمرد امام جمعه ماهدشت، مبنی بر دهه فجر، انتخابات، ماه رجب و ولایتمداری، به شرح زیر است:
در چند هفته گذشته، در خطبههای اول پیرامون ظلم و آثار آن در زندگی نکاتی را تقدیم میکردیم و در هفته گذشته بیان شد، ظلم آثار خطرناکی دارد یکی از آن آثار این بود که اثرش را سریع در زندگی انسان میگذارد علاوه بر آخرت از رسول اکرم (صلى الله علیه وآله) نقل شده که فرمود: «إنَّ أسْرَعَ الْخَیْرِ ثَواباً الْبِرُّ وَ إنَّ أسْرَعَ الشَّرِ عِقاباً الْبَغْىُ»؛ (چیزى که ثواب آن بسیار زود به انسان مى رسد نیکوکارى است و چیزى که مجازات آن زود دامن انسان را مى گیرد ظلم و ستم است، یکی دیگر از آثار مهم ظلم از بین رفتن رابطه با خداست، کسی که ظلم میکند رابطه اش با خدا کم رنگ و احیانا قطع میشود، یعنی شیرینی عبادت، شیرینی ذکر، شیرینی سحرخیزی، شیرینی تلاوت قرآن، شیرینی انس از خدا از ظالم گرفته میشود.
ممکن است کسی ظلم کرده باشد و ببیند مال و ثروتش هم کم نشده است. اما او نمیداند که همین امر از هزار مریضی بدتر است.
در روایت آمده: «أَنَّ أَهْوَنَ مَا أَنَا صَانِعٌ بِعَالِمٍ غَیْرِ عَامِلٍ بِعِلْمِهِ أَشَدُّ مِنْ سَبْعِینَ عُقُوبَةً أَنْ أُخْرِجَ مِنْ قَلْبِهِ حَلاَوَةَ ذِکْرِی» خدای مهربان میفرماید: من کمتر چیزی که به کسانی که به علمشان عمل نمیکنند، هرکس که میداند قطع رحم بد است. ظلم بد است و خیانت بد است. میفهمد و عمل نمیکند. من از هفتاد عقوبت باطنی که برای او انجام میدهم، کمترینش این است که شیرینی ذکر خودم را از او میگیرم و دیگر با خدا مرتبط نمیشود. در روایت آمده: «أَشَدُّ مِنَ اَلْفَاقَةِ مَرَضُ اَلْبَدَنِ» سه رقم بلا را حضرت امیر در نهجالبلاغه آوردند. بعضی از ابتلائات فقر است.
کمبود مال و از این بدتر مرض بدن است. از این بدتر «وَ أَشَدُّ مِنْ مَرَضِ اَلْبَدَنِ مَرَضُ اَلْقَلْبِ» یعنی روح و جانت بیمار شود. بیماری روح و جان بدترین بلا است. مثلاً دل انسان قساوت میگیرد. میگوید: اصلاً نماز چیست؟ امام حسین چیست؟ پیغمبر کیست؟ قساوت و تاریکی قلب بدترین نوع ابتلاء است.
گاهی انسان میبینید، قلبش سیاه شده و خوب و بد را تشخیص نمیدهد. داعشیها الآن آتش زدن انسان را افتخار میدانند. این قلب وارونه شده است.
بدترین عقوبت است که انسان خیر و شر را تشخیص نمیدهد، امام باقر (ع) فرمود: عقوبتهای خدا مختلف است. «إِنَّ لِلَّهِ عُقُوبَاتٍ فِی اَلْقُلُوبِ وَ اَلْأَبْدَانِ ضَنْکٌ فِی اَلْمَعِیشَةِ وَ وَهْنٌ فِی اَلْعِبَادَةِ» گاهی در قلب است. گاهی در بدن است. گاهی در زندگی و معیشت است. گاهی در عبادت سست میشود. این بیتوفیقی در عبادت عقوبت خیلی خطرناکی است. باید استغفار کند. ببیند کجا کار بدی کرده است. در ادامه امام فرمودند: «وَ مَا ضُرِبَ عَبْدٌ بِعُقُوبَةٍ أَعْظَمَ مِنْ قَسْوَةِ اَلْقَلْبِ.» خدای متعال عقوبتی بزرگتر از قساوت قلب ندارد که طرف را رها کند و دل او سیاه شود. امام حسین (ع) که خیرخواهترین و دلسوزترین معصوم است، روز عاشورا اینقدر خطبه خواندند، اما آنها حرف امام را قبول نکردند، چون ظرفیت پذیرش حق نداشتند. مثل ظرف آلودهای که پر از کثافت است. حضرت فرمودند: شکمهای شما از حرام پر شده است.
