خبرهای داغ:

چیستی و چرایی روز قدس / دلیل نام‌گذاری روز قدس

هرساله آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس در حمایت از مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین و مظلومان دنیا، ملت ایران و دیگر ملل اقدام به برپایی روز قدس می‌کنند. سؤالی که معمولاً مطرح است این است که اصلاً «روز قدس چرا و چگونه و توسط چه کسی پایه‌‏گذاری گردید، فلسفه و نتایج آن چیست؟ که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
کد خبر: ۹۵۸۹۰۶۱
|
۱۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، تاریخچه روز قدس و همچنین فسلسفه ایجاد این روز در جمعه آخر ماه مبارک رمضان مورد بررسی قرار می‌دهیم:

در اولین ماه رمضان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) که از ابتدای قیام علیه رژیم پهلوی و آمریکا از آزادی فلسطین و مردمش دفاع می‌‏کردند، آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان روز قدس اعلام کردند تا مسلمانان، آزادگان و مستضعفان جهان در این روز ندای آزادی قدس را علیه مستکبران سر دهند و با تظاهرات و راهپیمایی و هرگونه اقدام ممکن، به جهاد برخیزند.

 

در واقع روز قدس نماد وحدت و اراده امت اسلامی در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، غزه و دیگر کشورهای اسلامی می‌باشد. روز ایستادگی مستضعفان عالم، علیه مستکبران و روز فریاد مظلومیت ملتی است که با خون فرزندان خود پرده از چهره کریه رژیم غاصب صهیونیستی بر می‌دارند.

 

این اقدام مهم و تاریخی حضرت امام خمینی(ره) اولاً برای زنده نگه داشتن مسئله فلسطین و جلب توجه مسلمین و دولت‌‏های اسلامی به خطر صهیونیسم بود و ثانیاً عکس‌ العمل ناشی از بصیرت و غیرت اسلامی در برابر خیانت‌‏های سازشکارانه برخی دولت‏‌های عربی مانند انور سادات بود.

 

چیستی و چرایی روز قدس / دلیل نام‌گذاری روز قدس

 

امام در ۱۶ مرداد ۱۳۵۸ در پیام مهمی برای اعلام روز قدس، فرمود:

«من در طی سالیان دراز خطر اسرائیل غاصب را به مسلمین گوشزد نمودم که اکنون این روزها به حملات وحشیانه خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است و به ویژه در جنوب لبنان به قصد نابودی مبارزان فلسطیی پیاپی خانه و کاشانه ایشان را بمباران می‏‌کند. من از عموم مسلمانان جهان و دولت‏‌های اسلامی، می‏‌خواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آنان به هم بپیوندند و جمیع مسلمانان جهان را دعوت می‏‌کنم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است و می‌‏تواند تعیین‌کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد به عنوان «روز قدس» انتخاب و طی مراسمی همبستگی بین‏‌المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند. از خداوند پیروزی مسلمانان را بر اهل کفر را خواستارم».صحیفه نور، ج ۸، ص ۲۲۹٫

 

روز قدس یک روز جهانی است، روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است. روز مقابله ملت‏‌هایی است که در زیر فشار ظلم آمریکا و غیرآمریکا بودند … روزی است که باید مستضعفین مجهز بشوند در مقابل مستکبرین و دماغ مستکبرین را به خاک بمالند … روز قدس روز اسلام است، روز قدس، روزی است که اسلام را باید احیاء کرد و احیاء بکنیم و قوانین اسلام در ممالک اسلامی اجرا بشود.

 

روز قدس، روزی است که باید به همه ابر قدرت‌‏ها هشدار بدهیم که اسلام دیگر تحت سیطره شما، به واسطه عمال خبیث شما، واقع نخواهد شد. روز قدس، روز حیات اسلام است. باید مسلمین به هوش بیایند، باید بفهمند قدرتی را که مسلمین دارند، قدرت‌‏های مادی، قدرت‌‏های معنوی مسلمین، که یک میلیارد جمعیت هستند و پشتوانه خدایی که دارند و اسلام پشتوانه آنها است و ایمان پشتوانه آنهاست، از چه باید بترسند؟ … اسلام دین خدا است و باید در همه اقطار، اسلام پیشروی کند.

 

اهداف روز قدس
مهم‌ترین اهداف روز قدس در کلام آیت الله خامنه‌ای را می‌توان این محورها دانست:

روز قدس به عنوان نماد صف بندی مظلومان در مقابل زورگویان
متوقف کننده حذف فلسطین از نقشۀ جغرافیای جهانی و فراموشی مسئله فلسطین
روزی که مردم مظلوم فلسطین احساس می‌کنند که ملت‌ها پشت سرشان هستند
روز دمیدن خون در رگ‌های امت اسلامی
روزی که ملت‌های مسلمان بی‌واسطه مقامات رسمی حرفشان را در دنیا مطرح می‌کنند
روز سرمشق شدن ملت ایران برای سایر ملت‌ها
روز حفظ امنیت کشور، ملت و دستاوردهای انقلاب اسلامی

 

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار