به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از مرکز ملی فضای مجازی، سید محمدامین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به آخرین وضعیت پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، اظهار داشت: مرکز ملی فضای مجازی ناظر و راهبر شبکه ملی اطلاعات است و بر این مبنا تلاشهای بسیار زیادی در جهت تکمیل این پروژه مهم انجام داده است.
وی با بیان اینکه تحقق شبکه ملی اطلاعات باعث ایجاد دسترسیهای با کیفیت بیشتر و ارائه خدمات مطلوبتری برای مردم میشود، گفت: دستگاههای مختلفی برای تحقق این شبکه از سالیان گذشته مشغول کار هستند و مرکز ملی فضای مجازی نیز برای ارزیابی این شبکه، شاخصها و اهدافی را مطابق سند طرح کلان و معماری شبکه ملی مصوب شورای عالی فضای مجازی و با مشارکت دستگاههای متولی تعیین کرده و بر اساس همین شاخصها و اهداف، میزان پیشرفت شبکه ملی سنجیده میشود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه برای شبکه ملی اطلاعات ۳۰ هدف عملیاتی تعریف و برای تحقق هر هدف تعدادی شاخص تعیین شده که جمعاً ۱۲۲ شاخص مورد ارزیابی قرار گرفته است، اظهار داشت: با بررسی میزان پیشرفت اهداف و شاخصهای آن، پیشرفت کلی شبکه ملی اطلاعات نیز برآورد میشود. این اهداف عمدتاً در حوزه افزایش سرعت اینترنت، مزیتبخشی کیفی در دسترسی به خدمات و محتوای داخلی، دسترسی پر سرعت برای کسبوکارها و مراکز آموزشی و تسهیل دسترسی به فناوریهای نوین است.
آقامیری با تاکید بر این نکته که مرکز ملی فضای مجازی با سنجش و تحلیل شاخصها و پس از چند ماه کار کارشناسی مداوم و مستمر و ساعتها جلسه با مجریان این پروژه مهم، پیشرفت شبکه ملی اطلاعات را ارزیابی کرده، اعلام کرد: فرآیند ارزیابی شبکه ملی اطلاعات از اواخر شهریورماه آغاز شده و باید به اطلاع مردم عزیز ایران برسانیم که میزان پیشرفت اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات تا پایان بهمن سال ۱۴۰۲ و بر اساس شاخصهای جدید تعیین شده توسط مرکز ملی فضای مجازی، ۵۹.۱۸ است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: البته شاخصهای سنجش میزان پیشرفت شبکه ملی اطلاعات دچار نقایص جدی بود که مرکز ملی فضای مجازی با مشارکت دستگاههای متولی و کارشناسان خبره، این شاخصها را به روز کرده است اما مبتنی بر همان شاخصهای سابق، پیشرفت شبکه ملی اطلاعات ۶۶.۳۷ است.
آقامیری با بیان اینکه در جریان بررسی شبکه ملی اطلاعات، برخی دستگاهها همکاری بسیار خوبی داشتند و در فاز اجرایی نیز تعدادی از دستگاهها فعال بوده و تعداد دیگری نیز متأسفانه در تحقق این پروژه ملی کوتاهی داشتند که در مرحله اول تذکرات لازم را دریافت کردهاند، گفت: این کوتاهیها باعث شده در ۷ هدف، درصد پیشرفت شبکه ملی اطلاعات زیر ۴۰ درصد باشد و این به هیچ وجه پذیرفتنی و قابل قبول نیست و متولیان باید پاسخگو باشند.
وی در توضیح این مسئله اظهار داشت: مثلاً یکی اهداف تأسیس سه قطب مراکز داده در کشور است که با تأسیس این قطبها، مردم خدمات بهتری در سرعت و کیفیت شبکه به منظور دسترسی به فضای مجازی، دریافت میکنند. یا اینکه در یکی دیگر از اهداف شبکه ملی اطلاعات، دسترسی پرسرعت برای مراکز خدماتی، دستگاهها، مراکز صنعتی و آموزشی لحاظ شده که این هدف هم متأسفانه زیر ۴۰ درصد پیشرفت داشته است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه مرکز ملی فضای مجازی نقش ناظر و راهبر شبکه ملی را دارد و تلاش میکنیم این فرایند سال آینده با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد، اظهار داشت: مطابق ماده ۴ سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی، مرکز ملی موظف است که هر دو سال با همکاری دستگاههای مختلف، اهداف شبکه ملی را مورد بازنگری و بهروز رسانی قرار دهد و این امر مهم در چند سال گذشته مورد غفلت واقع شده است.
آقامیری با تصریح بر این نکته که سال آینده با کمک گرفتن از متخصصین، دانشگاهیان و مجموعههای مرجع برای بازنگری در اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات اقدام خواهیم کرد، گفت: امیدواریم با توجه به توسعه فناوریهای صورت گرفته، سطح کیفیت مورد نظر در شبکه ملی را ارتقا ببخشیم و دستگاهها با توجه به سند جدید برنامههای خود را انجام دهند. لذا از دانشگاهیان، متخصصین و مراجع علمی میخواهم که در این زمینه نظرات و پیشنهادات خود را به مرکز ملی فضای مجازی ارائه کنند.