به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان ، مهران کریمیان افزود : ۱۳ مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اُتیسم تحت نظارت بهزیستی خوزستان در 12 شهرستان اهواز و ماهشهر، شوشتر، اندیمشک، دزفول، آبادان، مسجد سلیمان، امیدیه، باوی، شوش، بهبهان و خرمشهر فعالیت می کنند که از این تعداد ۱۱ مرکز به عنوان پایگاه غربالگری اختلال طیف اتیسم فعالیت میکنند.
وی افزود: پرسـنل تخصصـی این مراکز بعد از دریافت آموزشهای حضوری و کارگاهی از کفایت لازم برای اجرای برنامه تشخیص و مداخلات مرکزو خانواده محور افراد دارای اختلال اُتیسم برخوردار میشوند.
مدیر کل بهزیستی خوزستان ادامه داد : تاکنون تعداد ۲ هزارو ۱۶ نفر در کمیسیونهای پزشکی بهزیستی سطح استان تشخیص NDD (اختلالات عصبی رشدی) داده شدند و اکنون دارای پرونده در بهزیستی هستند که شامل اختلالات طیف اُتیسم و اختلالات یادگیری میباشند.
کریمیان اظهارداشت : کودکانی که دراین مراکز تحت برنامههای آموزشی و توانبخشی قرار میگیرند بعد از ترخیص، متناسب با شرایط به مهد و مدارس عادی، استثنایی، مراکز توانبخشی حرفه ای و کارگاه تولیدی و حمایتی میروند.
وی افزود: سامانه https://autism.behzisti.net در راسـتای اجرای برنامه غربالگری، تشـخیص و مـداخله در این اختلال در سازمـان بهزیستی کشور، طراحی شـده است که امکان اجرای آنلاین آزمون غربـالگری توسـط خـانوادهها در سراسـر کشور را برای دریافت خدمات تشخیصی و بهره مندی از خدمات تخصصـی در مراکز فراهم می کند.
کریمیان با اشاره به موارد ثبت شده در سامانه غربالگری اختلال طیف اُتیسم خوزستان گفت: آزمون غربال هیوا ۲۴۶ نفر، موارد مشکوک به اُتیسم ۲۰۵ و درآزمون تشخیصی گارس ۱۷۱ کودک مورد تشخیص گرفتند که با ارجاع به کمیسیونهای پزشکی و توانبخشی سازمان تشخیص نهایی اُتیسم را دریافت میکنند.