به گزارش خبرگزاری بسیج از گلستان؛ به نقل از خبرگزاری بسیج کشور؛ اخیـرا در کنار پرورش اسـب بـه دلیل موقعیت جغرافیایـی این منطقه پرورش شتر نیز مورد توجه مردم قرار گرفته است.
این روزها دوغ و شـیر شـتر و همچنین محصولات بافته شـده از پشـم شتر مورد توجه مردم سراسـر کشـور قرار گرفته اسـت که این مسئله موجب شده است تا اهالی بندر ترکمن به پرورش شتر روی آورند.
اسـتان گلستان در زمینه پرورش شتر یکی از استانهای مستعد کشور است به طوری که این اسـتان جزو معدود اسـتانهایی اسـت کـه میتواند به دلیـل موقعیت آبوهوایی اقدام به پرورش شترهای ماده و شیرده کند.
شترهای ترکمنی نیز مانند اسبهای ترکمنی نژادهای با اصالتی هستند که در این منطقه پرورش پیدا میکنند. بـا اقدامهایـی کـه در یک دهـه اخیر انجام شـده و همچنیـن صرفـه اقتصـادی و ارزش افـزودهای کـه در ایـن بخش وجـود دارد، خوشـبختانه اقبال مردمی برای پرورش شـتر در این منطقه وجود داشـته است به طوری که در ۱۰ سـال گذشـته تعداد شـترهای پرورشی در این استان تقریبا به دو برابر رسیده است.
وی تصریح میکند: اگرچه اکنون پرورش شـتر در این اسـتان به صورت کامل سنتی انجام میشود اما میتوان از ظرفیت این استان استفاده کرد و کار پرورش شـتر به صورت کامل صنعتی را آغاز کرد هرچند که این کار میتواند هزینـه پـرورش شـتر را بـالا برد ولی قطعا این کار در نهایت منجر به افزایش جمعیت شترهای این استان خواهد شد.
نکته مهم در پرورش شـتر وجود مراتع اسـت که خوشـبختانه در ایـن اسـتان مراتـع وجود دارد بنابراین میتوان کار پرورش شـتر را نیز توسـعه داد.
شیوه درآمدزایی از شتر
آقای رحمانی یکی از افراد موفق در تولید و پرورش شـتر در استان گلستان گفت: این اسـتان به دلیل منحصر به فرد بودن آب و هوای آن میتواند منطقه مساعدی برای پرورش شتر در کشور باشد.
وی ادامـه داد: پـرورش شـتر را میتـوان به عنوان یک منبع اقتصادی به شـکل صنعتـی مـورد توجـه قـرار داد به طوری که خودش کار را به شـکل سـنتی و با همکاری خانواده با 2 شتر نر و ماده آغاز کرد.
رحمانی اظهار کرد: او 10 نفر شـتر دارد که در حال حاضر از پشـم و شـیر و دوغ شـتر درآمدزایی دارد و قصد دارد تا کار خود را گسـترش دهد و تعداد شـترهای خـود را افزایـش دهد. وی افزود در حال حاضر اسـتان گلسـتان ظرفیت بالایی برای ایجـاد دامداریهایی به شـکل متمرکز و صنعتـی دارد که با ایجاد چنین دامداریهایی اشتغال بسیاری از جوانان میسر خواهد شد. آقای طهماسـبی از اسـاتید دانشـگاه معتقد اسـت در کار پرورش شـتر و تولید فرآوردههـای لبنـی از این حیوان باید مسـئله صـادرات محصوالت مورد توجه قرار گیرد که اگر این اتفاق بیفتد قطعا درآمد تولیدکننده تضمین شده است.
وی خاطرنشـان کـرد: بـه دلیل نزدیکی اسـتان گلسـتان به کشـورهایی مانند ترکمنسـتان به راحتی میتوان این محصولات را صادر کرد به شـرط آنکه نام و نشـان تجاری و بسـتهبندی مناسـب برای این تولیدات در نظر گرفته شود که هم بخش خصوصی باید در این زمینه سـرمایهگذاری کند و هم نیازمند کمک دولت است.
طهماسبی اظهار کرد: اگر دولت واقعا میخواهد وابستگی خود را از درآمدهای نفتی کاهش دهد باید به سمت حمایت از تولیدکننده برود و فضای کسب و کار را بهبـود بخشـد کـه ایـن کار میتواند هم برای سـرمایهگذار مفید فایده باشـد و هـم دولـت از مالیاتـی کـه از ایـن بخـش به دسـت میـاورد میتواند کشـور را مدیریت کند.
انتهای پیام/