حقیقت ماه مبارک رمضان امیرالمؤمنین (ع) است
قزوین_ به گزارش بسیج، آیتالله عبدالکریم عابدینی در سخنرانی مراسم شب بیستویکم ماه مبارک رمضان در مسجد جامع حضرت ابوالفضل (ع) الوند، ضمن تسلیت ایام سوگواری امیرالمؤمنین (ع) اظهار کرد: خدای متعال در آیه ۱۱۹ سوره توبه میفرماید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِين»ُ یعنی (ای کسانی که ایمان آوردهاید! از خدا پروا کنید و با صادقان باشید صادقانی که کاملترینشان پیامبران و اهل بیت رسول بزرگوار اسلام هستند)، خدای متعال در این آیه میفرماید ای کسانی که ایمان آوردهاید، تقوای الهی را پیشه کنید و با صادقان همراه شوید.
وی ادامه داد: اگر ما بخواهیم حقیقت صداقت و دوستی را در این عالم مجسم کنیم، حقیقت صداقت و دوستی امیرالمؤمنین (ع) است، امیرالمؤمنین (ع) محصول تلاش همه انبیا در طول تاریخ است، امیرالمؤمنین (ع) یگانه شاگرد برجسته مکتب رسول اکرم (ص) است.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: ما در ماه مبارک رمضان بهدنبال چندین موضوع مهم هستیم، ما در این ماه مبارک در جستوجوی قرآن کریم هستیم، در این قرائتها و مراجعات به قرآن دائم تلاش میکنیم که ماه رمضان باعث انس، الفت و رفاقت ما با قرآن کریم شود، برای اینکه امام باقر (ع) فرمودند ماه رمضان بهار قرآن است، امیرالمؤمنین (ع) نیز فرمودند قرآن بهار دلهاست.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین بیان کرد: همه ما باید بکوشیم و به خودمان این زحمت را بدهیم تا انس و رفاقت با قرآن در ماه رمضان برای ما برقرار شود، بنابراین ما در ماه رمضان در جستوجوی ارتباط با قرآن هستیم، فصل کشت و کار قرآن در دلها ماه مبارک رمضان است، اگر این آیات را در این ماه مبارک در جانمان بکاریم، قرآن در جان ما مینشیند.
وی خاطرنشان کرد: ما در ماه مبارک رمضان در جستوجوی لیلهالقدر هم هستیم، لیلهالقدر بسیار برای ما اهمیت دارد، همان طور که سال تحصیلی در مهر ماه آغاز میشود، آغاز سال کشاورزی در اسفند و فروردین است، آدمها سال خمسی دارند، همچنین سال انسانی هم داریم، در روایت آمده لیلهالقدر سال انسانی ماست، یعنی باید خود را در این شب محاسبه کنیم.
آیتالله عابدینی تأکید کرد: بزرگان ما میگویند در شبهای احیا و شب قدر اولین کاری که میکنیم باید ارتباط با خدا برقرار شود، در جوشن کبیر خدا را با هزار اسم صدا میزنیم، الغوث و العفو میگوییم، توبه میکنیم و استغفار میگوییم تا خدای متعال لغزشها و گناهان ما را ببخشد و ما را به درگاه خود بپذیرد.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: رسول خدا (ص) در خطبه شعبانیه فرمودند ای مردم، شما در ماه رمضان به مهمانی خدا دعوت شدهاید، خدای متعال نیز در آیه ۱۸۳ سوره بقره فرمود «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ»ُ یعنی (اى كسانى كه ايمان آوردهايد روزه بر شما مقرر شده است همان گونه كه بر كسانى كه پيش از شما بودند مقرر شده بود باشد كه پرهيزگارى كنيد)، خدای متعال در این آیه فرموده ای کسانی که ایمان آوردهاید روزه بر شما واجب شد، این دعوت نامه خدا خصوصی برای تکتک مؤمنین است.
