شب قدر فرصتی مغتنم برای توبه و بازگشت به خداوند است
حجتالاسلام احمد محمودی، کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار بسیج در زاهدان با تأکید بر استفاده معنوی از لحظهبهلحظه شبهای قدر بیان کرد: شب «لیله القدر» به معنی شب سرنوشت است و در روایات این شب بهتر از هزار ماه عنوان شده است و برکات الهی در شب قدر بسیار نزدیک است و رحمت فضل الهی در شب قدر بر بندگان نازل میشود.
وی با بیان اینکه، این شب بافضیلت فرصتی برای خودسازی است و شکوه بندگی و تجلی ایمان به اوج خود میرسد، افزود: پیامبر گرامی اسلام نیز درباره ماه رمضان و فضیلت شب قدر میفرماید شهر الرمضان سید الشهور و لیله القدر سیدته الیالی، ماه رمضان سرور ماهها و شب قدر سرور شبها است.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: شب قدر، شب بخشش و مغفرت الهی، شب تفکر و تعقل، شب تصمیمات بزرگ و آشتی با خداست و این شب فرصتی برای بیدارشدن است نه بیدارماندن و انسان تا میتواند از فضیلتها و برکات این شب باعظمت استفاده کند.
محمودی ادامه داد: این شب فرصتی است تا از خواب غفلت بیدار شویم، زیرا تنها بیدارماندن فایدهای ندارد؛ بلکه بیدارشدن از خواب غفلت مهمترین عملی است که باید در درون انسان رخ دهد.
وی خاطرنشان کرد: شبهای قدر فرصت مغتنم و باارزشی است برای بازگشت به خدا، توجه به خویشتن، توبه و استغفار برای کسب خیرات و برکات معنوی از درگاه خداوندگار هستی.
این کارشناس امور دینی با اشاره به اینکه در این شب آداب و اعمال خاصی سفارش شده است که در کتاب مفاتیح الجناح به آن پرداخته شده است افزود: از اعمال مشترک شبهای قدر غسل کردن قبل از غروب آفتاب، اقامه دو رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد هفت مرتبه توحید و بعد از فراغت از نماز هفتاد مرتبه اَستَغفُرِاللهَ وَاَتوبُ اِلَیهِ، قرائت قرآن و ادعیه وارده در این شبها، قرائت زیارت عاشورا و اقامه نماز و قرآن به سر است.
وی با تأکید بر اینکه در این شبها باید قرآن و دعاهایی مختلف که مورد توصیه ائمه اطهار (ع) است را بیشتر بخوانیم گفت: همچنین در شبهای قدر که شب خواستن و دعاکردن است بی شک مهمترین دعا در شبهای قدر درخواست ظهور برای فرج امامزمان (عج) از خداوند است.
محمودی با بیان اینکه در شب قدر خداوند به دنبال بهانه برای بخشیدن بندهها هست گفت: در این شبهای بزرگ از امور معنوی غافل نشویم و نگذاریم شبهای قدر همچون سایر شبها سپری شود.