در حوزه ارائه مشاورههای روانشناسی، نگاه ویژهای به مردم مناطق محروم داریم
خودتان را به صورت کامل معرفی کنید.
محسن ابوالحسنی هستم، ۲۶ ساله کارشناس ارشد روانشناسی، مشاور و روانشناس کودک و نوجوان؛ چندسالی است که بهعنوان فعال فرهنگی و اجتماعی در بسیج و سپاه فعالیت دارم و هماکنون مسئول اداره جمعیت معاونت اجتماعی سپاه امام علی بن ابی طالب(ع) هستم. در خانوادهای مذهبی بزرگ شدهام و فرزند آخر خانواده هستم. دارای ۵ برادر و ۲ خواهر بزرگتر از خودم هستم.
در خصوص فعالیت مشاورهای خودتان توضیح بفرمایید؛ اینکه چطور شد سراغ این کار رفتید و از کجا شروع کردید؟
دانشجوی کارشناسی که بودم همیشه دغدغهام این بود تا خدمات روانشناختی فراگیر شود چراکه خدمات مشاوره هزینه زیادی دارد و معمولا اقشار کمدرآمد و آسیب پذیر جامعه از این ظرفیت محروم هستند؛ به عبارتی مردم بتوانند به سهولت و آسانی به مشاور مراجعه کرده و راهنماییهای لازم را برای بهتر زندگی کردن دریافت کنند. از سال ۱۳۹۷ زمانی که بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری مطرح شد و بحث سبک زندگی مورد توجه قرار گرفت؛ ما با دوستان حوزه و دانشگاه طرحی نوشتیم که خدمات مشاورهای را بهصورت فراگیر در دل محله و مسجد و پایگاههای بسیج راهاندازی کنیم و این طرح با موفقیت انجام شد و در حال حاضر در کلینیک روانشناسی خانواده مهر گسترش پیدا کرده است.
تاکنون چه رویدادها و اتفاقاتی در این حوزه رقم زدهاید؟
در حال حاضر، دغدغه اولیه ام توانسته تا حد بسیار زیادی به ثمر بنشیند و هماکنون منجر به برگزاری بیش از ۶۰۰ جلسه کارگاه آموزشی در ماه و بیش از ۵۰۰ جلسه مشاوره فردی در سطح محلات استان قم گردد. در کنار این اتفاق مبارک میتوانم به برگزاری سمینارها، همایشها و جلسات متعدد با موضوع تحکیم خانواده، ازدواج، کودک و نوجوان و غیره برای مخاطبین عمومی و تخصصی اشاره کنم. ما در مرکز مشاوره خانواده مهر استان قم مشغول به خدمت هستیم که زیر مجموعه معاونت اجتماعی سپاه استان میباشد؛ البته حقیر مسئول گروه جهادی تخصصی مشاوره با عنوان «سفیران زندگی سبز» و همچنین فرمانده پایگاه مقاومت بسیج نیز هستم.
جامعه مخاطب شما چه کسانی هستند؟
مخاطب ما عموم مردم استان قم بدون هیچ محدودیت سنی هستند، البته نگاه ویژهای به مردم مناطق محروم و حاشیهای شهر نیز داریم.
از تاثیر، ویژگیهای فعالیت و خدمترسانیتان بگویید.
حدود ۸۰ درصد از این خدمات به صورت رایگان انجام میشود و همه مردم میتوانند از آن استفاده کنند؛ مخصوص قشر خاصی نیست، ما دغدغه پیگیری مداوم حل مشکلات را داریم و استقبال هم تا اینجای کار خوب بوده و نمونهها و تجربیات موفق زیادی در این راستا داشتهایم. هسته اصلی تیم ما ۵ نفره است؛ اما یک تیم گسترده با ۱9۰ نفر مشاور متخصص داریم، چرا که این حجم از فعالیت، یک نفره قابل انجام نیست؛ در حال حاضر یکی از فعالیتهای شناختهشده و اصلی بسیج در قم، مرکز مشاوره خانواده است.
عموم مراجعهکنندگان به شما، با چه موضوعات و مشکلاتی مواجه هستند؟
بیشتر مراجعین در حوزه مهارت ارتباطی مشکل دارند و این ارتباط شامل ارتباط زوجین و پدر و مادر با فرزندان میشود؛ هدف ما اصلاح روابط و آموزش درست و اسلامی ارتباط با یکدیگر است.