وی یادآور شد: اگر کسی این دعوت خدا را قبول نکند و روزه نگیرد، خدای متعال بعداً او را بازخواست میکند و میگوید باید قضای روزهات را به جا بیاوری، یعنی باید هر طور است در این مهمانی شرکت کنیم، این نشانه محبت خدا به انسان است، روزهداران بهعنوان اهل کرامت در ماه مبارک رمضان شناخته میشوند، خدای متعال در آیه ۱۸۳ سوره بقره فرموده روزه بگیرید تا به تقوا برسید.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین اظهار کرد: حقیقت ماه مبارک رمضان امیرالمؤمنین (ع) است، ما در ماه مبارک رمضان به دنبال شناخت آن حضرت هستیم، قرآن کریم از موهبتهای خدای متعال در ماه رمضان و شب قدر است، ما در ماه رمضان به دنبال قرآن هستیم.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: رسول خدا (ص) وظایف ما را در ماه مبارک رمضان به ما یادآوری کردهاند، آن حضرت فرمودهاند بیچاره و بدبخت آن کسی است که غفران و رحمت خدا را در این ماه بزرگ از دست بدهد.
وی بیان کرد: خدای متعال در آیات مربوط به ماه مبارک فرمودهاند مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم، خدا به رسول خود فرمود اگر بندگانم مرا از تو خواستند به آنها بگو من همین جا هستم، هر کس مرا صدا کند جوابش را میدهم و خواستهاش را اجابت میکنم.
امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: ما در ماه مبارک رمضان به دنبال لیلهالقدر میگردیم، ما شبهای احیا داریم اما شبهای قدر نداریم، بلکه شب قدر داریم، این حرف درستی نیست که برخی میگویند هر شب، شب قدر است اگر قدر بدانیم.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین تأکید کرد: در طول سال هر شب میتواند شب احیا باشد، هر شبی که آدم آن را به غفلت نگذراند، هر شبی که به عبادت بگذرد، شب احیا است، یعنی آدم آن شب را زنده نگه میدارد و خودش هم با زنده شدن شبهایش حیات طیبه و زندگی معنوی پیدا میکند.
وی تصریح کرد: در طول سال یک شب، شب قدر است، برخی بزرگان و علما همه شبهای سال را بیداری میکشیدند تا شب قدر را از دست ندهند، 8 گروه روایت داریم که راجع به لیلهالقدر صحبت میکنند و اینکه چه شبی لیلهالقدر است، یک گروه میگویند در طول سال یک شبی لیلهالقدر است، گروه دوم از روایات زمان را محدود میکنند و میگویند لیلهالقدر در یکی از شبهای ماه شعبان و رمضان است.
آیتالله عابدینی یادآور شد: گروه سوم روایات میگویند لیلهالقدر در ماه رمضان است، گروه چهارم زمان را محدودتر کرده و میگویند لیلهالقدر در شبهای فرد ماه رمضان است، گروه پنجم میگویند لیلهالقدر در دهه اواخر ماه مبارک رمضان است.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: گروه ششم میگویند لیلهالقدر در شب نوزدهم، شب بیستویکم یا شب بیستوسوم رمضان است، گروه هفتم میگویند لیلهالقدر در شب بیستویکم یا بیستوسوم است، گروه هشتم هم میگویند لیلهالقدر شب بیستوسوم ماه مبارک رمضان است.
وی عنوان کرد: در روایات داریم شب نوزدهم شب اندازهگیری است، شب بیستویکم این اندازهها امضا میشود و به تصویب میرسد، شب بیستوسوم همه چیز تمام میشود، مانند کار خیاطی که ابتدا اندازه لباس گرفته میشود، سپس برای پرو لباس میرویم و در نهایت نیز برای تحویل لباس خواهیم رفت.
نماینده ولیفقیه در استان قزوین یادآور شد: در شب قدر یک عده مشغول دعا، عبادت و بندگی هستند، یک عده هم به دنبال گناه، معصیت و بیچارگی هستند، خداوند در آیه 30 سوره فصلت فرموده من برای کسانی که پایکار بندگی هستند و هیچ چیزی آنها را از یاد خدا باز نمیدارد، فرشتگان را نازل میکنم که به آن بگویند نترسید و محزون نباشید.