قساوت قلب پیدا کرده اید، حضرت علی اصغر که طفل شش ماهه بود، بچهی بهترین خلق خدا، امام حسین روی دست گرفته که به این آب بدهید. آب ندادند، چون قساوت قلب داشتند (عصر)
خطبه دوم/ سه شنبه ۱۷ بهمن – ۲۵ رجب شهادت امام موسی کاظم (علیه السلام) / پنج شنبه ۱۹ بهمن – ۲۷ رجب عید بزرگ مبعث پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) – گرامی میداریم یاد امام راحل و شهدای انقلاب را که در دهه مبارک فجر قرار داریم که این ایام شور انگیز و پر ازحماسه را به همه شما مردم عزیز تبریک عرض میکنیم.
یکی از روایاتی مهمی که از امام هفتم علیه السلام نقل شده است این روایت است: «.. عَنْ عَلِیِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِیهِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ عَلِیٍّ ع قَالَ: ثَلَاثٌ مُوبِقَاتٌ نَکْثُ الصَّفْقَةِ وَ تَرْکُ السُّنَّةِ وَ فِرَاقُ الْجَمَاعَةِ»
حضرت میفرمایند: سه چیز از موبقات است. موبقات، جمع موبق از ریشه «وَبْق» بهمعنای چیزی که سبب و عامل هلاکت و نابودی است (هو ما یکون سببا للهلاک و الفناء. حضرت میفرمایند: «سه چیز مایه هلاکت است: شکستن پیمان و بیعت، ترک سنّت، و جدایی از جماعت»، این سه گناه بزرگ، موجب هلاکت است.
علت اهمیت این روایت این است که این بیان تنها ناظر به وضعیت فردی نیست و معنا و مفهوم اجتماعی نیز از این حدیث فهمیده میشود. یعنی با توجه به عبارت موبقات، میتوان گفت: این سه چیز باعث نابودی جامعه اسلامی است. جامعه یعنی شبکه ارتباطات انسانی؛ و این شبکه در جامعه آرمانی قرآنی، با مفهوم ولایت شناخته میشود.
ولایت بهمعنای پیوند «انسان» با «خدا» و «اهل ایمان به خدا» است که با تحقق آن، جامعه اسلامی به شکل شبکه ولایت قوام مییابد. اگر بخواهیم بدانیم که یک نظام اجتماعی یا شبکه ارتباطی انسانی تحت چه شرایطی صورت ولای الهی پیدا میکند، میتوان با بهرهگیری از این روایت امام کاظم علیه السلام به سه مؤلفه اصلی شبکه ولایت پی برد.
در واقع این فرمایش ساختار شبکه ولایت را مبتنی بر سه رابطه تعریف مینماید: رابطه طولی، رابطه عرضی و رابطه عُمقی.
الف. «بیعت» بُعد طولی در شبکه ولایت است که انسان را به خداوند و رسول و اولیای امور متصل میکند.
ب: «سنت» بُعد عمقی در شبکه ولایت است که ارتباط انسان را با عمل صالح شکل میدهد. عمل صالح سازنده شخصیت ایمانی فرد و جامعه است.
ج. «اجتماع» بُعد عرضی در شبکه ولایت است که زمینهساز ارتباط انسان مسلمان با امت اسلامی و جماعت مسلمانان و عموم مومنان در زمین است.
