خبرهای داغ:

خانم سلیمانیان مدیر پویش کشوری خشکاله دام در مورد ضرورت این پویش گفت: هدف و اولویتِ این کار، تامین خوراک‌دام و کمک به عبور از بحران‌کشتارِ دام‌ِ مُولد بوده و می‌باشد.

کد خبر: ۹۵۷۹۳۴۵
|
۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۱

به گزارش سرویس خبری بسیج جامعه زنان خبرگزاری بسیج-"خُشکاله" از پوستِ تازه میوه‌جات، صیفی‌جات و باقیمانده‌ی سبزیجات تهیه می‌شود. و غذای بسیار عالی و مغذی، و بشدت مورد علاقه‌ی دام‌هاست.
مدیر پویش خشکاله دام کشوری با بیان اینکه انگیزه این پویش در سطح کشوری، جهت کمک به کاهش هزینه‌های دولت و نظام، پیشگیری از نیاز به واردات گوشت و لزوم حفظ استقلال و عزت ملی که منوط به عدمِ وابستگی به خارج از کشور، و جزء اصول اسلام و بینش امامین انقلاب است، بوده، افزود: تیرماه سال ۱۴۰۰، در ایام انتخابات ریاست جمهوری، در یک گروه محیط‌زیستی در اصفهان عضو، و با مسئله‌ی "خشکاله"، "بحران کشتار دام مولد" و در نتیجه "تاثیر این طرح بر کاهش قیمت گوشت" آشنا شدم. آن زمان، این طرح در اصفهان و دو یا نهایتا سه شهر دیگر، بصورت بسیار محدود و تعداد داوطلبانِ کمتر، اجرا میشد.

خانم سلیمانیان در بیانِ برخی ضرورت‌های تهیه خشکاله اظهار کرد: پیشگیری از وارداتِ برخی گوشت‌ها و فرآورده‌هایی‌ که ژنِ دام‌های آن با ژن خوک، ترکیب شده‌اند! کاهش نیاز به وارداتِ نهاده‌های دامی که خود موجب افزایش قیمت گوشت می‌شود! حذف "شیرابه" چرا که با دفن زباله‌های تَر مثل پوست‌ میوه، صیفی‌جات و باقیمانده‌ی سبزیجات، در سایت‌های دفن زباله، "شیرابه" تولید می‌شود که مایعِ به شدت سَمی، کُشنده، بسیار بَدبو و عامل مرگ جانداران خشک‌زی، آبزی، درختان و حتی عامل ایجاد ۱۱۸ نوع بیماریِ حاد از جمله سرطان! برای انسان است. زیرا حجمِ شیرابه تولید شده، به حدی زیاد است که بصورت رودِ جاری درمی‌آید، وارد رودخانه‌ها، دریا، آب سدها، آب لوله‌کشی و از این طریق وارد محصولات زراعی و... شده و گازی خطرناک‌تر از گاز متان تولید، و هوا را نیز مسموم می‌کند.
وی افزود: همچنین می‌توان با تولید خشکاله از اسرافِ این نعمت‌ها پیشگیری کرد! علاوه‌بر آن، طبق دستورات اسلام در قرآن و روایات اهل‌بیت علیهم‌السلام و دستورات رهبر انقلاب، حفظ محیط‌زیست و همچنین فرهنگ‌سازیِ حفظ آن، بر تک‌تکِ مردم، واجب است!
خانم سلیمانیان در مورد برخی از چالش‌های ترویج این پویش افزود: این پویش، با مشکلات و کمبودهای فراوان روبرو بوده و می‌باشد. برای گسترشِ حداکثریِ این فرهنگ، استقبالِ حداکثر مردم و کاهش عواقب تولید زباله، به حمایت‌های همه‌جانبه‌‌‌ی نظام، دولت، مسئولان، سازمان‌ها، نهادها و نیز عموم مردم، در فضای حقیقی و مجازی نیاز دارد.
وی افزود: از چالش‌های مهم این فعالیت، کمبودِ شَدید تعدادِ داوطلبانِ جهادی جهت دریافت و جمع‌آوری خودجوش خشکاله و تحویل به دامدار است.
مدیر پویش کشوری خشکاله دام در ارتباط با راهکارهای ترویجِ حداکثریِ این پویش افزود: از بهترین و تاثیرگذارترین اقدامات فرهنگ‌سازی، و آگاهی‌بخشیِ مستمر و گسترده با محتواهای متنوع و جذاب، از طریق رسانه‌ی ملی، خصوصا شبکه‌های پُر بیننده و همچنین تبلیغ پویش در بیلبوردها می‌باشد.
وی یکی از شدیدترین چالش‌ها و مشکلات پویش را در کانال رسمیِ آن در فضای‌مجازی، نیازِ شَدید به همکاریِ تولیدکنندگان انواع محتوای رسانه‌ایِ حرفه‌ای و تخصصی، جهتِ جذبِ حداکثری مردم و تاثیرگذاری و فرهنگ‌سازیِ هر چه قوی‌تر، و کاهش خسارات همه‌جانبه عنوان کرد.
ایشان با بیان اینکه بسیاری از مردم از وجود این کانال در فضای مجازی مطلع نیستند اظهار کرد: لازم است در تبلیغات صداوسیما، بیلبوردهای شهری و... مخاطبان به آدرسِ رسمیِ این کانال، ارجاع داده شوند تا از عواقبِ مرگ‌بارِ تولیدِ خشکاله‌های کپک‌زده و غیر اصولی یا سایر مشکلات در خشکاله‌ها، مرگ و بیماری دام‌ها و به تبع آن بیماری انسان‌ها در اثر مصرفِ این فرآورده‌های دامی جلوگیری و هم از آنجا که یکی از علت‌های عدمِ استقبالِ افراد از این طرح، ناآشنابودن با روش‌های متنوع تهیه‌ خشکاله و متناسب با شرایط هر خانواده است، آنهم در تمام فصول و حتی داخل آپارتمان، آشنا می‌شوند!
خانم سلیمانیان گفت: برکاتِ تهیه خشکاله علاوه بر تمام مواردی که گفته شد؛ تاثیراتِ تجربیِ آن بر زندگی شخصیِ خشکاله‌سازان، ایجاد گشایش و حل برخی مشکلات؛ رفع بیماری و ایجاد برکت در زندگی بوده است! اما در بین همه خشکاله‌سازان یک حسِ مشترک و بسیار ارزشمند وجود دارد و آن، حالِ خوب، حس رضایت، لذت و آرامش می‌باشد!
وی در پایان با اشاره به اینکه بسیاری از افراد فعال در عرصه‌‌ی تهیه‌ خشکاله و حفظ محیط‌زیست، از عدم همکاری مسئولان با این پویش، بشدت گلایه‌مند هستند عنوان کرد: بسیاری از افراد، به دلیل عدم حمایت و همکاری مسئولان، یا از تهیه خشکاله استقبال نمی‌کنند یا به دلیل مشکلات متعددی که با آن مواجه‌ می‌شوند، پس از مدتی این کار را رها می‌کنند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار