۱۹ / خرداد / ۱۴۰۴ - 09 June 2025
10:07
کد خبر : 9584597
۰۰:۴۵

۱۴۰۲/۱۲/۱۸

آذربایجان شرقی رتبه یک کشوری در تغییر الگوی کشت

تبریز- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: تغییر الگوی کشت استان در ۸ گروه مختلف انجام شده است و درصد تحقق در کشت آبی ۸۶ درصد و در کشت دیمی ۱۰۱ درصد محقق شده، به‌طوریکه استان رتبه یک کشوری را در سال ۱۴۰۱ به‌دست آورده است.

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اکبر کرامتی در جلسه الگوی کاشت استان، یکی از موانع موجود در رابطه با کشت محصولات دیم را ناهماهنگی و منطبق نبودن تقویم زراعی با تقویم سال آبی دانست.

وی افزود: فاصله ۶ ماهه بین این دو تقویم باعث می‌شود، محصولات پر آب‌بری مانند سبزیجات و سیفی‌جات که در ابتدای سال کاشته می‌شود، بخش عمده‌ای از منابع آبی را استفاده کنند و برای محصولات کم‌آب‌بر که در نیمه دوم سال کاشته می‌شوند، آب به اندازه کافی باقی نماند.

کرامتی تاکید کرد: آذربایجان‌شرقی در تولید برخی محصولات از جمله نخود و کلزا بسیار مستعد است، اما  در شرایطی که ما قابلیت تولید مواد اولیه کارخانجات صنایع غذایی ، تبدیلی و تکمیلی را در داخل استان داریم در مواردی مشاهده می شود که کارخانجات مواد اولیه خود را از سایر استانها و یا خارج از کشور وارد می کنند.

 معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌شرقی در پایان این نشست به جمع بندی مباحث پرداخت و گفت: متاسفانه در بسیاری از موارد برخورد ما با امور به صورت صفر یا صد است و ما نمی‌توانیم به یکباره به کشاورزانی که سال‌ها مشغول کشت محصول خاصی هستند و از این طریق درآمد کسب می‌کنند، تکلیف کنیم که فعالیت خود را متوقف کنند.

جبارعلی ذاکری؛ ادامه داد: ما باید بر اساس اولویت‌بندی محصولات و طبقه‌بندی کشاورزان، اقدام به مدیریت حوزه کشاورزی کنیم.

ذاکری مشکل اصلی را در حوزه کشاورزی نه مزارع و باغات موجود، بلکه گسترش آنها دانست و تاکید کرد: اهتمام ما باید بر جلوگیری از روند افزایش سطح زیر کشت در استان باشد.

وی همچنین بر لزوم فرهنگ‌سازی در رابطه با کشت محصولات دیمی و کم‌آب‌بر تاکید کرد.

ذاکری همچنین بر لزوم فعالیت تیمی بین دستگاه‌های مختلف در حوزه مدیریت منابع آبی تاکید کرد و افزود: باید تمامی سازمان‌های مرتبط همزمان در جلسات حضور داشته باشند تا بتوانیم با نقد عملکرد و طرح مشکلات، راهکاری برای مدیریت منابع آبی به دست بیاوریم.

 وی افزود: ما از یک ‌سو باید ببینیم تغییرالگوی کشت تا چقدر توانسته در مدیریت منابع آبی موثر باشد و از سوی دیگر باید راهکارهای معیشت جایگزین برای کشاورزان در نظر بگیریم.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید