افزایش تعداد پرستاران و پزشکان به برکت انقلاب اسلامی اتفاق افتاد/تحریم ها مانع توسعه و پیشرفت نیست
به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از مشهد، دکتر محمود شبستری در نشست خبری که با موضوع دستاوردهای حوزه سلامت برگزار شد با اشاره به اینکه نقاط قوت حوزه سلامت به برکت انقلاب اسلامی ظهور کرد، اظهار کرد: رشد ۱۳ برابری پزشکان ایرانی نشان دهنده این ادعاست و در تمامی آمارها رشد ده برابری نسبت به سالهای قبل از انقلاب را شاهد هستیم.
افزایش تعداد پرستاران و پزشکان به برکت انقلاب اسلامی اتفاق افتاد
وی با اشاره به اینکه تعداد پایگاههای اورژانس ۱۱۵ در مشهد از ۴ به ۱۷۶ پایگاه رسیده است، افزود: از ۲۳ خانه بهداشت به ۷۵۵ خانه بهداشت در خراسان رسیدیم و تعداد پرستاران هم از ۵۰۰ به ۱۰ هزار نفر رسیده است.
شبستری با خاطر نشان کردن اینکه به برکت انقلاب اسلامی در بسیاری از حوزهها بینیاز شدیم، افزود: پیش از انقلاب برای انجام عمل آنژیوگرافی و جراحی قلب باز اعزام بیمار را به خارج از کشور داشتیم، اما اکنون اعمال جراحی بیماران ایرانی و غیرایرانی در داخل کشور انجام میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ما ۲ کد ۲۴۷ و ۷۲۴ را برای بیماران سکتههای قلبی و مغزی داریم و در مدت زمان ۳۰ دقیقه مشکل لختگی فرد بیمار برطرف میشود و این کارها با دستان توانمند پزشکان ایرانی انجام شده و ما خدمات کد ۲۴۷ را در بیمارستان امام رضا(ع) و خدمات کد ۷۲۴ را در بیمارستان حضرت قائم(عج) به نحو احسن ارائه میدهیم.
تحریم ها مانع توسعه و پیشرفت نیست
شبستری با اشاره به اینکه در شرایط تحریم همچنان شاهد توسعه و پیشرفت در حوزه سلامت هستیم و این تحریمها مانعی در این مسیر نبوده است، اضافه کرد: افتخارات حاصل شده در حوزه سلامت بینظیر بوده و نه تنها کشورهای همسایه ایران بلکه جهان این مهم را عنوان می کند.
راهاندازی دستگاه آنژیوگرافی بای پلین
وی راهاندازی دستگاه آنزیوگرافی بای پلین برای درمان بیماران مغزی را نمونه دستاورد حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: مشابه آن را در حوزه سرطان هم با دستگاه توموتراپی داشتیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اهمیت آموزش در حوزه سلامت اشاره کرد و افزود: ما در حوزه بهداشت روی موضوع آموزشهای پیشگیرانه کار کردیم و آموزشی کردن مراکز جامع خدمات اقدام بسیار مهمی بود که در سال ۱۴۰۲ در حوزه بهداشت صورت پذیرفت.
شبستری با ذکر این نکته که ما در حوزه مولدسازی یکی از برترین عملکردها را داشتیم، تاکید کرد: مواردی که بلااستفاده بود و موردنیاز هم نبود به نحو احسن تبدیل وضعیت شد و بودجه آن صرف پروژههای پرشمار بهداشتی، درمانی، آموزشی، فرهنگی، دانشجویی و رفاهی در حال اجرا شد.
وی با اشاره به کمبود ۳ هزار تخت بیمارستانی ابراز کرد: مشهد به خاطر جایگاه مذهبی و فرهنگی محل مراجعه بیماران از سراسر کشور است و برای حل کمبود تخت به دنبال تامین این نیاز مبرم در حوزه سلامت هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حوزه پژوهش هم تحقیقات و مطالعات بسیارخوبی در بخشهای مختلف حوزه سلامت داشتیم، افزود: در آینده موارد مثبت آن را در توسعه خدمات سلامتمحور در تمامی حوزهها شاهد خواهیم بود.