بر اساس این روایت نورانی امام کاظم علیه السلام، عدم تنظیم حیات انسان مسلمان در این ساختار، موجب هلاکت وی میشود. اما کسی اگر خود را در مسیر بعثت نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص) قرار دهد و فهم دقیقی از بعثت داشته باشد و اساس اهداف آن حرکت کند میشود مانند حضرت امام خمینی (ره) که انقلاب او استمرار بعثت پیامبر اسلام (ص) بود و هست لذا رهبر معظم انقلاب در عید مبعث سال ۱۳۹۹ در تحلیلی دقیق انقلاب اسلامی را به مثابه بعثت نبوی صلی الله علیه و آله بیان کردند و فرمودند: «انقلاب عظیم اسلامی در ایران مضمون بعثت را در دوره معاصر تجدید کرد. خداوند متعال به امام بزرگوار ما این توفیق را داد که خط مستمر بعثت نبوی را در این دوران با ابتکار و شجاعت و اندیشه بلند خود و فداکاری خود پررنگ کند و نمایان کند. امام بزرگوار توانست همان خط بعثت را که در طول زمان کمرنگ بود، پررنگ کند و جامعیت اسلام را در عمل نشان بدهد و نشان بدهد که اسلام یک دین جامع است. امام ابعاد اجتماعی و سیاسی دین را که به فراموشی سپرده شد بود، احیا کرد و به یاد آورد.
این انقلاب به پیروی از بعثت نبوی بر ضد ظلم، استبداد و استکبار بود، طرفدار مظلومان از هر آئینی از هر دینی و طرفدار محرومان و مستضعفان بود، از هر ملتی و با هر دین و مسلکی. وقتی که این انقلاب تشکیل شد و نظام جمهوری اسلامی را بهوجود آورد، همون حادثهای که برای پیغمبران پیش میآمد، تکرار شد.
یعنی اشرار عالم در مقابل این انقلاب صف کشیدند همچنانی که در مقابل پیغمبران صف میکشیدند». البته از این صف آرایی نگران نیستیم، چون حرف حقی زده شده است و پای این حرف حق ایستاده ایم، چون دستور صریح قرآن است، میفرماید: علاج این دشمنی هم یک چیز بیشتر نیست و آن «فَاستَقِم کـَما اُمِرتَ»؛ ایستادگی [است].
خداوند متعال به پیغمبرش در مقابل این مشکلات فرمود: فَاستَقِم کـَما اُمِرتَ وَ مَن تابَ مَعَک؛ استقامت، ایستادن. البتّه ایستادگی سختیهایی هم دارد، نه اینکه کار آسانی است؛ لکن تسلیم شدن، سختیهای بیشتری دارد؛ فرقش هم این است که شما در راه استقامت و مقاومت هر سختیای که متحمّل بشوید، خدای متعال به شما اجر خواهد داد: ذلِکَ بِاَنَّهُم لا یُصیبُهُم ظَمَاٌ وَ لا نَصَبٌ وَلا مَخمَصَةٌ فی سَبیلِ اللهِ وَلایَطَئونَ مَوطِئًا یَغیظُ الکُفّارَ وَ لا یَنالونَ مِن عَدُوٍّ نَیلًا اِلّا کُتِبَ لَهُم بِه عَمَلٌ صالِح. این بخاطر آن است که هیچ تشنگی و خستگی و گرسنگی در راه خدا به آنها نمیرسد و هیچ گامی که موجب خشم کافران میشود برنمیدارند، و ضربهای از دشمن نمیخورند، مگر اینکه به خاطر آن، عمل صالحی برای آنها نوشته میشود// هر سختیای که شما تحمّل بکنید، یک عمل صالح است؛ در حالی که اگر تسلیم دشمن بشوید، سختیهایتان هیچ اجری هم پیش خدای متعال ندارد، بلکه تن به ظلم دادن مجازات هم دارد. قرآن این جوری دستور میدهد: نه ظلم کنید، نه زیر بار ظلم بروید.