خاطره و اتفاقی هست که در این سالها برای شما جالب بوده باشد؟
معمولا وقتی افراد با روحیه درمانده و مستاصل و با مشکلات عدیده مثل اعتیاد، مشکلات تحصیلی و تربیتی و... به ما مراجعه میکنند و مشکلشان برطرف میشود، حس لذتبخشی برای ما پس از ارائه مشاوره بهوجود میآید، انرژی مضاعفی میگیریم و لبخند رضایت بیمار برای ما بهترین دلیل برای ادامه کار و ارائه خدمات بهتر است.
از ضرورت انجام اینگونه فعالیتها برای ما بگویید.
دشمن با تمام توان ایستاده تا سبک زندگی و نظام خانواده را دچار تزلزل کند؛ قطعا اینگونه فعالیتها در جهت رفع آسیبهای اجتماعی بهویژه آسیبهای مرتبط با خانواده موثر خواهد بود.
مشکلات و مسائل و چالشهایی که در این مسیر با آنها مواجه شدید چه چیزهای بوده است؟
در ابتدای کار، هماهنگی مناسبی بین دستگاههای حاکمیتی و گروههای مردمی وجود نداشت و من به عنوان گروه مردمی زمانی که میخواستم کار کنم، یکسری سنگها جلوی پای من قرار گرفت و فقط بسیج بود که با ما همکاری میکرد، الحمدلله بعد از اینکه در سال ۱۳۹۷ قرارگاه ۱۹ دی قم تاسیس شد، باعث ایجاد هماهنگی خوبی بین دستگاههای استانی شد و به یک همصدایی و همنوایی رسیدیم و چالشی در حال حاضر نداریم..
آیا تا کنون از این راه خسته شدهاید؟
بعضی وقتها حجم کارها و گاهاً وجود برخی مشکلات، انسان را از ادامه مسیر سرد میکند و تنها دلیل اینکه نمیتوان از این فعالیتها دست کشید، حس انسان دوستی و رفع مشکلات و مسائل مردم است.
مسیری که انتخاب کردهاید را با چه نیت و خواستهای دنبال میکنید؟
به هرحال بنده هم مانند سایر جوانان در جهت پیشرفت تلاش میکنم اما اعتقادم این است برکات انجام اینگونه فعالیتها آنقدر زیاد است که انسان به خود اجازه نمیدهد نیتی جز خدمت به مردم داشته باشد. امیدوارم شرایط اجازه بدهد در کنار سایر فعالیتها، این امر را تا حد توانم ادامه دهم و همانگونه که اکنون در چهارمین سال اجرای این برنامهها هستم این اتفاق مبارک، تا سالیان سال ادامه داشته باشد.
نظر اطرافیان و خانوادهتان راجع به فعالیتهای شما چیست؟
همیشه دوستان و به خصوص خانوادهام در جهت قدم برداشتن در این مسیر مرا تشویق نموده و حمایت میکنند، اما خب برخی از دوستان و نزدیکان هم هستند که پیشنهاد فاصله از این سبک فعالیتها را به دلیل کسب درآمد بیشتر یا ایجاد مرکز مشاوره خصوصی به بنده میدهند ولی حمایت خانواده و نیت و انگیزهای که خودم در بدو ورود به اینکار داشتهام مرا برای ادامه مسیر سرپا نگه داشته است.
اگر کسی بخواهد مثل شما در این مسیر قدم بردارد، چه نکات و پیشنهاد و حرف هایی برای او دارید؟
تنها نکتهای که میگویم این است در این مسیر خسته نشود و هر زمانی ناراحتی داشت یکبار هدف اصلی خود را مرور کند.
آیا از مسئولان امر و مربوط به این موضوعات خدمت شما، خواستهای دارید؟
دستگاهها از ما حمایت میکنند اما خواستار حمایت بیشتر مسئولان مربوطه هستیم و خدماتی که به مردم میدهیم از لحاظ کمی و کیفی افزایش پیدا کند؛ بسیاری از مردم از این خدمات خبر ندارند و ضرورت دارد تا با همافزایی بین دستگاهها و ارگانها، این خدمات به اطلاع همه مردم استان برسد و بدین وسیله بتوانیم در فراگیری خدمات روانشناسی و مشاورهای کمک شایانی برای هماستانیهای عزیز خود داشته باشیم.
اگر حرفی، نکته ای دارید که جامانده بفرمایید.
از همه افراد و دستگاههایی که در این مسیر از ما حمایت کردهاند مخصوصا قرارگاه ۱۹ دی و معاونت اجتماعی سپاه، گروههای تبلیغی تخصصی دفتر تبلیعات، ادارهکل بهزیستی و اداره بهداشت استان قم به نوبه خود تشکر میکنم.
انتهای پیام/خبرنگار طاهره حاجی مزدارانی