به گزارش خبرگزاری بسیج، طی نشستی جمعی از مدیران ارشد مرتبط با حوزه صنایع دریایی وزارت دفاع در راستای ارتباط بیشتر و همچنین ارائه نیازمندیهای آن سازمان در قالب طرحهای صنعتی و پایان نامههای دانشجویی، پس از بازدید از مرکز آپا و آزمایشگاههای دانشکدههای مهندسی عمران، شیمی و مواد، مکانیک، برق، کامپیوتر و ... با هیات رئیسه و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، در محل سالن اجتماعات کوثر به بحث و تبادل نظر پرداختند.
حمید حسن پور معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شاهرود، در ابتدا این نشست ضمن عرض خیرمقدم، وجود دریا برای کشور را از منظر اقتصادی و نظامی به عنوان ارزش افزوده تلقی نمود و گفت: منابع آبی موجود در شمال و جنوب کشور از جمله نعمات ارزندهای است که برای بهره مندی بهتر آن باید از کلیه توان استفاده کرد.
او به ارائه شرکتهای منتخب در بازدید قبل از این نشست اشاره نمود و بیان کرد: آزمایشگاهها زمینه مناسبی برای همگرایی در رشتههای میان رشتهای محسوب میشود و این دانشگاه با بیش از ۸ هزار دانشجو که ۴۰ درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند و همچنین جایگاه ششم در بین دانشگاههای صنعتی کشور، میتواند با برنامه ریزی در خصوص اهداف میان مدت و بلند مدت به سوی اهداف کلانتر گام بردارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شاهرود ضمن تاکید بر ارتباط و تعامل دانشگاه با پارک علم و فناوری استان سمنان و بهره وری پتانسیلهای موجود و مجموعه، بر ارتباط با صنایع دریایی تاکید نمود.
مرتضی ایزدی فرد رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود، در این نشست، ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی یاد و خاطره امام راحل و شهدای انقلاب را گرامی داشت و ایام مبعث را تبریک گفت و افزود: دانشگاه صنعتی شاهرود در مساحتی حدود ۱۸۰ هکتار در ۴ پردیس و ۱۷۹ رشته گرایش در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و داشتن ظرفیت قابل توجه نیروی جوان و با انگیزه نعمت بزرگی برای توسعه کشور محسوب میشود.
او ضمن تاکید بر تعامل دانشگاه با پارک علم و فناوری همگرایی به جهت رشد و ارتقا صنعت کشور را توفیقی برای دانشگاه صنعتی شاهرود عنوان نمود.
ایزدی فرد به فعالیت ۳۵۰ عضو هیات علمی در ۱۴ دانشکده و ۷ پژوهشکده مشغول خدمت در دانشگاهی با قدمت ۵۰ سال اشاره نمود و خاطر نشان کرد: ظرفیت خوب آزمایشگاهها و ۱۲۰ دستگاه آزمایشگاهی که در شبکه شاعا خدمت رسانی میکنند، وجود مرکز آپا با کسب رتبه اول در سال جاری و همچنین دارا بودن قطب علمی معدن، جذب بیش از ۳۰۰ دانشجو بورسیه در صنعت، ۸ نشریه معتبر علمی، کسب عنوان دانشمند ۱ درصد و دو درصد جهانی توسط ۱۶ نفر از همکاران عضو هیات علمی و انتخاب دو استاد به عنوان پژوهشگر نمونه، جذب دانشجو بین الملل و کسب جایگاه ششم در بین دانشگاههای صنعتی کشور از جمله توانمندیهای موجود در این دانشگاه میباشد تا با انجام فعالیت به صورت تقاضامحور و طبق سیاستهای کشور در جهت حل مسائل کشور گام بردارد.
رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود همکاری با مجموعه صنایع دریایی و بهره مندی از ظرفیت دانشگاه را افتخاری بزرگ برای مردم ایران و دانشگاهیان دانست و گفت: امید داریم که روز به روز شاهد رسیدن به قلههای افتخار در کشور و جهان باشیم و دانشگاه برای رسیدن به این افتخارات تمام ظرفیت خود را در اختیار خواهد گذاشت.
علی جبار رشیدی معاون علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان صنایع دریایی کشور، تشکیل این جلسه را جهاد علمی برشمرد و ضمن تشکر در خصوص برگزاری نشست، دانشگاه صنعتی شاهرود را دانشگاهی پرافتخار عنوان نمود و با بیان توضیحاتی در خصوص ماهیت سازمان صنایع دریایی، ایستادگی در مقابل بیگانگان و دفاع را مهم دانست و افزود: باید تراز این صنعت جهانی شود و با شناسایی تمام آبراه ها، به کمک مجموعههای دانشگاهی از لحاظ صنعتی و علمی قدرت مندتر عمل کرد.
او ضمن اشاره به پهنه ماموریت سازمان صنایع دریایی به سیاستهای دریامحور مقام معظم رهبری نیز اشاره نمود و تاکید کرد: دریا به عنوان یک امکان در کشور ماست و باید همه همکاری لازم را داشته باشند.
معاون علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری سازمان صنایع دریایی کشور، شهرستان شاهرود را صنعتیترین شهر به سمت شرق کشور دانست و ضمن بیان توانمندیهای دانشگاه صنعتی و پارک علم و فناوری در این شهرستان درهم تنیدگی پارک و دانشگاه را نقطه قوت برشمرد.
رشیدی، سازمان صنایع دفاعی را سازمانی دانش بنیان و کالای اصلی آن را دانش و شخص اولش را دانشمند دانست و بر همکاری قابلیت محور با دانشگاه به عنوان یک مزیت رقابتی تاکید کرد.
محسن نظری رئیس پارک علم و فناوری استان سمنان و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شاهرود، هدف این نشست را شناسایی ظرفیتها و اتصال آن به نیازها مطرح کرد و ضمن اشاره به توانمندی پارک و دانشگاه و موقعیت ممتاز هر دو، داشتن گروههای مختلف آموزشی توانمند، داشتن شرکتهای موفق به نسبت جمعیت و... را دلیلی برای پیشران بود در بسیاری از حوزهها برشمرد.
در ادامه حاضرین در راستای اهداف جلسه به بحث و تبادل نظر با یکدیگر پرداختند.