آنچه بر دنیا حاکم بود، نظام سلطه بود. نظام سلطه یعنی چه؟ یعنی دنیا تقسیم میشود به دو بخش: بخش سلطهگر و بخش سلطهپذیر؛ سلطهگر بایستی مسلّط باشد: هم سیاستش، هم فرهنگش، هم اقتصادش؛ و سلطهپذیر باید در مقابل سلطهگر تسلیم باشد. کشورهای دنیا تقسیم میشدند، به سلطهگر و سلطهپذیر؛ این یک هنجار جاافتادهی جهانی بود. تقسیم کرده بودند دنیا را؛ یک بخشی از دنیا دست آمریکا، یک بخشی دست شورویِ آن روز، بخشی هم دست قدرتهای درجهی دوّمی که دنبالهروِ اینها بودند؛ این وضع دنیا بود. جمهوری اسلامی و نظام اسلامی و انقلاب اسلامی، این نظام را رد کرد؛ خب این، رگ حیات استکبار بود؛ هنجارهای نظام سلطه، رگ حیات استکبار بود؛ قوام استکبار به این بود؛ جمهوری اسلامی این را رد کرد، نظام اسلامی این را رد کرد، اینها هم در مقابلش ایستادند. البتّه برای اینکه دستاویزی داشته باشند، همیشه یک بهانههایی جور میکردند: یک روز مسئلهی حقوق بشر، یک روز مسئلهی هستهای، یک روز مسئلهی موشکی، یک روز مسئلهی حضور منطقهای؛ اینها بهانه است، اصل قضیّه این است که این نظام اسلامی حاضر نیست شریک نظام سلطهی جهانی بشود و در سلطهگری و سلطهپذیری با آنها همراهی کند. نظام اسلامی ایستاده است؛ با ظلم مخالف است، با سلطه مخالف است.
تا الان هم این مسیر را ادامه داده و باذن الله موفق هم بوده، ابرقدرتها که الان دیگر ابر قدرت نیستند و صرفا یک قدرت هستند، حالشان خوب نیست، چون اندیشه مقاومت رسوخ کرده در جانها و دلهای مردم این منطقه و این اندیشه تبدیل به رفتار شده و الان مواجه هستند با یک جبهه مقاومت، جبهه مقاومتی که دستش پر شده، هم از اندیشه، هم از انگیزه و هم از اسلحه، دیگر در خواب آمریکا و اسرائیل ببیند ملتی در این منطقه سلطه پذیر باشد و این به برکت امام راحل است، به برکت راهی است که دقیق و درست رهبر معظم انقلاب برداشته اند و بر میدارند، به اذعان همهی رهبرانی که سالیانی در کشورداری تخصص دارند، وقتی به نوع مدیریت و اندیشه حضرت آقا میرسند، تعظیم میکنند، خدا همچو نعمتی به ما داده است که شاکر و سپاسگذار خدا هستیم.
اخیرا نمایشگاهی در حسینیه امام خمینی (ره) از آخرین دستاوردها و پیشرفتها در حوزههای مختلف را رهبر معظم انقلاب بازدید کردند و در کنار همهی توصیهها فرمودند در جمع تولید کنندگان و فعالان اقتصادی که: تنها تأسّفی که من دارم این است که این پیشرفتها برای مردم توضیح داده نشده و مطمئنّاً اکثر افراد کشورمان از این تلاشهایی که انجام گرفته و توفیقاتی که به دست آمده و ابتکاراتی که از نیروهای انسانی نخبهی ما سر زده، بیاطّلاعند.
خب اینکه مردم ما و جوانان و سایر اقشار ما بی اطلاع باشند، میدان است برای جولان دشمن که اطلاعات و خبرهای دروغ خودش را جایگزین کند که در این ایام دهه فجر همه باید در مدارس و سایر مکانها نسبت به این مهم در قالبهای مختلف اقدام کنند. این خودش اعتماد مردم به راه و آرمانی که دارند و در پای آن رنجها کشیده اند و هزینهها داده اند را دلگرمتر میکند و قلبها را مطمئنتر میکند که راهی که تا الان آمده اند، اینقدر برکات داشته است و به حضورشان در عرصهای مختلف مطمئنتر میشوند و اثر حضور خودشان را میبینند، یک عرصه انتخابات است، اگر انتخابات به نگاه دشمن و منافقین که دارند در داخل و خارج مطرح میکنند که حضور شما اثری ندارد، خب سلمنا که اثری ندارد، خب چرا شما تبلیغ میکنید و این همه هزینه میکنید که مردم پای صندوقهای رای نروند، حتما اثری دارد که شما دشمنان فعال در این حوزه شدید. البته تلاشهای دیگری هم دارند و آن فعال کردن گسلهای اقتصادی که بتوانند جامعه را دچار شکاف کنند و دلسرد کنند، مثلا به بهانه واهی حمله آمریکا، قیمت دلار را چند هزار تومان گران میکنند، در حالیکه همه میدانند و تحلیلگران نظامی و سیاسی جهان حتی آمریکایی که واقعیتها را میبینند به مسخره میگیرند، مسئله حمله آمریکا به ایران را، ولی برای بر هم زدن فضای اقتصادی داخلی ما این خبر پراکنیها را دارند و عدهای سود جو که مانند زالو افتاده اند به جان اقتصاد مردم، اینگونه عمل میکنند، خب قوه قضائیه و دستگاههای اطلاعاتی با حضور پر رنگتری داشته باشند، درست که در اعلام فساد و دستگیریها مصمم هستند و واقعا هم برخورد میکنند اخیر ۶ نفر فعال اقتصادی که ارزهای فراوانی گرفته بودند برای واردات و ... و فرار کرده بودند، در دو سه روز گذشته دستگیر و به کشور بازگرداندند، ولی پیشگیری درمان اصلی است که باید رعایت شود، در قوانین و نظارتها راه برای این افراد بسته شود.
سه نکته پایانی: نکته اول: ما نسبت به زمینهای قولنامهای بارها مطالبه کردیم که یک قفل بزرگ است برای شهر ماهدشت و یک علت اساسی برای ساخت و ساز غیر مجاز این مطلب است، هنوز پاسخی از سوی مسئولان که مرتبط هستند، دریافت نشده، بیایند گزارشی بدهند که کار و پیگیری هاشان تا کجا پیش رفته و چه سرانجامی خواهد داشت.
نکته دوم: در خصوص مطالبه هفته قبل هم تدابیری انجام شده که خود بزرگواران برنامه ریزی خواهند کرد و باز هم توصیه میکنم فضا را به سمت تجمع نبرید و اعتنا به کسانی که مشخص نیستند، کی هستند و احیانا در فضای مجازی نکتهای را مطرح میکنند، نکنید.
هم مورد سوء استفاده دشمنان قرار نگیرد و هم بهانه به دست دیگران ندهید. ان شاءالله روزهای خوبی برای شهر باشد ما نیازمند اتحاد و انسجام هستیم که نیازمند توجه مسئولان است در نوع مدیریت شان و هم مردم عزیز باید متوجه باشند، هر عاملی که باعث شود انسجام و اتحاد و همدلی به هر بخورد را از خودتان دور کنید؛ و این اتحاد و انسجام شهر را قوی میکند و در امتداد افقهای درخشان برای پیشرفت میتوان حرکت کرد.
نکته سوم. تشکر ویژهای دارم از همهی عزیزانی که در برپایی مراسم اعتکاف در سطح مساجد ماهدشت فعالیت و برنامه ریزی کردند، سازمان تبلیغات و امامان محترم مساجد و امنای محترم، حوزهها و پایگاههای بسیج و و آموزش و پرورش و عوامل انتظامی و امنیتی و سایر بزرگواران و اعضای محترم ستاد اعتکاف ماهدشت و خصوصا معتکفین گرانقدر که حضورشان امسال الحمدلله خوب بود و بالاخص جوانان گرانقدر، باید تلاش کنیم دستاوردهای بدست آمده از این اعتکاف را حفظ کنیم و برای ادامه مسیر بندگی و حضور در مسیر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بهره گرفت.