تبلور نوعدوستی و مهرورزی در روزهای پایانی سال /برپایی 2860 پایگاه جشن نیکوکاری در استان مرکزی
به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ چهاردهم اسفند سالروز تأسیس کمیته امداد امام خمینی (ره) است روزی که در تقویم کشورمان به نام روز احسان و نیکوکاری نامیده شده است.
از پایان دهه 60 و در آستانه عید نوروز و بهار طبیعت، هر ساله حال و هوای شهرها بهاری میشود. جنب و جوش مردم در روزهای پایانی سال به وضوح مشاهده میشود.
روزهایی که همه به دنبال تدارک خرید و نو کردن همه چیز برای سال جدید هستند، در کنار این تکاپوها اما باید بگوئیم که این روزها تبلور نوع دوستی، نیکوکاری و مهرورزی مردمی است که دستهای پر محبت و عاطفه خویش را بر سر خانوادههای نیازمند میکشند.
هفته نیکوکاری از 14 تا 21 اسفند به منظور جذب کمکها و هدایای مردم به خانوادههای محروم و نیازمند برگزار میشود که جمع آوری و توزیع آن به وسیله کمیته امداد صورت میگیرد.
جشن نیکوکاری صرف نظر از جمعآوری هدایا از نظر معنوی، اجتماعی و فرهنگی تاثیرات ویژهای در سبک زندگی ایرانی اسلامی دارد که از جمله آنها میتوان به گسترش و تقویت هرچه بیشتر فرهنگ احسان و انفاق، کمک به همنوع و انسجام اجتماعی اشاره کرد.
کودکانی هستند که در آرزوی داشتن لباس نو برای سال جدید چشم انتظارند، مردان و زنانی هستند که هنوز روزهایشان زمستانی است و مجال استشمام عطر بهار در آنها نیست اما فقط کمی همت من و تو کافی است تا آنها نیز رنگ بهار را ببینند و غرق در شادی کودکانشان شوند.
برپایی 2860 پایگاه جشن نیکوکاری در استان مرکزی
مجید مؤمنی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی به برگزاری جشن نیکوکاری از 14 تا 21 اسفند در استان اشاره کرد و گفت: کمکهای نقدی و غیر نقدی مردم از طریق 2860 پایگاه ثابت و سیار امدادی با همکاری مراکز نیکوکاری، پایگاههای مقاومت بسیج و موکبهاجمع آوری و بین نیازمندان توزیع میشود.
وی افزود: شماره کارت 0495-5003-9979-6037 به نام کمیته امداد و کد دستوری #066*8877* برای دریافت کمکهای مردمی به صورت غیر حضوری در نظر گرفته شده است.
مؤمنی یادآور شد: سال گذشته 84 میلیارد و 400 میلیون تومان کمکهای نیکوکاری جمعآوری شد و پیشبینی میکنیم امسال این مبلغ به 94 میلیارد تومان افزایش یابد.
مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی شعار جشن نیکوکاری امسال را «عید همدلی» اعلام و تصریح کرد: تاکنون 75 میلیارد تومان کمک از دفاتر کمیته امداد جمعآوری شده است. 382 مرکز نیکوکاری در سطح استان مثل همیشه در همه صحنهها حضور داشته و در کمک به نیازمندان همیشه پای کار هستند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز نیکوکاری آموزشوپرورش استان با عنوان مرکز نیکوکاری شهید فهمیده نیز 40 هزار از ابتدای سال بین دانشآموزان توزیع کرده است که جمعآوری و به نیازمندان تحت پوشش همان مرکز توزیع خواهد شد.
پیامدهای احسان و نیکوکاری از نگاه قرآن کریم
در انسان شناسی اسلامی، اگر انسان سرمایه هستی خود را تنها صرف امور دنیوی کند، گرفتار خسران می شود اما اگر آن را برای رسیدن به ابعاد تعالی بخش هزینه کند در مسیر رستگاری گام برداشته است. به همین دلیل، احسان و نیکی در حق دیگران به معنای گذشت از منافع مادی برای رسیدن به خیر و منفعت اخروی است.
در برخی آیات قرآن کریم، آثار و برکات الهی احسان و نیکوکاری چنین مطرح شده است:
«برای کسانی که نیکی کردند در این جهان نیکی است و بی گمان سرای واپسین بهتر است؛ چه خوب است سرای پرواپیشگان!»
«پس، خدا پاداش این جهان و پاداش نیکوی سرای آخرت را به آنان ارزانی داشت و خداوند نیکوکاران را دوست دارد».
همچنین آیات بسیاری از قرآن، ایمان و عبودیت از انسان را به عنوان عوامل اصلی نیکوکاری و احسان انسان برشمرده است که می توان به آیات ۸۳ و ۸۵ سوره مائده و آیات ۸۰ تا ۱۲۲ سوره صافات اشاره کرد؛ زیرا بندگی خدا به معنای آن است که دیگران هم چون آفریده های الهی از کرامت و شرافت آفرینش الهی برخوردار می باشند و مؤمن به عنوان وظیفه شرعی و اخلاقی بر خود فرض می بیند تا به دیگر آفریده های الهی نیکی کند تا شرایط مناسبی برای دست یابی به هدایت الهی و رشد و تکامل فراهم آید و دیگران نیز بتوانند در مسیر تکامل قرار گیرند و به سعادت دست یابند.
آیه ۲۹ سوره فاطر در بیانی شیوا، احسان در راه خدا را تجارتی سرشار از سود شمرده شده است: کسانیکه کتاب الهی را تلاوت میکنند و نماز به پا میدارند و از آنچه روزیشان دادهایم، پنهان و آشکار انفاق میکنند، تجارتی پرسود و بی زیان را امید دارند.
چنین معاملهای با خداوند بی شک سودی به عظمت رضوان الهی دربردارد. از حضرت علی(ع) هم روایت شده است: آن کس که با دستی کوتاه ببخشد، از دستی بلند پاداش می گیرد.
بنابراین، آنچه در راه خیر انفاق میکنیم، هرچند کم باشد، خداوند از فضل خود بر آن می افزاید و چندین برابر به ما پاداش میدهد. پس تا میتوانیم با کالای نیکوکاری با خدا تجارت کنیم که سودی سنگین به دنبال دارد. حضرت علی(ع) در اینباره نیز فرمودند: هر گاه تهی دست شدید با صدقه دادن با خدا تجارت کنید. در جای دیگر می فرمایند: روزی را با صدقه دادن فرود آورید.
و نکته پایانی اینکه از مهمترین شرایط انفاق، اخلاص است. یعنی آنچه میبخشیم، باید فقط برای خدا و نیت ما تنها رضایت او باشد. وقتی انفاق میکنیم، نباید از فردی توقع مدح داشته باشیم؛ چراکه اگر این توقع در کار بیاید، انفاق دیگر در راه خدا نیست و نباید منتظر پاداش، گشایش و آمرزش بود و چنانچه نیت ما برای خدا خالص باشد، خداوند چنان اجری به ما میدهد که در باورمان نگنجد و هر چه اخلاص بیشتر باشد، شایستگی برای پاداش هم بیشتر میشود.
انتهای پیام/