اجرای بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیتزدایی با اعتبار ۴۲۶ میلیارد تومانی در قم/ استان قم رتبه بیستم نرخ بیکاری کشور را دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، سردار ضیاء الدین حزنی عصر یکشنبه در آیین شکرانه بهره برداری از ۳۳۳۸ پروژه محرومیت زدایی استان قم ضمن قدردانی از زحمات گروههای جهادی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری اظهار کرد: اگر میلیاردها هزینه عمرانی کنیم، ولی نسبت به حقوق محرومان بیتوجه باشیم، چیزی عاید انقلاب نمیشود.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه بیان کرد: اگر به پیامدهای فقر و محرومیت در جامعه توجهی نداشته باشیم، با مسائلی همچون وطن فروشی، به خطر افتادن امنیت پایدار، ایجاد فاصله زیاد بین مردم و نظام، ایجاد فاصله طبقاتی و افزایش بیکاری بیرویه و کاهش امنیت جامعه مواجه میشویم.
وی ابراز کرد: به مجموعه اقداماتی که به منظور دسترسی افراد جامعه به حداقل امکانات زندگی فردی یا اجتماعی انجام شود، محرومیت زدایی یا فقرزدایی گفته میشود، ضمن آنکه محرومیت زدایی به لحاظ وسعت و حجم کاری به سه دسته فعالیتهای کوچک یا محلی، متوسط یا منطقهای و بزرگ تقسیم میشود.
سردار حزنی عنوان کرد: از اهداف و اهمیت اجرای پروژههای محرومیت زدایی میتوان به کاهش فقر و محرومیت و حل مشکل مردم محروم، پیوند مردم با نظام و ایجاد محبوبیت و اثبات کارآمدی نظام جمهوری اسلامی، رشد اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم، جلوگیری از مهاجرت بی رویه از روستاها به شهرها، توسعه و رونق و تولید محصولات کشاورزی در مناطق محروم، ارتقاء سطح امنیت پایدار، سلامت و بهداشت و کاهش شرارت و بزهکاری در مناطق محروم کشور اشاره کرد.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه اذعان کرد: حدود ۸۵ درصد از این پروژهها عمدتاً کوچک، زود بازده، عام المنفعه، فاقد پیچیدگیهای فنی و تخصصی و قابل اجرا توسط ساکنان بومی در راستای برقراری امنیت پایدار در مناطق دور افتاده، محروم، صعب العبور، مرزی و حساس هستند.
وی افزود: استحکام در ساخت و سازها، توجه به کیفیت، کم هزینه بودن قیمت پروژهها و پرهیز از نگاه انتفاعی در اجرای پروژهها از ویژگیهای پروژههای محرومیت زدایی به شمار میرود.
سردار حزنی تصریح کرد: ایجاد پوششهای حمایتی و فراهم کردن امکان تحصیل محرومان، ایجاد پوششهای حمایتی از بیماران صعب العلاج، راه اندازی کارگاههای اشتغال زایی، برپایی بیمارستان صحرایی و خدمات رسانی در حوزه درمان در اولویت برنامههای غیر عمرانی قرار دارد.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه ادامه داد: قرارگاه جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه از ابتدای تاسیس تا به امروز بیش از دو هزار و ۳۲۶ پروژه عمرانی و۲۰ هزار و ۷۷۱ پروژه غیر عمرانی، جمعاً ۲۳هزار و ۹۷ پروژه عمرانی، غیر عمرانی در استان قم انجام شده است.
وی اضافه کرد: برای اجرای این پروژهها تاکنون بیش از۴۲۶ میلیارد و ۸۶۵ میلیون تومان هزینه شده که بخش قابل توجه آن از امکانات، تجهیزات، نیروی انسانی سپاه و گروههای جهادی تامین و پرداخت شده و بخش دیگر این مبالغ توسط دولت با ردیف بودجه شهید یزدان شناس به طور مستقیم به ردههای استانی پرداخت شده است.
سردار حزنی تصریح کرد: قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه در عرصههای عمرانی، غیر عمرانی، اشتغال، فرهنگی و تبلیغات و امنیت غذایی همواره فعالیتهای گستردهای دارد.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه یادآور شد: عمده مشکلات جامعه ناشی از فقر و محرومیت مشتمل بر بیکاری، اعتیاد، طلاق و ناکارآمدی اقتصاد است.
وی با اشاره بر فرمایشات مقام معظم رهبری عنوان کرد: ایران از نظر ظرفیتهای طبیعی و انسانی استفاده نشده در رتبه اول جهان قرار دارد و بر طبق آمارهای جهانی حدود ۷ درصد ثروتهای خدادادی دنیا در ایران است، ضمن اینکه کشور یک درصد جمعیت دنیا را در خود جای داده و هنوز ۵ درصد این ثروتها کشف نشده است.
سردار حزنی مطرح کرد:تنها فقر نیست که مردم را آزار میدهد، بلکه احساس فقر، اختلاف طبقاتی و همچنین بیعدالتی در توزیع امکانات و پروژهها است که باعث افزایش ناراحتی میشود.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه ادامه داد: امروز اولویت اصلی کشور مقابله با جنگ نرم است، جنگ نرم یعنی ایجاد تردید در دلها و ذهنهای مردم، ایجاد رعب و وحشت و دودلی و به هم زدن رابطه مردم با یکدیگر و ایجاد دودستگی بین مردم است.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهاد سازندگی و محرومیت زدایی سپاه گفت: این میزها در نظام جمهوری اسلامی، میز امتحان هستند و ما را باید متوجه مسئولیت، فقر، محرومیت و عقب ماندگیها سازد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در خصوص نیروی کار در بهار سال ۱۴۰۲، بیشترین نرخ بیماری مربوط به استانهای سیستان و بلوچستان با ۱۲.۵ درصد، لرستان با ۱۲ و چهار دهم درصد، هرمزگان با ۱۲.۱ است و استان قم با ۸/۵ درصد رتبه ۲۰ کشور را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/