وی اظهار کرد: همان طور که فرشتگان برای بندگان خوب خدا نازل میشوند، شیاطین هم برای بندگان ناشکر و نااهل خدا نازل میشوند، خدای متعال در آیات ۲۲۱ و ۲۲۲ سوره شعراء میفرماید (آیا شما را خبر دهم که شیاطین بر چه کسانی فرود میآیند؟ بر هر دروغزن گناهکاری فرود میآیند)، خدای متعال در این آیات میفرماید شیاطین در دل اهل دروغ، دو رویی، نفاق و آنهایی که گنهکار هستند نازل میشوند.
آیتالله عابدینی عنوان کرد: فرشتگان مانند زنبور عسل هستند و به دنبال دلها و گلهای مطهر و معطر میگردند اما شیاطین مانند مگس هستند و به دنبال آلودگی، زخم، بوی بد و عیب میگردند، گناهان بوی بد دارند، در روایات آمده زیاد استغفار کنید، مبادا بوی بد گناهان آبروی شما را در نزد اولیای الهی و فرشتگان ببرد، وقتی انسان اهل گناه شد شیطان با او رفیق میشود، شیطان آدم گناهکار را دوست دارد و به بوی بد گناه علاقه نشان میدهد.
امام جمعه قزوین بیان کرد: شیطان وارد جان آدمهای گنهکار و دروغگو میشود، فرشتگان به دنبال اهل ذکر و اهالی لیلهالقدر و اهالی ولایت هستند، بنابراین شب قدر شب نزول فرشتگان است، کمتر کسی میتواند شب قدر را نادیده بگیرد، ما در شب قدر در جستوجوی دعاهایی هستیم که خدا وعده اجابت داده است، در جستوجوی ولایت امیرالمؤمنین (ع) و اولاد آن حضرت هستیم و میخواهیم به ولایت خدا وصل شویم، ما از طریق امیرالمؤمنین (ع) به ولایت رسول خدا (ص) میرسیم و با ولایت پیامبر (ص) ولایت خدا را میشناسیم.
آیتالله عابدینی اظهار کرد: فردی از امیرالمؤمنین (ع) راجع به فتنهها سؤال کرد، حضرت فرمود در یکی از جنگها رسول الله (ص) به من دستور داد در شهر بمانم و اجازه حضور در جنگ را به من نداد، در این جنگ بسیاری از دوستان من شهید شدند و من از شهادت جا ماندم، خدمت پیامبر (ص) عرض کردم دوستانم شهید شدند و من جا ماندم، در حالی که تو پیش از این به من وعده شهادت داده بودی.
وی عنوان کرد: پیامبر (ص) فرمود بله علی جان، تو پس از من به شهادت میرسی اما به من بگو آن حالتی که پیش از شهادت برای تو به وجود میآید، تو چگونه بر آن صبر میکنی؟ امیرالمؤمنین (ع) فرمود یا رسول الله، اینجا جای صبر نیست، اینجا جای بشارت و شکر است.
امام جمعه قزوین بیان کرد: امیرالمؤمنین (ع) برای نماز، قرآن، زکات، همسایه، امر به معروف و نهی از منکر، دوستی و محبت مؤمنین نسبت به هم و یتیمان بسیار سفارش کردهاند، امیرالمؤمنین (ع) پس از اینکه ضربت خوردند دستمال زرد رنگی را محکم به پیشانی و سر آن حضرت بسته بودند، راوی میگوید من چهره حضرت را نگاه میکردم، رنگ چهره حضرت مانند آن دستمال زرد شده بود اما در همان حال که در بستر بودند، به فرزندان سفارش و وصیت میکردند، انشاءالله همه ما بتوانیم پیرو راه آن حضرت باشیم.
انتهای پیام/۱۰۱۰